• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δεν είχε δίπλωμα ο οδηγός μηχανής που παρέσυρε αστυνομικούς στην Αττική ΟδόΤο ΣτΕ έκρινε ότι τα νοσοκομεία έχουν την ευθύνη της ασφάλειας ασθενών, επισκεπτών και προσωπικούΟι πρώτες δηλώσεις Πιερρακάκη: «Οι παλιοί διχασμοί μεταξύ βορρά-νότου ανατράπηκαν»Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χατζηδάκη-Τσιάρα με αγρότες: Δεσμεύσεις αλλά και φόβος προστίμων από τις Βρυξέλλες
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.10.2022 13:05
Newsroom
Newsroom

Ηλιόπουλος στο OPEN: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τη λιτότητα και την ακρίβεια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος (InTime Photos)
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος (InTime Photos)

«Το δίλημμα για την ελληνική κοινωνία είναι και πάλι λιτότητα - αντιλιτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει τη λιτότητα», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» στην τηλεόραση OPEN o εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην ενέργεια δουλεύει για τους παρόχους που κερδοσκοπούν, στην υγεία για τις ιδιωτικές κλινικές, στην εργασία για τον ΣΕΒ», τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

Αναφερόμενος στην ακρίβεια υποστήριξε: «Μέσα σε ένα χρόνο το φυσικό αέριο στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 220% ενώ στην ΕΕ ο μέσος όρος είναι 62%. Όταν μιλάμε για τέτοιες διαφορές, πρόκειται για λεηλασία εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση του πληθωρισμού. Και αυτό είναι επιλογή της κυβέρνησης, που αρνείται να μειώσει τον ΕΦΚ - μέτρο που θα κοστίσει 1,5 δισ. ευρώ σε ένα έτος - αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής».

Αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «η εναλλακτική δεν σημαίνει περισσότερα χρήματα. Η εναλλακτική που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σημαίνει άλλο μοντέλο» και έφερε σαν παράδειγμα την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες «πληρώνουν τη μεγαβατώρα 115-180 ευρώ ενώ εμείς από 400-650 ευρώ; Αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από του φυσικού αερίου και πλαφόν. Εμείς μόνο για το Σεπτέμβρη έχουμε 500 εκατ. ευρώ υπερκέρδη στην ενέργεια. Και ακόμη δεν έχουν φορολογηθεί τα υπερκέρδη των εταιρειών που είχαν δημιουργηθεί μέχρι τον Ιούλιο!».

Με αφορμή το εργατικό «ατύχημα σε κεντρικό εμπορικό κατάστημα της αλυσίδας "Jumbo" στο κέντρο της Αθήνας, με τρεις ανθρώπους στο νοσοκομείο», σχολίασε: «Η χρονιά δεν έχει κλείσει ακόμα και έχουμε 51 νεκρούς από εργατικά δυστυχήματα. Αυτό το ζήτημα σχετίζεται με την πολιτική που έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας, οι έλεγχοι δεν γίνονται, τα στοιχεία δεν δημοσιεύονται, και τώρα φτάνουμε στο να μπαίνουν μέχρι και πρόστιμα στους ανέργους. Ο νόμος Χατζηδάκη έχει διαλύσει τα πάντα».

Αναφέρθηκε στη τουρκική προκλητικότητα λέγοντας: «Το κρίσιμο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είναι οι κυρώσεις. Από το καλοκαίρι του 2019 έχει ψηφιστεί ένα πλαίσιο κυρώσεων. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως δεν έχει ζητήσει να ενεργοποιηθεί, δεν έχει χτίσει πάνω σε αυτά που κέρδισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας αυτοματοποιημένος μηχανισμός κυρώσεων. Όταν από την Τουρκία υπάρχουν παραβιάσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, πρέπει η ΕΕ να απαντάει. Επιπλέον, όταν ανοίγει ο διάλογος για την αναθεώρηση της τελωνειακής σχέσης ΕΕ-Τουρκίας δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην θέτει όρους. Προφανώς θέλουμε διάλογο και θετική ατζέντα, με ορίζοντα τη Χάγη, αλλά οι κυρώσεις πρέπει να υπάρχουν».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Σεισμός στη Φωκίδα: Γιατί έγινε έντονα αισθητός και στην Αττική – Τι πιστεύουν για τους μετασεισμούς οι σεισμολόγοι
  • Η έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας έφερε… εμφύλιο στο περιβάλλον του Πούτιν; Αναφορές για συλλήψεις στρατιωτικών – Αναδόμηση στη στρατιωτική ηγεσία
  • Πειραιάς - αεροδρόμιο σε 55 λεπτά: Όλα έτοιμα για τα εγκαίνια των 3 νέων σταθμών του μετρό
  • 10 από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της Ιστορίας: Από το υγρό πυρ των Βυζαντινών στην παραλυσία του προέδρου Ρούσβελτ


Διαβάστε ακόμη

«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας

Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί

Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Νάσος Ηλιόπουλος
  • κυβέρνηση
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr