• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκάFormula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!«Μείναμε έκπληκτοι από την ποικιλία και την ομορφιά»: Τα υδροθερμικά μυστικά που κρύβει ο βυθός της Μήλου«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   18.02.2019 08:25
Φώφη Γιωτάκη
Φώφη Γιωτάκη
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Δεν παζαρεύοµαι»

Τα διλήµµατα του ΚΙΝΑΛ, η οργή και το... ντελίβερι

Το τάιµινγκ για την τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών στο εκλογικό παζλ ταλανίζει το κόµµα, που «βράζει» µε τις υφυπουργοποιήσεις Μωραΐτη και Τόλκα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης στα «γενέθλια» του ΚΙΝΑΛ (Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)
Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης στα «γενέθλια» του ΚΙΝΑΛ (Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)

Η επιλογή του χρόνου για την ανακοίνωση που αφορά στην κάθοδο στις προσεχείς εκλογές των δύο πρώην προέδρων του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και του κορυφαίου στελέχους Νίκου Ανδρουλάκη, φαίνεται ότι ταλανίζει το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις µε τη «φυγή» από το ΚΙΝΑΛ του Θάνου Μωραΐτη και του Αγγελου Τόλκα.

Σε µια εξαιρετικά κρίσιµη για την πορεία του Κινήµατος Αλλαγής συγκυρία, η ανάγκη δυναµικής επανεκκίνησης επαναφέρει σε πρώτο πλάνο τα διλήµµατα σε σχέση µε τη διάταξη µάχης και τη θέση των κορυφαίων στο εκλογικό παζλ. Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Φώφη Γεννηµατά δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για τον χρόνο αποσαφήνισης του τοπίου.

Μάλιστα, κάποια στελέχη προτείνουν οι αποφάσεις για τις υποψηφιότητες, ειδικά των κορυφαίων, να δηµοσιοποιηθούν µετά το Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ στις 30-31 Μαρτίου. Οι ίδιες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν έθεσε στην τελευταία συνάντηση που είχε µε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ το ζήτηµα της δικής του υποψηφιότητας. Ωστόσο, οι συνοµιλητές του πρώην πρωθυπουργού τονίζουν ότι, όπως ο ίδιος έχει υπονοήσει µε τις δηµόσιες παρεµβάσεις του, η κάθοδός του «ταυτίζεται» µε την Αχαΐα.

Κάποια στελέχη προτείνουν οι αποφάσεις για τις υποψηφιότητες να δηµοσιοποιηθούν µετά το Συνέδριο στα τέλη Μαρτίου

Οι καλώς γνωρίζοντες αναφέρουν, επίσης, ότι µέχρι χθες ουδεµία συζήτηση έγινε και κατέληξε σε «διά ταύτα» µεταξύ της Φ. Γεννηµατά και του Ευ. Βενιζέλου για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας – άλλωστε, για την παρουσίαση του Επικρατείας υπάρχει και τυπικά χρόνος µέχρι την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Με συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε υπογραµµίσει σχετικά µε την κίνηση να του προτείνει η κυρία Γεννηµατά να τεθεί επικεφαλής στο Επικρατείας: «Αν ζητηθεί η γνώµη µου για το πώς πρέπει να πορευθεί η παράταξη προς τις εκλογές, θα την πω. Εχω συνείδηση της ευθύνης µου και απέναντι στον τόπο και απέναντι στον χώρο. Η παράταξη πρέπει να έχει σαφή ταυτότητα, να τιµά το έργο της και να διατυπώνει καθαρή θέση απέναντι στα µεγάλα εκλογικά διακυβεύµατα ως εγγυήτρια της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής προοπτικής».

Οσον αφορά στην κάθοδο του Ν. Ανδρουλάκη, ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην Ευρωβουλή – ειδικά αν προηγηθούν των εθνικών εκλογών. Στελέχη του ΚΙΝΑΛ επισηµαίνουν ότι, σε κάθε περίπτωση, επιθυµεί να ξεκαθαρίσει µέσα στις επόµενες ηµέρες το τοπίο, ώστε να ξεκινήσει και επισήµως τη µάχη του «σταυρού» ανά την επικράτεια. Μπορεί να είναι τελικά υποψήφιος στις εθνικές εκλογές; Το δίληµµα παραµένει και απασχολεί τη διάταξη των δυνάµεων, νυν και υποψηφίων βουλευτών, στους τρεις τοµείς της Β’ Αθήνας.

Στο πεδίο της σφοδρής αντιπαράθεσης µε τον ΣΥΡΙΖΑ, όλες οι ενδείξεις παραπέµπουν στο συµπέρασµα ότι το Κίνηµα Αλλαγής θα συνεχίσει τον «πόλεµο» προς το Μέγαρο Μαξίµου, µην κρύβοντας την οργή για την αιφνιδιαστική υφυπουργοποίηση δύο στελεχών που παρέµεναν ενεργά µέχρι πρόσφατα στο ΚΙΝΑΛ.

«Δεν παζαρεύοµαι»

«Ενας πρωθυπουργός σε απόγνωση κάνει ντελίβερι υπουργείων σε πρόθυµους από την άκρα ∆εξιά, τη ∆εξιά και την Κεντροαριστερά» τόνισε χαρακτηριστικά η Φ. Γεννηµατά, η οποία µιλώντας στην ΕΡΤ προσέθεσε: «∆εν χρειαζόµαστε τέτοιους ανθρώπους στον χώρο µας. Εχουµε υποφέρει από τέτοιες αντιλήψεις και έχουµε γυρίσει πλάτη σε όλα αυτά. ∆εν συναλλάσσοµαι, δεν εκβιάζοµαι και δεν “παζαρεύοµαι” µε κανέναν».

Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • Ευάγγελος Βενιζέλος
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr