• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   13.09.2022 07:11
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Παρακολουθήσεις: Στο... κυρίως μενού μπαίνει η εξεταστική στη Βουλή - Ρουμπάτης και Δραβίλλας οι πρώτοι μάρτυρες

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ολομέλεια Βουλής (Eurokinissi)
Ολομέλεια Βουλής (Eurokinissi)

Με την εξέταση των δύο πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη (2015-2019) και Θεόδωρου Δραβίλλα (2012- 2015) ξεκινά σήμερα τις εργασίες της η εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές, υπό το φως της καταγγελίας του Χρήστου Σπίρτζη καθώς και των δημοσιευμάτων που μιλούν για «παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ». Το κλίμα ήδη μυρίζει μπαρούτι, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία δεν κάλεσε πολιτικά στελέχη (όπως για παράδειγμα τον Γ. Δημητριάδη, τον Κ. Πιερρακάκη ή τον Γ. Γεραπετρίτη), την στιγμή που στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσουν και την διερεύνηση της υπόθεσης του Χρήστου Σπίρτζη.

Ο κατάλογος των μαρτύρων ναι μεν παραμένει ανοικτός, ωστόσο -όπως όλα δείχνουν – η πλειοψηφία επιθυμεί μια σχετικά γρήγορη διαδικασία (που πιθανών να μην ξεπεράσει τον ένα μήνα). Αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα γίνει αποδεκτή μια διεύρυνση της λίστας, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε εντάσεις και… πολεμικό κλίμα. «Η αποκάλυψη του Χρήστου Σπίρτζη μας αναγκάζει να ξεκινήσουμε από την αρχή», τόνιζε σε πρόσφατη συνέντευξή της η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σήμερα, πάντως, τα φώτα στρέφονται στον Γ. Ρουμπάτη, ο οποίος θα βρεθεί στο επίκεντρο, μετά τα δημοσιεύματα που μιλούν για παρακολουθήσεις πρώην Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των καταγγελιών της πρώην προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τόσο ο ίδιος ο κ. Ρουμπάτης όσο και ο Αλ. Τσίπρας έχουν ξεκαθαρίσει σε παλαιότερες δηλώσει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν «άκουγε» πολιτικά στελέχη. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρουμπάτης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας φέρεται να σημείωσε ότι επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων πολύ περισσότερου του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «άκουγε» (μέσω επισυνδέσεων σε άλλα πρόσωπα) τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον Σπύρο Σαγιά πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Ρουμπάτης αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο των νόμιμων επισυνδέσεων την εποχή που διετέλεσε επικεφαλής της ΕΥΠ.

Διαβάστε ακόμη

Έρχεται η μεγαλύτερη ηλιακή έκλειψη των τελευταίων 100 ετών - Πότε, πού και πώς να τη δείτε

Πήγε ανυποψίαστος στο ΑΤ για καταγγελία και βρέθηκε κρατούμενος για τα μπλόκα - Το χρονικό της απίστευτης υπόθεσης

Νέο τελεσίγραφο Τραμπ σε Ζελένσκι: Του έδωσε προθεσμία λίγων ημερών - «Απάντα στην πρόταση για ειρήνη»

«Μου φώναζε "χτύπα με ρε"»: Οι πρώτες δηλώσεις του οδηγού λεωφορείου που ξυλοκοπήθηκε στο Ζωγράφου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βουλή
  • υποκλοπές
  • ειδήσεις τώρα
  • παρακολουθήσεις
  • εξεταστική επιτροπή
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr