• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έτσι δρούσε το κύκλωμα στις πολεοδομίες: Οι «ταρίφες» έως 30.000 ευρώ και τα δύο πρόσωπα - «κλειδιά»Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Στη φυλακή ο δολοφόνος της Βασιλικής μετά την απολογία τουΣυνεχίζεται το ντέρμπι «αιωνίων» με... χαρτοπόλεμο, βίντεο και καταγγελίεςΜαζική ουκρανική επίθεση με εκατοντάδες drones στην Αγία Πετρούπολη μετά το «όχι» του Πούτιν σε Ζελένσκι
δημοφιλές τώρα: Η απίθανη ιστορία του αλεξιπτωτιστή της Απόβασης στη Νορμανδία, που ακόμα κρέμεται στο καμπαναριό...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.12.2022 23:30
Newsroom
Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ: Το σκάνδαλο των υποκλοπών δείχνει μαζί και το σκάνδαλο της ανακύκλωσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Το κτίριο του ΣΥΡΙΖΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών δείχνει μαζί το σκάνδαλο της ανακύκλωσης», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και Πέτη Πέρκα.

Αναφερόμενοι στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento οι δύο βουλευτές σημειώνουν πως «ο αποκαλυπτικός διάλογος του κ. Χατζηδάκη με τον Γενικό Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκο, που δεν έχει διαψευστεί, επιβεβαιώνει ότι η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ήταν απολύτως ενήμερη για την προβληματική λειτουργία του Συστήματος Ανακύκλωσης «Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ», καθώς και για την αρνητική αξιολόγηση και εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, που είχε ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου 2020 ενώ παράλληλα ανησυχούσε για δημοσιεύματα που την «πίεζαν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 14.12.2022 20:28
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: «Οι δικαιολογίες πλέον εξαντλούνται - Φτάσαμε να εξάγουμε διαφθορά»

Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή με ερωτήσεις του προς τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήδη από το Μάρτιο του 2020. Οπως επισημαίνουν, η έγκριση του Επιχειρησιακού Σχεδίου της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης πραγματοποιήθηκε τελικά το Φεβρουάριο του 2021 από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), μετά την αναδόμηση του κ. Χατζηδάκη. «Και αυτό συνέβη παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας, η οποία παρείχε τεκμηρίωση για την αρνητική οικονομική βιωσιμότητα του Συστήματος, την ανεπαρκή τεκμηρίωση των επιδόσεών του στην ανακύκλωση, τη μηδαμινή έως ελάχιστη συμβολή του στους στόχους ανακύκλωσης, αλλά και αρνητική αξιολόγηση ως προς τη δυνατότητα του να επιτύχει μελλοντικούς στόχους και να είναι οικονομικά βιώσιμο. Τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και γενικότερα το σκάνδαλο της ανακύκλωσης έχουν επιβεβαιώσει και δημοσιεύματα της Αυγής και των Reporters United, που έγιναν και αποδέκτες αγωγών ενώ υπάρχουν και αγωγές κατά εργαζομένων και στελεχών του ΕΟΑΝ».

Ο δύο τομεάρχες προσθέτουν πως η κυβέρνηση, με το Ν. 4819 του 2021 επέτρεψε στα Συστήματα Ανακύκλωσης να εξακολουθούν να λειτουργούν, πρακτικά για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, ακόμα και αν δεν πιάνουν τους στόχους που τους έχουν τεθεί ενώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του ΕΣΠΑ, και προγραμμάτων του ΕΔΣΝΑ (με ευθύνες και της Περιφέρειας Αττικής) «χρηματοδοτεί υπερκοστολογημένο εξοπλισμό ανακύκλωσης, που τα Συστήματα Ανακύκλωσης θα έπρεπε να παρέχουν προς τους δήμους δωρεάν. Το αποτέλεσμα των επιλογών Μητσοτάκη είναι με την κυβέρνηση των Αρίστων οι Δήμοι και οι πολίτες να μην έχουν εξοπλισμό διαλογής στην πηγή, η ανακύκλωση στη χώρα παραμένει βαλτωμένη στο 20% και τα ευρωπαϊκά πρόστιμα είναι αναπόφευκτα», καταλήγουν συμπληρώνοντας ότι «η δικαστική έρευνα οφείλει να αποκαλύψει, έστω με μεγάλη καθυστέρηση, τα συμφέροντα, την αδιαφάνεια και την κατάχρηση δημόσιων πόρων και στον τομέα της ανακύκλωσης».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Σεισμός στην Εύβοια: «Καταλάβαμε τι θα γίνει από τον θόρυβο που προηγήθηκε» - Τι λέει στο ethnos.gr η πρόεδρος Μεσοχωρίων Μαρία Ρούπα
  • «Δεν ήξερε τι έκανε λόγω ουσιών» - Τι επισημαίνει στο ethnos.gr ο δικηγόρος του 23χρονου που διέπραξε 8 ένοπλες ληστείες σε 2 ώρες
  • Νέο σεξιστικό παραλήρημα Μπερλουσκόνι: Υποσχέθηκε «ένα πούλμαν με πουτ...ες» στους παίκτες της Μόντσα
  • Στεγαστικά δάνεια: Συμφωνία ΥΠΟΙΚ-τραπεζιτών για επιδότηση των δόσεων - Τα κριτήρια
  • Θάνατος Αμερικανού δημοσιογράφου στο Κατάρ: Η σύζυγός του αποκάλυψε από τι πέθανε
Διαβάστε ακόμη

Έτσι δρούσε το κύκλωμα στις πολεοδομίες: Οι «ταρίφες» έως 30.000 ευρώ και τα δύο πρόσωπα - «κλειδιά»

Σάλος με Χέγκσεθ: Ο Αμερικανός υπουργός πήγε επίσημο ταξίδι στη Γαλλία με τη σύζυγο και έξι από τα παιδιά τους

Συνεχίζεται το ντέρμπι «αιωνίων» με... χαρτοπόλεμο, βίντεο και καταγγελίες

Χωρίς ξενοδοχεία και απευθείας πτήσεις, με μόλις ένα φανάρι: Το νησί που αποτελεί το καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • παρακολουθήσεις
  • ειδήσεις τώρα
  • υποκλοπές
  • ανακύκλωση
  • Σωκράτης Φάμελλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr