Επιμένει η Τουρκία για γεωτρήσεις στη Μεσόγειο: Το τέταρτο γεωτρύπανο θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Μεσόγειος αναμένεται να είναι η πρώτη αποστολή του νέου, τέταρτου γεωτρύπανου, που θα φτάσει στην Τουρκία στις 19 Μαΐου, και όχι η Μαύρη Θάλασσα, όπως είχε αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα (εφημερίδα Τουρκιγέ)
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Τουρκίας (ΤΡΑΟ), Μελίχ Χαν Μπιλγκίν, το εν λόγω γεωτρύπανο θα προετοιμαστεί μέσα σε περίπου δύο μήνες στο (λιμάνι) Τασουτζού (της Μερσίνας), ώστε να «είναι έτοιμο για την αποστολή του στη Μεσόγειο γύρω στις αρχές Ιουλίου».
Ο επικεφαλής της ΤΡΑΟ, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κρατικών Οικονομικών Επιχειρήσεων, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει τρία γεωτρύπανο και το τέταρτο, που είναι καθ' οδόν, προγραμματίζεται για γεωτρήσεις στην ανατ. Μεσόγειο
«Έχουμε δύο ερευνητικά πλοία στο στόλο μας. Το τέταρτο γεωτρύπανο έχει προγραμματιστεί για δραστηριότητές στην ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε.
«Θύελλα» για το νομοσχέδιο ΥΠΕΝ: Οι fast track εργολαβίες για τη λειψυδρία, η εκτροπή του Αχελώου και το real estate σε 6.500 χωριά
Η αντεπίθεση Μητσοτάκη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η «νάρκη» Καρυστιανού και οι μεταγραφές του ΠΑΣΟΚ
Τα Κέντρα Υγείας στην Αττική μετατρέπονται σε «κέντρα συνταγογράφησης» λόγω υποστελέχωσης: Οι 5 μονάδες που «βουλιάζουν»
Ο σχεδιασμός του Μαξίμου μέχρι τις κάλπες: Τι είπε ο Μητσοτάκης για τον χρόνο των εκλογών και το διακύβευμα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




