• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.05.2022 11:19
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Θέλουμε να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην Αθήνα»📌 Τα έργα στην Αθήνα📌 «Δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα AirBnB»📌 Ακρίβεια και δημοτικά τέλη

Μπακογιάννης: Είχα εξαντλήσει όλα τα μέσα για τον Θεοδωρικάκο - Πρέπει να ενισχύσουμε στην αστυνόμευση στην Αθήνα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε το πρωί του Σαββάτου ότι χρειάζεται να ενισχυθεί η αστυνόμευση στην Αθήνα, σημείωσε ότι είχε εξαντλήσει όλα τα μέσα για να επικοινωνήσει με τον Τάκη Θεοδωρικάκο όμως παράλληλα κάλεσε τον υπουργό να κάνουν μία νέα αρχή με μία κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων και «διαρροών» για την «προβληματική» επικοινωνία που έχουν μεταξύ τους.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην Αθήνα»

«Η αυτοδιοίκηση είναι η πραγματική ζωή. Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έκανα τη δουλειά μου. Εφόσον είχα εξαντλήσει τα άλλα μέσα οφείλω ως δήμαρχος να είμαι το μεγάφωνο των Αθηναίων. Στην Αθήνα έχουμε πρόβλημα που οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε και να συνεργαστούμε για να βρούμε λύση. Έχουμε κάνει καταγραφή δρόμο – δρόμο και έχουμε φτιάξει το μαύρο χάρτη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην πόλη. Θέλουμε αυτό να το θέσουμε στη διάθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να ενισχύσουμε την αστυνόμευση στην πόλη», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει.

«Το ραντεβού με τον κ. Θεοδωρικάκο το περιμένω. Αυτό που μετράει είναι το τι κάνουμε, και όχι το τι λέμε. Ελπίζω πως η δημοσιοποίηση του ζητήματος θα μας επιτρέψει να κάνουμε μια νέα αρχή», πρόσθεσε.

Τα έργα στην Αθήνα

Ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στη συνέχεια στα έργα που πραγματοποιούνται στην Αθήνα. «Το Σύνταγμα είναι ένα έργο που έχει αργήσει εδώ και δύο δεκαετίες. Υλοποιούμε μια μελέτη που είχε γίνει πριν και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Στόχος μας ο επανασχεδιασμός της κάτω πλατείας, ένας πράσινος επανασχεδιασμός, με δέντρα και δημόσιο χώρο. Το έργο θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Παράλληλα δουλεύεται η Πανεπιστημίου στη ίδια λογική, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του επόμενου χρόνου», σημείωσε ο δήμαρχος.

«Επειδή βιαζόμαστε γινόμαστε πρόχειροι και επιπόλαιοι, και αυτό δεν το θέλουμε, μας ενδιαφέρει η ποιότητα του αποτελέσματος», πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο για τα AirBnB»

Μιλώντας για τα AirBnB, και την «έκρηξη» που έχει καταγραφεί σε γειτονιές της Αθήνας, ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε ότι «Το AirBnB είναι ευλογία και κατάρα. Εμείς λέμε ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει ρυθμιστικό πλαίσιο. Λέμε επίσης ότι αυτό θα πρέπει να αφεθεί στην αυτοδιοίκηση. Έχουμε γειτονιές στην Αθήνα που έχουν αγγίξει ή ξεπεράσει το σημείο του κορεσμού. Και έχουμε και γειτονιές που θα θέλαμε περισσότερα AirBnB. Μπορούμε να θέσουμε πλαφόν, όχι για να επηρεάσουμε τα δικαιώματα όσων είναι ήδη εκεί και έχουν επενδύσει. Αλλά να θέσουμε ένα όριο και να πούμε ως εδώ, για να έχουμε ισορροπία στην πόλη».

Ακρίβεια και δημοτικά τέλη

«Ζούμε έκρηξη των τιμών. Ο δήμος Αθηναίων μπορεί να εξορθολογήσει τα δημοτικά τέλη, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα. Σε δύο μήνες από τώρα θα υπογράψουμε μια πολύ μεγάλη σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό, που θα γίνει με LED. Αυτό δε σημαίνει μόνο περισσότερο φως, ή περισσότερους αυτοματισμούς. Σημαίνει και τρομερή οικονομία που μπορεί να αγγίξει το 50%. Αυτό θα το μετακυλήσουμε στους δημότες», είπε ο κ. Μπακογιάννης σχετικά με την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη.

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • αστυνομία
  • Τάκης Θεοδωρικάκος
  • ειδήσεις τώρα
  • Κώστας Μπακογιάννης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr