• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   06.06.2022 07:06
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

ΠΑΣΟΚ: Η νέα γενιά βγαίνει μπροστά – Τι δηλώνει στο ethnos.gr ο νέος γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Ο νέος γραμματέας του ΠΑΣΟΚ με τον Νίκο Ανδρουλάκη (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές στη Χαριλάου Τρικούπη. Νέο όνομα, νέα ηγετική ομάδα και από χθες νέος γραμματέας και νέο Πολιτικό Συμβούλιο. Και μπορεί η ονομασία να παραπέμπει στο παρελθόν, όμως η ανανέωση σε πρόσωπα αποτελεί πραγματικότητα. Αυτό, εξάλλου, σηματοδοτεί η εκλογή του 36χρονου Ανδρέα Σπυρόπουλου στη θέση του γραμματέα του κόμματος.

Πρόκειται για έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος ουσιαστικά θα οδηγήσει το κόμμα προς τις εκλογές, καθώς γνωρίζει από το πρώτο χέρι πρόσωπα και πράγματα εντός της Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως, μάλιστα, υπογραμμίζει σε αποκλειστική του δήλωση στο ethnos.gr, χθες «ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανασυγκρότηση της του κόμματος με νέα και ανανεωμένα όργανα. Στην πορεία προς τις εκλογές παρουσιάζουμε την εναλλακτική σοσιαλιστική πρόταση απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Με ανανέωση στα πρόσωπα και φρέσκες ιδέες απαντάμε στα προβλήματα της καθημερινότητας».

Ο ίδιος, δε, ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής «για την τεράστια τιμή», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει. Τα λόγια του Νίκου Ανδρουλάκη υποδηλώνουν ότι πλέον το ΠΑΣΟΚ έχει περάσει σε μια νέα εποχή, ελπίζοντας ότι αυτό θα αποδειχτεί και στις επόμενες εκλογές.

Ο κ. Ανδρουλάκης, εξάλλου, ήδη έθεσε τον κομματικό μηχανισμό σε εκλογική ετοιμότητα, επισημαίνοντας ότι οι εκλογές «θα πρέπει και θα μας βρουν έτοιμους»!

Την ίδια ώρα, όμως, φρόντισε να «κλείσει» και τις κατάλληλες συμφωνίες σε εσωκομματικό επίπεδο, προκειμένου να μην υπάρξουν γκρίνιες.

Ειδικότερα, το νέο πολιτικό Συμβούλιο περιλαμβάνει στελέχη από το «όλον ΠΑΣΟΚ» και συγκεκριμένα 19 που προέρχονται από την ομάδα του κ. Ανδρουλάκη, 7 που έχουν αναφορές στον πρώην πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου (Μ. Χριστοδουλάκης, Π. Λάμψα, Τ. Αντωνίου, Φ. Σαχινίδης, Δ. Οικονόμου, Ε. Χαλάτση και ο π. Πρωθυπουργός), δύο από το περιβάλλον Λοβέρδου (ο ίδιος και η Χαρά Κεφαλίδου), δύο στελέχη της ΔΗΜΑΡ (Γ. Γιάνναρος και Γ. Μαργαρίτης) ενώ στο Π.Σ. μετέχει με δικαίωμα λόγου αλλά όχι ψήφου ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας και ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος σηματοδοτεί τη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ. Με άλλα λόγια, στη νέο Πολιτικού Συμβούλιο δεν υπήρξε κανένας αποκλεισμός, όπως ξεκαθαρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ η ηγεσία φρόντισε όλες οι τάσεις να έχουν σημαντική εκπροσώπηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 05.06.2022 14:45
ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: H πρόταση Ανδρουλάκη για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο - Αναλυτικά τα ονόματα
Πολιτική | 05.06.2022 18:35
ΠΑΣΟΚ: Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής με 88% ο Ανδρέας Σπυρόπουλος

«Στόχος ήταν να ενώσουμε κι όχι να διχάσουμε», τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές κοντά στον κ. Ανδρουλάκη και εκ πρώτης όψεως το πέτυχε…

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης τη μέρα στα 13 του

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • ΚΙΝΑΛ
  • ΠΑΣΟΚ
  • Κίνημα Αλλαγής
  • γραμματέας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr