• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη ΣυρίαΠειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: Αττική οδός: Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου - Ποιες θα είναι οι τιμές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   30.06.2022 10:04
Newsroom
Newsroom

«Turkaegean»: Έντονη αντίδραση από Σχοινά για το σήμα - Ζητά διόρθωση και αποκατάσταση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά για την απόφαση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας να κατοχυρώσει το σήμα "turkaegean". Όσον αφορά στην υπόθεση της καταχώρησης του σήματος «Τurkaeagean», ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ζητεί από Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν να αναλάβει άμεσα δράση για τη διόρθωση και αποκατάσταση του εν λόγω ζητήματος, εφιστώντας του την προσοχή στις σοβαρές επιπτώσεις της πρόσφατης απόφασης της EUIPO να καταχωρίσει το «Turkaegean» ως σήμα της ΕΕ.

Ειδικότερα, με επιστολή του προς τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς και αρμόδιο για τα εν λόγω ζητήματα Τιερί Μπρετόν, ο κ. Σχοινάς εκφράζει με «τον πιο έντονο τρόπο» την απογοήτευσή του που «οι εσωτερικοί έλεγχοι και οι διαδικασίες του EUIPO δεν αποδείχθηκαν επαρκείς για τον εντοπισμό και την κοινοποίηση μιας υπόθεσης με προφανείς και δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις στις εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, στα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους της ΕΕ - της Ελλάδας- αλλά και για την προστασία των καταναλωτών και του τουριστικού τομέα της Ε.Ε».

Επιπροσθέτως, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει ότι, αν και γνωρίζει, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία «απολαμβάνει νομικής, διοικητικής και οικονομικής αυτονομίας και ότι το ισχύον νομικό πλαίσιο δεν απαιτεί προηγούμενη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για μεμονωμένες αιτήσεις εμπορικών σημάτων», παραμένει «πεπεισμένος ότι στην περίπτωση αυτή υπήρξε σαφής αποτυχία σε διοικητικό επίπεδο να αξιολογήσει επαρκώς τις πολιτικές και νομικές διαστάσεις μιας τέτοιας απόφασης».

Τέλος, υπογραμμίζει ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι «στο μέλλον παρόμοιες αποφάσεις με δυνητικό αντίκτυπο στα στρατηγικά μας συμφέροντα δεν θα λαμβάνονται χωρίς διαβούλευση σε πολιτικό επίπεδο», αλλά και ότι η διοίκηση της EUIPO θα αντιμετωπίζει τις όποιες ελλείψεις χωρίς καθυστέρηση.

Η Αθήνα κάνει «ταμείο» για τα… ραντεβού στη Μαδρίτη: Πως διαβάζει τη στάση Ερντογάν

Πανελλήνιες 2022: Πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ - Οι προθεσμίες για το μηχανογραφικό

ΣΥΡΙΖΑ - Ηχηρή προειδοποίηση Τσίπρα σε κυβέρνηση ενόψει εκλογών: «Να είστε προσεκτικοί, το πάρτι θα τελειώσει»

Fuel Pass 2: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και σήμερα ψηφίζεται - Τι περιλαμβάνει

Αίγυπτος: Το φαραωνικό μεγαλείο του Λούξορ

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Μαργαρίτης Σχοινάς
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr