• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τέμπη 3 χρόνια μετά: Τα προβλήματα συνεχίζουν να «στοιχειώνουν» τις ράγες της ΕλλάδαςΠώς βρέθηκε σε δομή στο Βερολίνο η Λόρα και γιατί ζήτησε να καλέσουν τη μητέρα της - «Εμφανίστηκε με ψεύτικα στοιχεία»Θρίλερ με την εξαφάνιση Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία - Τα ευρήματα, οι μαρτυρίες και τα ερωτηματικάLive όλες οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή: «Κηρύξαμε τον πόλεμο στο Ιράν», είπε ο Τραμπ - Αντίποινα από την Τεχεράνη και έκτακτη συνεδρίαση ΚΥΣΕΑ στο Μαξίμου
δημοφιλές τώρα: Μητέρα γέννησε μωρό... ντερέκι που φορά ήδη πάνες για έξι μηνών παιδί!
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.05.2022 07:10
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι λόγοι πίσω από την αλλαγή πλεύσης του Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης: Γιατί ζητεί πρόωρες εκλογές - Οι λόγοι που ώθησαν σε αλλαγή στρατηγικής

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Νίκος Ανδρουλάκης (EUROKINISSI)
Νίκος Ανδρουλάκης (EUROKINISSI)

Η… περίοδος χάριτος που είχε δώσει στην κυβέρνηση ο Νίκος Ανδρουλάκης περιμένοντας τις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου τελείωσε.

Οι λόγοι πίσω από την αλλαγή πλεύσης του Ανδρουλάκη

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, χθες, ζήτησε με την σειρά του πρόωρες εκλογές, αυξάνοντας την πίεση προς την κυβέρνηση και αλλάζοντας ξαφνικά την στρατηγική του.

«Και ο Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές και όποτε ήθελε της έκανε ο Τσίπρας. Αυτά είναι ρητορικά παιχνίδια. Εγώ λέω ότι εκλογές πρέπει να γίνουν, πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να έχει τη δυνατότητα να παγώνει τις οποίες ευκαιρίες έχει ο τόπος μας και από το ταμείο ανάκαμψης αλλά και από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά εργαλεία. Θεωρώ αδιανόητο αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί μια από τις τελευταίες ευκαιρίες, που είναι τα 72 δις από το ταμείο ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ και όπως φαίνεται να το διαχειρίζεται δυστυχώς θα χάσουμε μία ακόμη ευκαιρία», είπε αρχικά και προσέθεσε υπαινισσόμενος ότι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα: « Γι’ αυτό για μένα όσο γρηγορότερα αλλάξουν τα πράγματα και έρθει μία σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση τόσο καλύτερο για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό»!

Η φράση του κ. Ανδρουλάκη μπορεί να «εξέπληξε» ορισμένους, ωστόσο ήταν κοινό μυστικό στη Χαριλάου Τρικούπη ότι σύντομα θα έπρεπε το κόμμα να βγει μπροστά δείχνοντας ότι δεν φοβάται μια εκλογική μάχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 03.05.2022 07:05
Μέτρα στήριξης στην ενέργεια: Πώς θα αντιμετωπιστούν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί και τι ισχύει για τις διακοπές ρεύματος
Πολιτική | 02.05.2022 23:18
Σακελλαροπούλου: Συναντήθηκε με το βασιλικό ζεύγος Βελγίου - «Ελλάδα και Βέλγιο μοιράζονται το ίδιο όραμα για μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη»
Πολιτική | 02.05.2022 21:49
ΚΙΝΑΛ: Πρόωρες εκλογές ζητεί ο Νίκος Ανδρουλάκης - Τα δύο επικρατέστερα ονόματα για την παράταξη

Στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος αντιμετώπιζαν τα εξής προβλήματα: Δεν ήθελαν να ανέβουν στο άρμα του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή να φανεί ότι γίνονται «ουρά» του, και από την άλλη σε καμία περίπτωση να επιτρέψουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να θεωρεί ότι του δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Εκτίμησαν ότι τώρα – εν όψει και του συνεδρίου (σε περίπου 3 εβδομάδες) αλλά και της αλλαγής του ονόματος- είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να βγουν μπροστά, ζητώντας τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Συνεπώς, έτσι ο κ. Ανδρουλάκης αφενός θα αποφύγει για την όποια κριτική μπορεί να του ασκηθεί στο συνέδριο περί… ατολμίας, μολονότι τα ποσοστά του κόμματος είναι ανοδικά, αφετέρου πλέον μπορεί να πετύχει μεγαλύτερη κομματική συσπείρωση με προμετωπίδα το αίτημα για εκλογές. Θεωρείται, δε, βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα ανεβάσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους προς την κυβέρνηση, παραμένοντας όμως στη λογική της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε ακόμη

Μην πεις ότι δεν ήξερες: Τι διαβάζουμε και πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο;

Τέμπη 3 χρόνια μετά: Η ανατομία της τραγωδίας - Οι πρώτες ώρες μετά τη σύγκρουση

Η αλήθεια αγνοείται: «Δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να λάμψει» - Πάνος Ρούτσι στο ethnos.gr

Τουλάχιστον 20 νεκροί στη Βολιβία από συντριβή αεροσκάφους που μετέφερε χαρτονομίσματα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
  • ΠΑΣΟΚ
  • Κίνημα Αλλαγής
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr