• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείοΧρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ δεν έχει δείρει τους αγρότες στα μπλόκα - Έρχονται νέες συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕΑπεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσειςΣίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»
δημοφιλές τώρα: Σίδνεϊ: Ποιος ήταν ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - Τον πυροβόλησαν δύο φορές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   23.09.2022 20:00 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες📌 Συγκυβέρνηση αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Δημοσκόπηση Open: Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες - Τι πιστεύουν για τα σενάρια συγκυβέρνησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Συμπεράσματα για την άποψη των πολιτών σε ό,τι αφορά τη στάση της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης απέναντι σε σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αποτυπώνει η δεύτερη δημοσκόπηση της εταιρείας MRB για το OPEN που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίου του Ανοικτού Καναλιού με την Πόπη Τσαπανίδου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Μαύρος, στο ερώτημα αν η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διασφαλίσει την ορθή λειτουργία της ΕΥΠ, οι πολίτες στην πλειοψηφία τους απαντούν πως κανένας από τους δύο. Ειδικότερα, σε ποσοστό 18,8% οι πολίτες απαντούν η ΝΔ, σε 20,2% ο ΣΥΡΙΖΑ και σε ποσοστό 42,8% κανένας από τους δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 22.09.2022 21:27 
Δημοσκόπηση: Ακρίβεια και ενέργεια «κυριαρχούν» στις αγωνίες των Ελλήνων - Η γνώμη τους για τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Πιο σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία ζητούν οι πολίτες

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση για τη στάση που θα έπρεπε να κρατά η χώρα μας απέναντι στην Ελλάδα, σε ποσοστό 41,8% οι πολίτες απαντούν πως αυτή θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή, ενώ σε ποσοστό 38,5% πως θα έπρεπε να είναι όπως ακριβώς είναι τώρα.

Συγκυβέρνηση αν όχι αυτοδύναμη κυβέρνηση

Αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές, οι ερωτηθέντες απαντούν σε ποσοστό 49,2% πως θα ήθελαν να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων και το 43,2% εξ αυτών απαντά πως θα προτιμούσαν να γίνουν νέες εκλογές.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε ό,τι αφορά την διαχρονική εξέλιξη της πρόθεσης ψήφου βουλευτικών εκλογών αλλά και τις συσπειρώσεις/μετακινήσεις ψηφοφόρων για τα κόμματα που παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Νέα εμπρηστική δήλωση Ερντογάν: «Δεν θα ξεχάσουμε την σφαγή στην Τριπολιτσά»
  • Στο κόκκινο οι αγορές καθώς πυκνώνουν τα σύννεφα της ύφεσης στην Ευρωζώνη
  • Πανεπιστημιακή αστυνομία: Διαψεύδει το «προσωρινό φρένο» η ΕΛΑΣ - Παραμένουν οι δυνάμεις και στα τέσσερα πανεπιστήμια
  • Χρήστος Βασιλόπουλος: Έξω φρενών ο καλλιτεχνικός χώρος με τον ηθοποιό - «Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα»
Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες έστειλαν τη λίστα με τα αιτήματά τους στον Μητσοτάκη - Όλα όσα ζητούν

Σίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»

Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείο

Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας συναντιέται με τον οδηγό που σκότωσε τα τρία του παιδιά - «Σε έχω συγχωρέσει»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Πόπη Τσαπανίδου
  • ειδήσεις τώρα
  • Αλέξης Τσίπρας
  • δημοσκόπηση
  • OPEN
  • εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr