• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.11.2022 08:55 
Newsroom
Newsroom

Ο νέος «διχασμός» για το φυσικό αέριο: Πώς καταλήξαμε στο «ναυάγιο» των Βρυξελλών για το πλαφόν και τι μέλλει γενέσθαι στον νέο γύρο της 13ης Δεκεμβρίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Το μπλοκ 15 χωρών της ΕΕ, με την Ελλάδα να πρωτοστατεί στρίμωξε την Κομισιόν για το πλαφόν στο φυσικό αέριο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, προκαλώντας εκνευρισμό στις Βρυξέλλες, καθώς τα δύο «στρατόπεδα» δεν κατέληξαν σε συμφωνία. To παρασκήνιο μάλιστα της αντιπαράθεσης ήταν έντονο, με τις διαφωνίες να καταγράφονται έντονα για μια ακόμα φορά.

Η Ελλάδα και η Ιταλία εξέφρασαν τη διαφωνία τους στην πρόταση της Κομισιόν και στο πλευρό τους στάθηκαν: το Βέλγιο, η Πολωνία, η Κροατία, η Μάλτα, η Σλοβακία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Λιθουανία αλλά και η Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 24.11.2022 12:27 
Μπρα ντε φερ διαρκείας... στις Βρυξέλλες: Το παρασκήνιο της σύγκρουσης για το πλαφόν στο φυσικό αέριο - Νέα πρόταση ζητούν οι «15»

Φτάνοντας πρώτος στο συμβούλιο της Πέμπτης, ο Κώστας Σκρέκας επεσήμανε στους δημοσιογράφους τις κόκκινες γραμμές της χώρας: όχι στο πλαφόν των 275 ευρώ και όχι σε κανονισμό αλληλεγγύης χωριστό από την πρόταση για το πλαφόν.


Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας, «το πλαφόν στα 275 ευρώ ουσιαστικά δεν είναι πλαφόν», επιμένοντας στην πρόταση της Αθήνας για πλαφόν μεταξύ 150 και 200 ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο οι «15» διαμήνυσαν ότι πρέπει να υπάρξει κοινή συμφωνία σε όλα ή τίποτα. Με μία αναπάντεχη κίνηση για άλλα κράτη – μέλη αποφάσισαν ότι θα μπλοκάρουν, όχι μόνο την μόνο την πρόταση για το πλαφόν, αλλά και τους άλλους δύο κανονισμούς που βρίσκονταν στο τραπέζι και θεωρούνταν βέβαιο ότι θα συμφωνηθούν (μηχανισμός αλληλεγγύης – κοινές προμήθειες φυσικού αερίου και κανονισμός για τις ΑΠΕ) διαμηνύοντας πως ή θα συμφωνηθούν όλα μαζί ή δεν θα συμφωνηθεί τίποτα.

Η μάχη συνεχίζεται μέχρι να βρεθεί ικανοποιητική λύση, όσον αφορά στην τιμή του πλαφόν δηλαδή να είναι κάτω από 200 ευρώ αλλά και διορθώσεις που αφορούν στην ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του διορθωτικού μηχανισμού.

Εκτός της Κομισιόν, οργισμένη είναι και η Ολλανδία καθώς εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός πως δεν ψηφίστηκε τίποτα.

Ο νέος γύρος έρχεται στη νέα έκτακτη Σύνοδο στις 13 Δεκεμβρίου όπου οι υπουργοί Ενέργειας αναμένεται να διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους και να προσπαθήσουν να βρουν μια λύση, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης περιόδου για όλη την Ευρώπη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Την «βεντάλια» των προκλήσεων ανοίγει η Άγκυρα: Πώς διαβάζει η Αθήνα τις τουρκικές κινήσεις
  • ΕΣΥ: Πώς το νομοσχέδιο Γκάγκα θα αυξήσει το «μαύρο» χρήμα στα νοσοκομεία
  • Κίτρινα Ποδήλατα στο ethnos.gr: «Μας εκφράζει η ενωτική σκέψη της αριστεράς που δεν αναζητά την εξουσία»
  • Θριάσιο ΙΙ: Αντίστροφη μέτρηση για τον τρίτο διαγωνισμό - Δυνατότητες και στόχοι
  • Λατρεύεις τα quiz; Αυτός είναι ο νέος τρόπος για να τεστάρεις τις γνώσεις σου και να κερδίσεις πλούσια δώρα!
Διαβάστε ακόμη

Για εγκληματική οργάνωση παραπέμπουν τους αγρότες της Κρήτης μετά τα επεισόδια στα αεροδρόμια

Έχασε μέσα σε μια στιγμή 530 πρόβατα από την ευλογιά - «Ζούμε έναν εφιάλτη, δεν έχουμε μέλλον σε αυτή τη χώρα»

Φρίκη στο Τέξας: 22χρονη γυναίκα βρέθηκε κλειδωμένη σε κλουβί σκύλου - Την «φυλάκισαν» για τιμωρία

ΚΑΝΑΜΕ SUPERMARKET HAUL | Δύο τύποι από σπίτι (EP8)

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • φυσικό αέριο
  • Κώστας Σκρέκας
  • ειδήσεις τώρα
  • υπουργείο Ενέργειας
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Ενεργειακή κρίση
  • πλαφόν
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr