• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ο μεγαλύτερος Κομήτης της χρονιάς πλησιάζει τη Γη - Πότε θα είναι ορατόςΚράτη-μέλη του ΝΑΤΟ στέλνουν στρατιωτική δύναμη στη ΓροιλανδίαΦόβος και οργή στο φλεγόμενο Ιράν: Τι αλλάζει μετά τις δηλώσεις ΤραμπΔευτέρα το ραντεβού των αγροτών των «σκληρών» μπλόκων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
δημοφιλές τώρα: Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ 80.000 ιδιοκτήτες οχημάτων – Στέλνονται τα πρώτα ραβασάκια
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.08.2022 12:11
Newsroom
Newsroom

Αλιβιζάτος για παρακολουθήσεις: Οι κυβερνήσεις παραιτούνται, όταν υπάρχουν σκάνδαλα με πρωθυπουργικές ευθύνες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης - Τσίπρας - Παρακολουθήσεις / ethnos.gr
Μητσοτάκης - Ανδρουλάκης - Τσίπρας - Παρακολουθήσεις / ethnos.gr

Τις ευθύνες που όπως καταγγέλλει θεωρεί πως έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αναδεικνύει ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στο news247. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί.

Ο καθηγητής χαρακτηρίζει «κατόπιν εορτής» τις παραιτήσεις Δημητριάδη και Κοντολέοντα, ενώ αναδεικνύει την αστυνομική βία στην Ελλάδα και τις παράνομες επαναπροωθήσεις ως τα δύο στοιχεία που συμπληρώνουν το τρίπτυχο που δείχνει ότι η δημοκρατία μας χωλαίνει.

Ο Νίκος Αλιβιζάτος, τον οποίο η κυβέρνηση έθεσε επικεφαλής της επιτροπής για την αστυνομική βία στην Ελλάδα, δηλώνει σχετικά «σε όλες τις προηγμένες κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, είθισται πράγματι οι κυβερνήσεις – και όχι απλώς οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί - να παραιτούνται όταν αποκαλύπτονται μείζονα σκάνδαλα· και τούτο όταν σε αυτά εντοπίζονται και πρωθυπουργικές ευθύνες. Δεν χρειάζεται, με άλλα λόγια, η κυβέρνηση να χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, θα συμβεί και σε μας, αν η υπό εξέλιξη δικαστική έρευνα και η έρευνα της ΑΔΑΕ αποκαλύψουν ότι, εκτός από τον κ. Ανδρουλάκη, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τελευταία χρόνια και άλλους πολιτικούς ηγέτες - είτε το ήξερε ο κ. Μητσοτάκης είτε όχι».

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ζητάει, πάντως, διεύρυνση των ερευνών και πριν από την περίοδο Μητσοτάκη, ενώ σημειώνει ότι είναι ευθύνη της αντιπολίτευσης να αναδείξει τα κυβερνητικά παραστρατήματα.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, μάλιστα, υπογραμμίζει με νόημα «σε ό,τι με αφορά, θα ξεχώριζα κυρίως δύο-τρία πεδία, όπου πράγματι η δημοκρατία μας χωλαίνει και θα εντόπιζα την κριτική μου σε αυτά. Πρόκειται, πρώτον, για την αστυνομική βία και τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία των εμπλεκόμενων αστυνομικών οργάνων για πράξεις αποδεδειγμένης κακομεταχείρισης - για να μη χρησιμοποιήσω αυστηρότερη λέξη. Πρόκειται, δεύτερον για τις συστηματικές επαναπροωθήσεις μεταναστών, κατά παράβαση των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας, για τις οποίες πυκνώνουν οι φωνές σε βάρος μας, και από επίσημα πλέον χείλη. Πρόκειται, τρίτον, για το θέμα που συζητούμε, την άρση δηλαδή του απορρήτου των επικοινωνιών».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κυριάκος Μητσοτάκης: Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία
  • Ο Μπιλ Γκέιτς και το λόμπι που έδωσε ξανά πνοή στον κλιματικό νόμο
  • Γιώργος Μάγκας: «Βρήκαν ευκαιρία να με στοχοποιήσουν» - Ξεσπά ο Σπύρος Μπιμπίλας
  • Νότια Αφρική: Τεράστιο καλαμάρι ξεβράστηκε σε παραλία του Κέιπ Τάουν
Διαβάστε ακόμη

Η φρεγάτα Belharra «Κίμων» σε ελληνικά νερά - Εν πλω τελετή υποδοχής παρουσία Μητσοτάκη και Δένδια

Φόβος και οργή στο φλεγόμενο Ιράν: Τι αλλάζει μετά τις δηλώσεις Τραμπ

«Οι καταγγελίες δεν αρκούν»: Συγκινητική παρέμβαση της κόρης της Ενκελέιντα που δολοφονήθηκε από τον πρώην της στο Μενίδι

Δευτέρα το ραντεβού των αγροτών των «σκληρών» μπλόκων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • παρακολουθήσεις
  • Νίκος Αλιβιζάτος
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr