MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Super Cup: Στα ερυθρόλευκα ο πρώτος τίτλος της σεζόν - Απόλυτος κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στην πρώτη μάχη με τον ΠαναθηναϊκόΜεσσολόγγι: Σοκάρουν μαρτυρίες για τον θάνατο της γυναίκας από κρεατομηχανή - «Δυο κυρίες κλαίγανε, η κόρη φώναζε βοήθεια»Αποκαλυπτικά έγγραφα για το ΟΑΚΑ: Από το 2013 γνώριζαν τα προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα αλλά δεν διενεργούνταν έλεγχοιGuardian: Η Χούντα ήθελε να δώσει ελληνικό νησί στους Beatles για να φτιάξει την εικόνα της στο εξωτερικό
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   03.11.2022 18:29
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Στο τραπέζι η επαναφορά της ρύθμισης για την ενημέρωση των παρακολουθούμενων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά

επόμενο άρθροnext-article
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή (Eurokinissi)
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή (Eurokinissi)

Την επαναφορά της ρύθμισης με την οποία το πρόσωπο που παρακολουθείται θα έχει την δυνατότητα να ενημερωθεί αρμοδίως σκέπτεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες. Αυτό φέρεται να αποκάλυψε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την Επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να επαναξιολογηθεί το θεσμικό πλαίσιο γνωστοποίησης στο υποκείμενο, περί της επιβολής σε βάρος του, του περιοριστικού μέτρου της άρσης απορρήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 02.11.2022 10:45
Σκανδαλολογία και παρακολουθήσεις «πιέζουν» την κυβέρνηση: Πώς θα αντιμετωπιστεί το pressing του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική | 01.11.2022 07:36
ΣΥΡΙΖΑ: Εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις - Ζήτημα «καθαρότητας» των εκλογών

Μάλιστα, σύμφωνα με μέλη της Επιτροπή PEGA, ο κ. Γεραπετρίτης ουσιαστικά προανήγγειλε ότι θα επιστρέψει η παλαιότερη διάταξη, που είχε καταργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω σχετικής τροπολογίας.

Κατά τα ίδια μέλη της Επιτροπής, ο κ. Γεραπετρίτης ρωτήθηκε από την Ολλανδή Ευρωβουλευτή εάν και ο ίδιος παρακολουθούνταν, προκαλώντας τα γέλια του. «Αν ξέρετε κάτι παραπάνω πείτε μου», φέρεται να της απάντησε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ερωτηθείς γιατί έγινε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη τόνισε ότι δεν γνωρίζει και πως αποτελούσε θέμα εθνικής ασφαλείας. Όταν, μάλιστα, σε συμπληρωματική ερώτηση κάποιοι ευρωβουλευτές τον ρώτησαν και τότε γιατί αποπέμφηκαν οι κκ. Δημητριάδης και Κοντολέων επισήμανε ότι έπρεπε να είχαν φροντίσει να μην εφαρμόζονταν οι λάθος κανόνες, εννοώντας ότι χρησιμοποίησαν έναν λανθασμένο μηχανισμό.

Σύμφωνα, πάντως, με κυβερνητικές πηγές ο Γ. Γεραπετρίτης, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή επιδιώχθηκε από την ελληνική κυβέρνηση η ταχύτερη δυνατή διαλεύκανση της υπόθεσης προκειμένου να φωτιστούν όλες οι πτυχές της και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μόλις ήλθαν σε γνώση του τα στοιχεία έδρασε άμεσα και αποφασιστικά.

Ακόμα, ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής PEGA ότι η Κυβέρνηση – όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσε στη Βουλή ο ίδιος, έχει ήδη αναλάβει ευρύτερη νομοθετική πρωτοβουλία η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Νοεμβρίου, που θα προβλέπει αφενός σκληρές ρυθμίσεις έναντι των κακόβουλων λογισμικών και αφετέρου ενίσχυση του καθεστώτος διαφάνειας των νόμιμων επισυνδέσεων, σημειώνοντας ότι ήδη έχει διπλή ασφαλιστική δικλείδα για τις άρσεις των απορρήτων για λόγους εθνικής ασφάλειας καθώς πλέον προβλέπεται και η υπογραφή 2ου εισαγγελικού λειτουργού.

Με το νέο περιοριστικό πλαίσιο, το οποίο θα απαγορεύει καθολικά την εμπορία κακόβουλων λογισμικών, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην ΕΕ που θα προβλέψει κάτι τέτοιο και ως στόχο θα έχει να διασφαλίζει τη λογοδοσία, αλλά και να υπηρετεί την ανάγκη της εθνικής ασφάλειας. Για τον σκοπό θα αξιοποιηθούν οι προτάσεις που διατυπώθηκαν και από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, η οποία μπορεί να εντοπίσει διαχρονικές παθογένειες και να εισηγηθεί ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση τους.

Ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε, επίσης, ότι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου επιγραμματικά προβλέπουν:

- Την ενίσχυση του πλαισίου νόμιμης άρσης απορρήτου για πολιτικά πρόσωπα.

- Αλλαγές στο εσωτερικό της ΕΥΠ για την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, της διαφάνειας, της εξωστρέφειας και της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της.

- Την απαγόρευση εμπορίας προς ιδιώτες λογισμικών παρακολούθησης και θέσπιση αυτοτελούς διάταξης που θα απαγορεύει και θα τιμωρεί την εμπορία (πώληση και αγορά) λογισμικών παρακολούθησης προς ιδιώτες.

- Παρεμβάσεις στο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, οργανωτική ενίσχυση της ΑΔΑΕ για την επιτέλεση του συνταγματικού της ρόλου, δημιουργία φορέα Κυβερνοασφάλειας ως συντονιστικού μηχανισμού, επαναξιολόγηση του θεσμικού πλαισίου γνωστοποίησης στο υποκείμενο, περί της επιβολής σε βάρος του, του περιοριστικού μέτρου της άρσης απορρήτου, επένδυση για προστασία κρίσιμων υποδομών της χώρας από απειλές ασφαλείας και επένδυση πόρων Ταμείου Ανάκαμψης προς αυτή την κατεύθυνση.

-Ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Άγρια συμπλοκή με τραυματία σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη - Καταγγελίες για συμμορία και παιδιά που ξέρουν... πολεμικές τέχνες
  • Θλίψη: Πέθανε την ώρα του χειρουργείου ο Γιάννης Τύρος – Είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με την περιπέτεια της υγείας του
  • Οι ταινίες της εβδομάδας: Το θρίλερ «Αμστερνταμ» με ένα ευπρόσωπο καστ και το βαρύ δράμα «Vortex» του Γκασπάρ Νοέ
  • ΕΚΤ: Ούτε η ύφεση δεν θα φρενάρει την άνοδο των επιτοκίων και το 2023
  • Βαρέθηκες τα συμβατικά ταξίδια; Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για road trip που θα σου μείνουν αξέχαστα
Διαβάστε ακόμη
  • Μεσσολόγγι: Σοκάρουν μαρτυρίες για τον θάνατο της γυναίκας από κρεατομηχανή - «Δυο κυρίες κλαίγανε, η κόρη φώναζε βοήθεια»
  • Αποκαλυπτικά έγγραφα για το ΟΑΚΑ: Από το 2013 γνώριζαν τα προβλήματα στο στέγαστρο Καλατράβα αλλά δεν διενεργούνταν έλεγχοι
  • Guardian: Η Χούντα ήθελε να δώσει ελληνικό νησί στους Beatles για να φτιάξει την εικόνα της στο εξωτερικό
  • Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
  • Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
  • Έγκλημα αν δεν το δεις πριν φύγει: Το Netflix ετοιμάζεται ν’ αποσύρει την πιο «εθιστική» ταινία του… (Vid)
  • Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Γιώργος Γεραπετρίτης
  • ειδήσεις τώρα
  • υποκλοπές
  • παρακολουθήσεις
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
30-09-2023 16:48
Πολιτική κόντρα για Μπέο: Αιχμηρή απάντηση ΝΔ σε Κασσελάκη που ζήτησε την άρση της στήριξης στον δήμαρχο Βόλου - Το χρονικό του βίαιου επεισοδίου και η «συγγνώμη»
02
30.09.2023 19:42
Κασσελάκης για Μπέο: Από το πρωί περιμένω ο Μητσοτάκης να καταδικάσει το χαστούκι από τον «καταλληλότερο»
03
29.09.2023 17:31
Κασσελάκης σε Μαρινάκη: «Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία»
04
01.10.2023 04:32
Αυτοδιοικητικές εκλογές: Πώς και πού ψηφίζουμε
05
26.09.2023 08:38
ΣΥΡΙΖΑ: «Ώρα να φεύγουμε σιγά σιγά» - Οι πρώτες αποχωρήσεις μελών μετά την εκλογή Κασσελάκη

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 30/09/2023
Κεντρικό... | 30.09.2023 20:07
Κεντρικό δελτίο 30/09/2023
To ΤΑΪΠΕΔ αποκαλύπτει έλλειμα στατικής επάρκειας στο στέγαστρο Καλατράβα
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.09.2023 18:56
To ΤΑΪΠΕΔ αποκαλύπτει έλλειμα στατικής επάρκειας στο στέγαστρο Καλατράβα
Χαστούκισε πολίτη: Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.09.2023 19:39
Χαστούκισε πολίτη: Νέο επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Μπέο
Νέα Υόρκη: Καταιγίδες και πλημμύρες έπνιξαν δρόμους και συνοικίες
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 30.09.2023 20:50
Νέα Υόρκη: Καταιγίδες και πλημμύρες έπνιξαν δρόμους και συνοικίες
Μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 29.09.2023 19:44
Μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN