• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Πηγές ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, η μία και μόνη διαφορά Ελλάδας και...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   11.02.2019 18:24
Newsroom
Newsroom

Γιώργος Παπανδρέου: Επιβλήθηκαν τιμωρητικά μέτρα στην Ελλάδα

Ο πρώην πρωθυπουργός παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο CNBC, στην οποία τόνισε και ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη χώρα μας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

Στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα «χάθηκε πολύτιμος χρόνος, επιβλήθηκαν τιμωρητικά μέτρα, ακούστηκαν στερεότυποι, λανθασμένοι χαρακτηρισμοί εις βάρος των Ελλήνων και της εργατικότητάς τους». Αυτά τονίζει, ανάμεσα σε άλλα, o πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει συνεργασία για τον κατευνασμό των αγορών, προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες, να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και δυνατές οικονομίες», πρόσθεσε. Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, ο κ. Παπανδρέου επικαλέστηκε τη σημασία καταπολέμησης της ανισότητας σε όλα τα επίπεδα. Αναφερόμενος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπογράμμισε τη σημασία της καταπολέμησης της διαφθοράς στον τομέα της υγείας και της φορολόγησης, επισημαίνοντας ότι πάντοτε υπάρχουν τεχνικές λύσεις, ωστόσο απουσιάζει η πολιτική βούληση για την αντιμετώπισή τους.

Οι πολίτες είναι πλέον πιο συνειδητοποιημένοι, εντούτοις η γνώση τους αυτή μετουσιώνεται σε οργή και στρέφεται σε λάθος κατευθύνσεις όπως στον απομονωτισμό και τον εθνικισμό, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, «η λύση σε παγκόσμιο επίπεδο θα ήταν να υπάρξει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με πιο δίκαιο καταμερισμό του πλούτου και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Αναφερόμενος στους ηγέτες που βρίσκονται στο προσκήνιο της παγκόσμιας πολιτικής, διέκρινε ότι υπάρχει έλλειμμα καθώς προτιμούν τον απομονωτισμό και τη χρήση ρητορικής στερεοτύπων αντί να αντιμετωπίζουν από κοινού ζητήματα όπως η κλιματική αλλαγή, η εκπαίδευση, η κοινωνική δικαιοσύνη και η υγεία.

Ερωτηθείς για τις πολιτικές αναταράξεις στις ευρωπαϊκές χώρες, ο Γ. Παπανδρέου εστίασε στον κίνδυνο της ενίσχυσης της ακροδεξιάς, ενώ επικαλούμενος την κατάσταση στα ελληνικά νησιά λόγω του προσφυγικού, υπογράμμισε ότι το σημαντικότερο είναι να υπάρχει συνεργασία για την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως το προσφυγικό, η κλιματική αλλαγή αλλά ακόμη και το Brexit. Αναφορικά με το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να έχει περιέλθει η Μ. Βρετανία, ο πρώην πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, με την προϋπόθεση να διεξαχθεί σωστά.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • συνέντευξη
  • Γιώργος Παπανδρέου
  • CNBC
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr