• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΑνησυχία προκαλεί η άνοδος της στάθμης του Πηνειού - Νησίδα με φερτά υλικά σχηματίστηκε στη γέφυρα«Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
δημοφιλές τώρα: Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.05.2022 14:38
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς»📌 Επιμένει στο βέτο σε Φινλανδία και Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Προκλητικός κατά Μητσοτάκη, γι ακόμα μια φορά ο Ερντογάν: «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται απέναντι σε όσους μας βλέπουν ως εχθρούς»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Μητσοτάκης - Ερντογάν - F16 / ethnos.gr
Μητσοτάκης - Ερντογάν - F16 / ethnos.gr

Στα ύψη διατηρεί την ένταση η Τουρκία, καθώς μετά την προκλητική NAVTEX για έρευνες του Cesme στην καρδιά του Αιγαίου, ήταν η σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να οξύνει περαιτέρω τους τόνους της αντιπαράθεσης.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς»

«Τελειώσαμε τις συναντήσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει "Ω, Ελλάδα, συμμαζέψου". Δεν συμμαζεύτηκες, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας σε τούρκους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν και συνέχισε:

«Ασχολούμαι με ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε "ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας", θα μου υποσχεθείς αυτό, θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις εναντίον της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα που θα πάρει εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μαζί τους. (…) Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς που τρέχουν αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που μπορούμε να κάνουμε: Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά για ένα πράγμα, θα πρέπει να γνωρίζουν καλά ότι θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρούς».

Επιμένει στο βέτο σε Φινλανδία και Σουηδία για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Κατά τα άλλα ο Ερντογάν επέμεινε στη στάση του κατά της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Δυστυχώς, οι συναντήσεις μεταξύ Φινλανδίας και Σουηδίας από την αντιπροσωπεία μας δεν ήταν στο αναμενόμενο επίπεδο. Έχουν προσδοκίες, αλλά δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα βήματα όσον αφορά την Τουρκία, και εξακολουθούν να μεταφέρουν τρομοκράτες στους δρόμους της Στοκχόλμης, στη Σουηδία, και να τους ασφαλίζουν με τη δική τους αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτών των συνομιλιών. Μάλιστα, το βράδυ της ημέρας που πραγματοποίησαν τη συνάντηση, μας κάνουν κάθε είδους λάθος πράγματα, βάζοντας τον τρομοκράτη που ονομάζεται Salih Muslim να μιλήσει στην κρατική τηλεόραση της Σουηδίας, και συνεχίζουν τις αρνητικές στάσεις και προσεγγίσεις τους για το θέμα των F16 και ούτω καθεξής».

«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με τις χώρες που αγκαλιάζουν και τροφοδοτούν τέτοιους τρομοκράτες στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας», είπε και έστρεψε εκ νέου τα πυρά του κατά της χώρας μας σε προκλητικό τόνο:

«Τι ήταν αυτό; Συγκεκριμένα, η Ελλάδα είχε αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ στο παρελθόν και η τότε τουρκική κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για να ξαναμπεί η Ελλάδα στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια πράγματα, έλεγε ότι δεν θα συμβεί τίποτα. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισεκατομμύρια ευρώ, πάνω κάτω. (…). Αρα, εναντίον ποιου δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις εκεί; Να τι λένε: "Ενάντια στη Ρωσία..." Ψέμα... Δεν είναι ειλικρινείς».

«Μπροστά σε όλα αυτά, η στάση τους απέναντι στην Τουρκία είναι προφανής. Να τι έκαναν τις προάλλες στον Μητσοτάκη. Στην Αμερική, άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τον έβαλαν να μιλήσει εκεί. Χειροκρότησαν σε αυτή την ομιλία; Χειροκρότησαν. Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις αναφέρθηκαν ξανά τα F16; Το έφεραν. Πιστεύουμε ότι: Ένας μουσουλμάνος δεν επιτρέπεται να ξαναπαγιδευτεί. Μας έβαλαν σε αυτή την τρύπα μια φορά, δεν θα το ξανακάνουμε. Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε "ναι" σε χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ», είπε.

ΝΑΤΟ

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Σουηδία
  • Τουρκία
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • Φινλανδία
  • ΝΑΤΟ
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr