MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Μάρτης... γδάρτης : Πυκνό χιόνι στο καταφύγιο Μπάφι της Πάρνηθας – Με αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτωνΣοκαριστικό βίντεο: Οδηγός αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα στην περιμετρική Πατρών και χάνει τον έλεγχοΠεινασμένη αρκούδα έκανε έφοδο στο όρος Πάικο και έφαγε 40 κιλά μέλιΕντυπωσιακό φαινόμενο: 5 πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν με τη Σελήνη - Τι συμβαίνει στον ουρανό κατά την «πλανητική παρέλαση»Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι την πρώτη και τη δεύτερη κάλπη – Τι θα γίνει με τους υπηρεσιακούς υπουργούς
Homepage |   Πολιτική   |   30.08.2022 23:07 
Newsroom
Newsroom

Γιατί ο Μητσοτάκης συνδέει Πούτιν και Ερντογάν με σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας

επόμενο άρθροnext-article
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο (Eurokinissi)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό Συμβούλιο (Eurokinissi)

Συσχετισμό του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν, πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης σημειώνοντας πως το κοινό τους στοιχείο είναι ότι επιχειρούν αποσταθεροποίηση τρίτων χωρών σε μία προσπάθειά τους να μεταβάλλουν την παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα. Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός μίλησε έκανε λόγο για ρωσικούς εκβιασμούς προς τη Δύση, για αμφισβητήσεις κυρίαρχων κυβερνήσεων, και παραλληλίζοντας την πολιτική του με εκείνη του Ερντογάν σημείωσε ότι και ο Τούρκος πρόεδρος επιθυμεί διαφορετική κυβέρνηση στην Ελλάδα. 

 

«Ο κύριος Πούτιν δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Ερντογάν, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα»μ ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Η ερμηνεία των λεγόμενων του πρωθυπουργού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ρωσία δεν πολεμάει μόνο στα μέτωπα της Ουκρανίας, αλλά έχοντας θέσει σε εφαρμογή ένα καλοστημένο σχέδιο εδώ και καιρό αποσταθεροποίησης εκείνων των Ευρωπαϊκών χωρών που στάθηκαν στο πλευρό της Ουκρανίας, μεταξύ αυτών των χωρών και η Ελλάδα, η οποία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της Ουκρανίας στέλνοντας πολεμικό υλικό αλλά και με τη φράση «στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», η οποία ακούστηκε επανηλλειμένα τόσο από τα χείλη του πρωθυπουργού, όσο και ανώτατων κυβερνητικών στελεχών.  

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Ρωσία χρησιμοποιώντας ως όπλο το φυσικό αέριο (με αποτέλεσμα να υπάρχει ακρίβεια), προσπαθεί να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή και αστάθεια στις χώρες του δυτικού κόσμου επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Πολλά κυβερνητικά στελέχη προσπαθώντας να εξηγήσουν τη δήλωση του πρωθυπουργού,  αναφέρουν το παράδειγμα του τι ακριβώς συνέβη σε Ιταλία και Βουλγαρία αλλά και τι αναμένεται να συμβεί από εδώ και στο εξής στη Γαλλία μετά την ανακοίνωση της Gazprom για περαιτέρω μείωση των ρωών φυσικού αερίου.

Καμία σύνδεση με την υπόθεση υποκλοπών

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο δεν συνδέονται με το μείζον πολιτικό ζήτημα των παρακολουθήσεων. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη.

Για το θέμα των υποκλοπών εξάλλου, από το γαλάζιο στρατόπεδο επισημαίνουν, ότι έχει πάρει πλέον τον δρόμο του τόσο θεσμικά όσο και κοινοβουλευτικά, επομένως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός δεν σχετίζονται με αυτό.

 

Μητσοτάκης: Πούτιν και Ερντογάν δεν κρύβουν ότι ήθελαν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν κρύβουν ότι θα  ήθελαν διαφορετική κυβέρνηση στην Ελλάδα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό Συμβούλιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα γαι την ενίσχυση των νοικοκυριών αλλά αυτά θα είναι μετρημένα καθώς «οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι».

«Το διεθνές περιβάλλον έχει μαύρα σύννεφα που προοιωνίζουν μαύρο χειμώνα. Ο πόλεμος συμπλήρωσε 6 μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά στην Ευρώπη με όπλο το φυσικό αέριο η τιμή του οποίου εκτοξεύτηκε κατά 10 φορές. Πρωτοφανής η απειλή για ολόκληρη τη δύση, απειλή στρατηγικού χαρακτήρα γιατί όλα δείχνουν ότι η Μόσχα προκαλεί πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Κάνει παρεμβάσεις στα κράτη που υπερασπίζονται την ειρήνη. Ο Πούτιν δεν το κρύβει και δεν το κρύβει και ο κ. Ερντογάν που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό σημείωσε ότι αποτελεί πρόκληση για τη χώρα. «Το μεταναστευτικό αντί των μαζικών κυμάτων εμφανίζεται με το προσωπείο δήθεν ανθρωπιστικών εισβολών. Κανένας ελιγμός δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους κοιτάζουμε τα σύνορά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για την ενεργειακή κρίση  σχολίασε ότι πρέπει αν υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια από την ΕΕ. «Ζητάμε κοινή απάντηση στην κρίση. Είχα προειδοποιήσει από τους πρώτους, είχα προκαλέσει αντιδράσεις στις Βρυξέλλες. Τώρα μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Φον ντερ Λάιεν θα πω κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επιμένω ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ενιαία αντίδραση μεγαλώνει τα προβλήματα. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Το λέει και θα συνεχίσει να το κάνει όπου χρειάζεται αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Είναι επίσημο: Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Σεπτεμβρίου - Η επίσημη ανακοίνωση υπουργείων Παιδείας και Υγείας
  • Θήβα: Δύο παιδάκια τραυματίστηκαν από τους πυροβολισμούς - 7χρονη με σοβαρά τραύματα στο Παίδων
  • Ερντογάν σε Ελλάδα και ΗΠΑ: «Μας στενοχωρεί η εχθρική στάση των υποτιθέμενων συμμάχων μας»
  • Charlbi Dean: Πέθανε η 32χρονη ηθοποιός - Γνωστή για τον ρόλο της στην ταινία «Triangle of Sadness»
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Ρωσία
  • ειδήσεις τώρα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 28.03.2023 03:45
Εργασία: Με μισθό έως 820 ευρώ καθαρά 1 στους 2 εργαζόμενους - Στον «πάγο» οι υψηλόμισθοι
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 28.03.2023 04:30
Καύσιμα: Σενάρια για Πάσχα με τη βενζίνη στα 2 ευρώ το λίτρο - Βουτιά στην κατανάλωση
MENSHOUSE
Μετρημένες θέσεις, μαγευτικό τοπίο: Η πιο καθαρή παραλία της Ελλάδας με τα πολύχρωμα σύρματα που βλέπεις το βυθό από μακριά
MENSHOUSE
«Θα ευχόταν να μην είχε κερδίσει ποτέ τα εκατομμύρια»: Η ιστορία καταστροφής του Έλληνα γιατρού που έπιασε το χρυσό εξάρι του Λόττο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
28-03-2023 14:00
«Είσαι γελοία», «είσαι φασίστας»: Άγρια κόντρα Κυρανάκη-Τζάκρη στον τηλεοπτικό «αέρα»
02
28.03.2023 17:07
Γιατί ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε εκλογές στις 21 Μαΐου - Τα μηνύματα στο υπουργικό συμβούλιο
03
28.03.2023 22:16
Οι κρίσιμες ημερομηνίες μέχρι την πρώτη και τη δεύτερη κάλπη – Τι θα γίνει με τους υπηρεσιακούς υπουργούς
04
28.03.2023 17:00
Βαρουφάκης: Ο Μητσοτάκης προκήρυξε εκλογές για τον Μάιο ώστε να στερήσει από τους νέους το δικαίωμα της ψήφου
05
21.03.2023 20:47
Δημοσκόπηση GPO: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πόσοι θέλουν να είναι υποψήφιος ο Καραμανλής, πώς κρίνουν τη στάση Μητσοτάκη μετά τα Τέμπη

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 28/03/2023
Κεντρικό... | 28.03.2023 19:57
Κεντρικό δελτίο 28/03/2023
Αθλητικό δελτίο 28/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 28.03.2023 19:51
Αθλητικό δελτίο 28/03/2023
Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Ώρα Ελλάδος... | 28.03.2023 08:27
Ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Κεντρικό δελτίο 27/03/2023
Κεντρικό... | 27.03.2023 20:04
Κεντρικό δελτίο 27/03/2023
Στον εισαγγελέα ο 66χρονος λυράρης για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ανηλίκου
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.03.2023 13:59
Στον εισαγγελέα ο 66χρονος λυράρης για την υπόθεση μαστροπείας και βιασμού ανηλίκου