• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα μπλόκα των αγροτών - Ζητά διώξεις και αυτόφωροΣτο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλαςΗ Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;Φιλιππίδης: «Είμαι έξι μήνες άστεγος και έχω καταστραφεί οικονομικά» Τι λέει για το πόρισμα της Πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: Καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: Πρόστιμο για ρευματοκλοπή σε σπίτι που ζούσε το 2018 - «Κόντεψα να πάθω...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.11.2022 06:00
Κατερίνα Κοκκαλιάρη
Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Πολιτικό ρεπορτάζ

Διέξοδο από το ανοιχτό μέτωπο των παρακολουθήσεων αναζητά η κυβέρνηση

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Τα νέα δημοσιεύματα μέσα στο Σαββατοκύριακο για το θέμα των παρακολουθήσεων ανατροφοδοτούν την πολιτική αντιπαράθεση, με την κυβέρνηση να δέχεται τα  πυρά της αντιπολίτευσης. Για ευφάνταστους ισχυρισμούς δίχως κανένα απολύτως στοιχείο και τεκμήριο κάνουν λόγο από την κυβερνητική πλευρά, μιλώντας για μυθιστορήματα που είναι διανθισμένα και με «ιστορίες κατασκόπων».

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της συνεχίζει να θέτει μια σειρά ερωτημάτων, όπως για ποιο λόγο αποφασίστηκε η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη αλλά και αν υπάρχουν άλλα πρόσωπα που παρακολουθούνται από την ΕΥΠ αλλά και από το predator. Με τα δημοσιεύματα να διαδέχονται  το ένα το άλλο,  είναι εμφανές πως το θέμα θα μείνει ψηλά στην επικαιρότητα και στην κυβέρνηση ετοιμάζονται για τις επόμενες μάχες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.11.2022 16:46
Οικονόμου: Μυθιστόρημα και ολοκληρωτικός πόλεμος του ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα - Τι απαντά ο Ηλιόπουλος
Πολιτική | 20.11.2022 11:25
ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρέει το αφήγημα Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις - Να βρει το θάρρος και να δώσει απάντηση

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο για τις προωθούμενες αλλαγές στην ΕΥΠ θα μείνει μέχρι αύριο σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια θα πάρει τον δρόμο για τις επιτροπές στη Βουλή. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα διεξαχθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μένει να φανεί αν θα γίνουν κάποιες μικρές τροποποιήσεις σε συγκεκριμένα άρθρα. Θα  έχει προηγηθεί - την επόμενη εβδομάδα  - η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μετά από σχετικό αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ , του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και του ΚΚΕ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται πως η διερεύνηση της  υπόθεσης  είναι έργο της Δικαιοσύνης, η οποία θα δώσει οριστικές απαντήσεις για τη δράση των λογισμικών παρακολούθησης. Σημειώνεται δε από το γαλάζιο στρατόπεδο  πως η έρευνα δεν πρέπει να περιορισθεί σε μια μικρή χρονικά περίοδο, καθώς στόχος  είναι να εξεταστεί και η  περίοδος της διακυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε αυτή την μακρόσυρτη προεκλογική περίοδο από τη Νέα Δημοκρατία βλέπουν πως η πίεση θα συνεχιστεί και επιχειρείται μια αντεπίθεση με κατηγορίες προς την Κουμουνδούρου  για «πόλεμο λάσπης» και «κλίμα τοξικότητας». Μάλιστα το επιχείρημα πως δεν μπορεί να πορεύεται η χώρα μέσα σε αυτό το κλίμα, θα χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που αποφασιστεί μια επιτάχυνση των εκλογών.   

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημείωσε χθες πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Βαξεβάνης συνεχίζουν την ίδια τακτική. Διακινούν «πληροφορίες» περί παρακολούθησης προσώπων, αυτή τη φορά από την ΕΥΠ. Τέτοια πληροφορία δεν έχει η κυβέρνηση. Αλήθεια, αυτοί από πού αντλούν αυτή την πληροφόρηση; ». Παράλληλα έκανε λόγο για απροσδιόριστες «πηγές» , κάνοντας για μια ακόμα αναφορά στην Novartis και λέγοντας «αλήθεια, ποια βάση είχαν εκείνα τα πρωτοσέλιδα που κρέμασαν «στα μανταλάκια» 10 πολιτικούς αντιπάλους του κ. Τσίπρα; Απολύτως καμία».

Φυγή προς τα εμπρός αναζητά η κυβέρνηση   

Παράλληλα, να προτάξει την δική της ατζέντα επιδιώκει η κυβέρνηση με μια σειρά κινήσεων. Στο δρόμο προς τις κάλπες το σύνθημα θα είναι «το είπαμε - το κάναμε» και δεν είναι τυχαίο πως έχουν πυκνώσει οι αναφορές στο κυβερνητικό έργο. Μάλιστα σχετική ανάρτηση έκανε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιώντας  έναν απολογισμό όσων έγιναν την τελευταία εβδομάδα. 

Αυτή την εβδομάδα το Μέγαρο Μαξίμου δίνει έμφαση  σε δυο θέματα· πρώτον στην σημερινή κατάθεση του προυπολογισμού και δεύτερον στην ψήφιση την Πέμπτη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μια σειρά ευνοϊκών διατάξεων, που «κοιτούν» προς συγκεκριμένες ομάδες (όπως οι συνταξιούχοι) στις οποίες εστιάζει η κυβέρνηση. 

Στο γαλάζιο στρατόπεδο αναγνωρίζουν πως η υπόθεση των παρακολουθήσεων προκαλεί πολιτική φθορά, ωστόσο εκτιμούν πως το θέμα δεν αγγίζει ένα μεγάλο ακροατήριο. Βέβαια δεν αποτελεί μυστικό πως πρόκειται για μια υπόθεση που μπορεί να επηρεάσει τους κεντρώους ψηφοφόρους και στο  συγκεκριμένο κοινό θέλουν να εστιάσουν στην Πειραιώς προβάλλοντας ένα αφήγημα «σταθερότητας».  

Διαβάστε ακόμη

«Δείξαμε τη δύναμή μας στο αεροδρόμιο»: Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες της Κρήτης - Τι λένε για την «εγκληματική οργάνωση»

Στο ΚΑΤ οδηγός λεωφορείου - Γρονθοκοπήθηκε από οδηγό ΙΧ για ένα φλας

Η Google ξανά στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: Παραβιάζει τους κανόνες με το AI;

Ο Βαλάντης εκνευρίστηκε με τους μουσικούς του και τους «έφτυσε» επί σκηνής - Δείτε βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • παρακολουθήσεις
  • Predator
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • κυβέρνηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr