• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κάρτα αναπηρίας στο μετρό: Τι είναι και πώς θα μετακινούνται πια τα ΑμεΑΠάτρα: Κλούβες της ΕΛΑΣ μπλόκαραν ασθενοφόρα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν να περάσουνΠανελλαδικές 2026: Ανακοινώθηκαν οι νέοι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης ΕισαγωγήςΝέος ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Interview: Στο 30,8% η ΝΔ - Στο πλευρό των αγροτών το 76% των ερωτηθέντων
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.06.2022 16:33
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η τοποθέτηση Τσίπρα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Όρισε ημερομηνία εκλογών και βάλε υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς (Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ)

Να ορίσει ημερομηνία εκλογών εντός Σεπτεμβρίου αλλά και υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την εισήγηση του στην Πολιτική Γραμματεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο κος Μητσοτάκης μπροστά στα συσσωρευμένα αδιέξοδα που δημιούργησε, από ό,τι φαίνεται αποφάσισε να δραπετεύσει με εκλογές. Καλοδεχούμενη η απόφασή του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει με μια κυβέρνηση της Δεξιάς. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δεν αναζητείται δικαιολογία σε κάποιο εθνικό θέμα, αλλά στο πολιτικό κλίμα και ιδιαίτερα στην αντιπολίτευση».

Παράλληλα,  ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι οφείλει να σοβαρευτεί καθώς η χώρα βρίσκεται μπροστά σε διπλή κρίση, κοινωνική και γεωπολιτική και οφείλει να τις διαχειριστεί με εθνική ευθύνη, όσο ακόμα θα είναι στη θέση του.

«Αν πραγματικά, λοιπόν, επιθυμεί κλίμα πολιτικού πολιτισμού και συνεννόησης, ιδίως στα μεγάλα εθνικά θέματα, τον καλούμε στην πορεία προς τις εκλογές να πράξει τα εξής: 

1) Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στο Σεπτέμβριο

2) Να ορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό εσωτερικών προκειμένου να πάει ομαλά η χώρα στην πορεία προς τις εκλογές.

3) Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ'  όλη την προεκλογική περίοδο.

4) Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στη πορεία προς τις εκλογές.

Η τοποθέτηση Τσίπρα στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλύοντας την πολιτική συγκυρία, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η  χώρα έχει οδηγηθεί σε ένα διπλό αδιέξοδο καθώς από την μία διαμορφώνονται συνθήκες κοινωνικής κρίσης με την τρομακτική άνοδο του πληθωρισμού και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων. Από την άλλη για πρώτη φορά υπάρχει τόσο μεγάλη ανασφάλεια και τόση ένταση στη σχέση μας με την Τουρκία.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχοντας αποτύχει να αντιμετωπίσει επαρκώς την υγειονομική κρίση αποδεικνύεται ανίκανη να αντιμετωπίσει τώρα την ενεργειακή κρίση και την κρίση ακρίβειας. Η ακρίβεια Μητσοτάκη, μία ακρίβεια με σαφές ταξικό περιεχόμενο και προσανατολισμό, υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, στοχοποιεί τον κόσμο της εργασίας, τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη. Με τις ενέργειές της και κάνοντας πλάτες στην αισχροκέρδεια πολλαπλασίασε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Ο ενεργειακός πληθωρισμός τρέχει στην Ελλάδα με 60% ενώ σε όλη την Ευρώπη με 39%. Ο πληθωρισμός στην Ελλάδας είναι ο μεγαλύτερος στη Δυτική Ευρώπη. Η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα είναι η 7η ακριβότερη στον κόσμο. Την ίδια ώρα που τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας είναι πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη με λογιστικά κόλπα προσπαθεί να μειώσει για να μην τα φορολογήσει. Η ακρίβεια δεν κάνει μόνο τους φτωχούς φτωχότερους αλλά πλήττει καίρια και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τη μεσαία τάξη».

«Αντί για σοβαρή αύξηση στους μισθούς, αντίστοιχη με τον πληθωρισμό και δραστικά μέτρα όπως παίρνουν άλλες χώρες για τη μείωση των τιμών σε καύσιμα και λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης με ανεπαρκέστατα επιδόματα, που εξανεμίζονται από τις διαρκείς αυξήσεις πριν καλά καλά φτάσουν στις τσέπες των πολιτών, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιδοτεί την αισχροκέρδεια σε ενέργεια και καύσιμα που κινείται σε αρνητικό ρεκόρ σε όλη την Ευρώπη. Αυτός που κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τα επιδόματα στα δύσκολα χρόνια της διακυβέρνησης του , τώρα προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάρρευση του με ανεπαρκή επιδόματα. Δεν ενδιαφέρεται να στηρίξει τους πολίτες απέναντι στο τσουνάμι της ακρίβειας αλλά μόνο να τους κοροϊδέψει με επιδόματα με ημερομηνία λήξης τις πρόωρες εκλογές που σχεδιάζει.

Στα εθνικά μας θέματα, ο κ. Μητσοτάκης βάζει τη χώρα σε περιπέτειες με την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική που ασκεί. Αλλάζει το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και από πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας στη δύσκολη περιοχή της Αν. Μεσογείου και των Βαλκανίων μετατρέπεται σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης, με την εν κρυπτώ αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση των κομμάτων και του Ελληνικού λαού, που εμπλέκει τη χώρα στον πόλεμο κάνοντας την μέρος της κρίσης, ενώ την ίδια ώρα στερεί οπλισμό από τη νησιά. Ο κ. Μητσοτάκης στην Κωνσταντινούπολη πριν από τρεις μήνες στην συνάντηση του με τον Ερντογάν υποσχέθηκε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες και άρχισε πάλι η κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία.

Όλες οι ειδήσεις

Λάρισα: Με φυλακή μοιάζει το σπίτι που έμεινε έγκλειστη για 43 χρόνια η γυναίκα - Είχαν γίνει καταγγελίες

Αδιανόητο περιστατικό στις ΗΠΑ: Νεκρός 5χρονος - Τον ξέχασε στο αυτοκίνητο η μητέρα του 3 ώρες, ενώ ετοίμαζε πάρτι

Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το τρίτο ζώο σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση

Κέδρος: Η κρυφή παραλία-κόσμημα των Κυκλάδων που ξετρέλανε το Forbes

Διαβάστε ακόμη

Σε τροχιά γενικευμένων κινητοποιήσεων οι αγρότες σε όλη τη χώρα - Εντείνεται η πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο

Διπλό φονικό στη Φοινικούντα: Πώς ήρθε στο προσκήνιο ο ανιψιός για ηθική αυτουργία - Στη Βούλα οι συλλήψεις

Σε επτά κλινικές στην Ελλάδα το σπέρμα του δότη με το «γονίδιο του καρκίνου» - Τι είχε εντοπίσει γιατρός το 2020

Δικαστικός κλητήρας επέδωσε αγωγή για χρέη σε αγρότη στο μπλόκο των Πράσινων Φαναριών

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • εκλογές
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr