• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκάFormula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!«Μείναμε έκπληκτοι από την ποικιλία και την ομορφιά»: Τα υδροθερμικά μυστικά που κρύβει ο βυθός της Μήλου«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   07.10.2022 18:15 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δραστική παρέμβαση για το φυσικό αέριο

Μητσοτάκης από Πράγα: Μπορεί να μην αρέσει στον Ερντογάν να του απαντούν, αλλά έτσι λειτουργούμε στην ΕΕ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Κυριάκος Μητσοτάκης - Πράγα / Associated Press
Κυριάκος Μητσοτάκης - Πράγα / Associated Press

«Ελπίζω να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη ρητορική» από την πλευρά της Τουρκίας, σημείωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πράγα, σημειώνοντας εμφατικά ότι «η Ελλάδα δεν θα αφήσει καμία πρόκληση αναπάντητη».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι κρατάει μία τοποθέτηση του κ. Ερντογάν, αυτή στην οποία τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις προς την εθνική κυριαρχία άλλης χώρας. «Ελπίζω να έχει συνέχεια και να σταματήσει επιτέλους αυτή η απαράδεκτη ρητορική αμφισβήτησης των κυριαρχίας της χώρας μας στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου», είπε και πρόσθεσε: «Όσοι μετείχαν στη συνεδρίαση, είδαν τον διάλογο και έβγαλαν τα συμπεράσματά τους. Ήταν χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων μπροστά στους ηγέτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 07.10.2022 14:39
Nέο μπρα-ντε-φερ Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Ό,τι είχα να πω του το είπα κατάμουτρα» - «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του»
Πολιτική | 07.10.2022 10:59 
Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Η Ελλάδα ουδέποτε προκαλεί, απαντά όμως με αυτοπεποίθηση

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι οι παριστάμενοι στην αίθουσα σχημάτισαν άποψη για το «ποιος προκαλεί και χρησιμοποιεί ρητορική που δεν ταιριάζει στο γεωπολιτικό πλαίσιο», για να συμπληρώσει ότι «η έμπρακτη περιφρόνηση στο διεθνές δίκαιο δεν ταιριάζει στο σημερινό κόσμο».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε στις απόψεις που διατυπώνει». Και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η «ανταλλαγή απόψεων» θα λειτουργήσει εν είδει αποκλιμάκωσης.

Ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε ότι «υπάρχει πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα στο Συμβούλιο να προχωρήσει σε κυρώσεις αν η Τουρκία ξεπεράσει κόκκινες γραμμές». «Το πλαίσιο υπάρχει και ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ να γίνει πράξη. Επίσης, με βάση το όγδοο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας υπάρχει δυνατότητα επιβολής κυρώσεων σε τουρκικές οντότητες που κρίνεται ότι παραβιάζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξάγοντας σε αυτή ευρωπαϊκά προϊόντα», πρόσθεσε.

Δραστική παρέμβαση για το φυσικό αέριο

Διαμορφώνεται κοινός τόπος στο Συμβούλιο ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή δραστική παρέμβαση για να πέσουν οι τιμές στο φυσικό αέριο, δήλωσε επίσης ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο επόμενο Συμβούλιο και αφού γίνει η σχετική επεξεργασία σε επίπεδο υπουργών θα μπορούμε να να αποφασίσουμε μια τέτοια παρέμβαση.

«Χαίρομαι γιατί μετά από επίπονη ελληνική προσπάθεια οι συνθήκες έχουν ωριμάσει. Έστω και καθυστερημένα, πρέπει να κινηθούμε για να μειωθούν οι τιμές και να διασφαλίσουμε παράλληλα την επάρκεια εφοδιασμού», είπε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Nέο μπρα-ντε-φερ Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Ό,τι είχα να πω του το είπα κατάμουτρα» - «Δεν θα πέσω στο επίπεδό του»
  • Δίκη Χρυσής Αυγής: Θερμό επεισόδιο Μάγδας Φύσσα - Γιάννη Λαγού - «Μου κάνει ερωτήσεις ο δολοφόνος του παιδιού μου»
  • Πιέσεις EKT προς τράπεζες: Βάλτε φρένο σε bonus και μερίσματα - Κίνδυνος χρεοκοπιών
  • Ναυάγια: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των διασωθέντων - «Νόμιζα ότι θα πεθάνω, δίπλα μου επέπλεε παιδί»
  • Πέθανε η γηραιότερη σκυλίτσα στον κόσμο σε ηλικία 22 ετών - Το... μυστικό της μακροζωίας της
Διαβάστε ακόμη

«Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει

«Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη

Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά

Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • Σύνοδος Κορυφής
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Πράγα
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr