• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Γιώργος Λιάγκας: «Υπάρχουν τουλάχιστον δύο άνθρωποι έτοιμοι να καταγγείλουν ασέλγεια σε βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή»Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά το «όχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση - Ο χάρτης των μπλόκωνΠλοίο ελληνικών συμφερόντων εντοπίστηκε στον Ατλαντικό με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» πίσω από το φορτίο - Συλλήψεις στην ΕλλάδαΤσιάρας για αγρότες: Ο διάλογος δεν μπορεί να διεξάγεται με όρους τελεσιγράφων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.10.2022 07:12
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι εκτιμήσεις Τσίπρα για τον χρόνο τον εκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εκτιμήσεις Τσίπρα για τον χρόνο τον εκλογών – «Γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας ο Μητσοτάκης»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ / EUROKINISSI
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ / EUROKINISSI

Δύο είναι οι λόγοι που κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να εξαντλήσει τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησής του: Αφενός να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί για να επιτύχει την συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων και αφετέρου να προλάβει να ελέγξει την κατανομή του μεγαλύτερου μέρους των ευρωπαϊκών πόρων με όρους απόλυτης διαφάνειας.

Οι εκτιμήσεις Τσίπρα για τον χρόνο τον εκλογών

“Είναι γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας” είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος αναφερόμενος στον πρωθυπουργό καλώντας όμως τα στελέχη του να αξιοποιήσουν τον χρόνο που απομένει ως τις κάλπες για να επιτύχουν την κομματική ανασυγκρότηση. Και όπως φέρεται να σημείωσε στη δευτερολογία του o αντίπαλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεν πρέπει να είναι ο κακός μας εαυτός.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ανανεωμένα και ισχυρά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ως ένα από τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Στην Κουμουνδούρου επεξεργάζονται ήδη την στρατηγική του κόμματος για τις επόμενες εκλογές, ενώ ήδη σχεδιάζουν και τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα διεξαχθούν περίπου έναν χρόνο αργότερα από τις εθνικές. Άλλωστε η αυτοδιοίκηση μαζί με τον συνδικαλισμό αποτελούν τους δύο τομείς στους οποίους η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει ιδιαίτερο βάρος.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στην αυτοδιοίκηση και η ανάδειξη προοδευτικών αυτοδιοικητικών στελεχών. Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ενέκριναν τα πολιτικά κείμενα που θα τεθούν προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή αλλά και τις προτάσεις για τις αναθέσεις των τομέων στα μέλη της. Ως εκ τούτου επιδίωξη θα είναι ανοιχτά σχήματα με δυναμική και με συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα έχουν πολιτική αξιοπιστία στις τοπικές κοινωνίες.

Κατά τις πληροφορίες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επιδιώξει τις συνεργασίες χωρίς ωστόσο σε καμία περίπτωση να “συρθεί” πίσω από υποψηφιότητες προσώπων που θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Με αυτό το σκεπτικό η κατεύθυνση είναι να υποστηριχθούν υποψήφιοι ευρείας αποδοχής και νίκης είτε αυτοί προέρχονται από τον κομματικό χώρο είτε από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τον συνδικαλισμό πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να προχωρήσει η θεσμική συγκρότηση του τομέα συνδικαλιστικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών δυνάμεων και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα με στόχο την συντεταγμένη δράση στους χώρους εργασίας, την ανάδειξη των προγραμματικών θέσεων για την εργασία αλλά και την ενίσχυση της εκπροσώπησης του κόμματος στα συνδικαλιστικά όργανα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κολωνός: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου που βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη
  • Η Δύση κατηγορεί τη Μόσχα για εγκλήματα πολέμου και είναι σε εγρήγορση για πυρηνικά
  • ΔΝΤ: Επιβράδυνση ανάπτυξης στο 1,8% το 2023 για την Ελλάδα και ύφεση σε Γερμανία - Ιταλία
  • 50 χρόνια από την αεροπορική τραγωδία στις Άνδεις: Αγνοούνταν για 72 ημέρες και αναγκάστηκαν να καταφύγουν στην ανθρωποφαγία
Διαβάστε ακόμη

Πλοίο ελληνικών συμφερόντων εντοπίστηκε στον Ατλαντικό με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης: Ο «Έλληνας Εσκομπάρ» πίσω από το φορτίο - Συλλήψεις στην Ελλάδα

Ενισχύουν τα μπλόκα οι αγρότες μετά το «όχι» στην πρόσκληση Μητσοτάκη για συνάντηση - Ο χάρτης των μπλόκων

Αποκάλυψη - βόμβα από τον Κωνσταντάρα: Έρχεται καταγγελία εις βάρος πασίγνωστου τραγουδιστή για σεξουαλική κακοποίηση

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Γιορτινές γεμίσεις για γαλοπούλα και κότα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • κυβέρνηση
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr