• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών - Ζητά διώξεις και αυτόφωροΣτο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλαςΗ Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;Φιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.06.2022 11:58
Newsroom
Newsroom

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Δυτικών Βαλκανίων για να ενταχθούν στην ΕΕ το 2033

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«Πριν από 19 ακριβώς χρόνια, στη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, είχε ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς, από τότε, η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί, πρακτικά, είναι ελάχιστη. Και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων υπάρχει μία σχετική δυσπιστία γύρω από τις προθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πραγματικά, να εντάξει στην ευρωπαϊκή οικογένεια τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσερχόμενος στη σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων.

«Είναι μία ευκαιρία να επανεκκινήσουμε αυτήν τη διαδικασία με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό, είναι να λυθεί επιτέλους η διαφωνία μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και επίσημα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας σχετικά με την ενταξιακή τους διαδικασία», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό των Δυτικών Βαλκανίων, ως η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, ως μία χώρα η οποία έχει καρπωθεί τα οφέλη από την είσοδο στην Ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα στηρίξει τα Δυτικά Βαλκάνια στην προσπάθειά τους να γίνουν και αυτά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζουμε ότι για τα κράτη αυτά η διαδικασία είναι δύσκολη. Υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν και αυτό είναι κάτι που τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων πρέπει να γνωρίζουν. Όμως, η άποψή μου είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δοθεί ένα συγκεκριμένο χρονικό ορόσημο προκειμένου αυτή η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί».

Καταλήγοντας στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Η πρότασή μου προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι αυτό το ορόσημο να είναι το 2033, τριάντα χρόνια δηλαδή μετά τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε τα Δυτικά Βαλκάνια και οι πολίτες τους να γνωρίζουν ότι στο τέλος αυτής της μακράς διαδικασίας μπορούν πραγματικά να προσβλέπουν ότι θα γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των κρατών αυτών, σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, σε αυτή τη μακρά διαδρομή στην οποία ήδη πορεύονται».

Όλες οι ειδήσεις

Σε τρεις πρωτεύουσες η «μάχη» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα: Τι προσδοκά η κυβέρνηση από τα ταξίδια σε Ρώμη - Βρυξέλλες - Μαδρίτη

Κορονοϊός: Λινού και Γουργουλιάνης στο ethnos.gr για το «νέο κύμα»: Πρόταση για επαναφορά της μάσκας - Πότε θα έρθει αποκλιμάκωση

MAD VMA 2022: Τι απαντά το κανάλι για το «ξύλο» Snik με Light στα βραβεία - Βίντεο που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου

Ανδρέας Παπανδρέου: Ποια ήταν τα τελευταία του λόγια και ποια μεγάλη εφημερίδα έκανε επική γκάφα την ημέρα του θανάτου του

Διαβάστε ακόμη

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βρυξέλλες
  • Αλβανία
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Βαλκάνια
  • Βόρεια Μακεδονία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr