• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Θρίλερ στην Ηλεία: Αυτοκίνητο εντοπίστηκε σε χαντάκι - Άφαντος ο οδηγός
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.01.2023 21:28
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ισότιμος διεθνής συνομιλητής η Ελλάδα📌 Μήνυμα στην Τουρκία

Μητσοτάκης σε πρέσβεις για Τουρκία: Η Ελλάδα δεν προτίθεται να κάνει διάλογο με το παράλογο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Γράφειο Τύπου Πρωθυπουργού)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (Γράφειο Τύπου Πρωθυπουργού)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε σήμερα με τους επικεφαλής των Πρεσβειών και των Μονίμων Αντιπροσωπειών της Ελλάδας στο εξωτερικό, συνεπής στη δέσμευσή του η πρωτοβουλία αυτή, που ανέλαβε πέρυσι για πρώτη φορά, να καθιερωθεί σε ετήσια βάση προκειμένου να επικοινωνεί με τους επικεφαλής των διπλωματικών αρχών και να ακούει την οπτική τους για τις αποστολές στις οποίες υπηρετούν.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που μας δίνεται η δυνατότητα για αυτή τη δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση. Είχα βρει την περσινή μας συζήτηση εξαιρετικά παραγωγική. Μπόρεσα να επικοινωνήσω απευθείας μαζί σας, να μοιραστώ σκέψεις αλλά κυρίως να ακούσω πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις από εσάς», τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, στόχος της οποίας είναι ο καλύτερος συντονισμός με τους επικεφαλής των αρχών για την καλύτερη προώθηση των εθνικών στόχων και θέσεων.

«Ισότιμος διεθνής συνομιλητής η Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στη διεθνή προβολή της Ελλάδας, με κάθε ευκαιρία και σε όλα τα fora. «Το όραμά μου είναι μια Ελλάδα δυναμική και εξωστρεφής, που θα είναι ισότιμος διεθνής συνομιλητής και θα συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις με πρωτοβουλίες και δράσεις αλλά κυρίως με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 24.01.2023 19:19 
Τσίπρας μετά την επιστολή Ράμμου για παρακολουθήσεις: Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών, της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να παραιτηθεί
Πολιτική | 24.01.2023 20:48
Νέα δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Σε ποιον θα έδιναν 2η ευκαιρία οι πολίτες και τι κυβέρνηση προτιμούν

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε ότι από τις επαφές του με ξένους ηγέτες και επιχειρηματικούς παράγοντες είναι πλέον σαφές ότι εμπεδώνεται η θετική εικόνα της Ελλάδας και η πεποίθηση ότι η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα.

Αναφερόμενος στις διεθνείς προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική διπλωματία, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η αδικαιολόγητη ρωσική εισβολή συνιστά παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου σε βάρος ενός κυρίαρχου κράτους, το οποίο μάχεται για την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία του.

Τόνισε ότι η Ελλάδα, η οποία συχνά δέχεται απειλές κατά της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, δεν μπορεί παρά να σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας, στέλνοντας ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποδεχτεί τον αναθεωρητισμό και την παραβατικότητα.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την άμβλυνση των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Επισήμανε την εντατικοποίηση της ενεργειακής διπλωματίας, που έχει συμβάλει στη μετατροπή της Ελλάδας σε πάροχο ενεργειακής ασφάλειας και εξαγωγέα ενέργειας για τα κράτη της νοτιοανατολικής Ευρώπης, αξιοποιώντας τις στρατηγικής σημασίας υποδομές που αναπτύσσονται για την εισροή LNG και την ηλεκτροπαραγωγή.

Μήνυμα στην Τουρκία

Όσον αφορά την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τις διμερείς σχέσεις. Επανέλαβε ότι η Ελλάδα επιθυμεί καλές σχέσεις με τη γειτονική χώρα, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, όμως δεν προτίθεται να κάνει διάλογο με το παράλογο.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους Έλληνες διπλωμάτες και όλες τις Αρχές της χώρας μας στο εξωτερικό για το έργο τους και τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την προβολή των εθνικών θέσεων και την τόνωση του ρόλου Ελλάδας στο εξωτερικό.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος εξ αποστάσεως ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και με φυσική παρουσία ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Α’ Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Ρούσος Κούνδουρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, ο  Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κυβέρνηση κατά Ράμμου για επιστολή για τις παρακολουθήσεις: «Προνομιακή σχέση του προέδρου της ΑΔΑΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ»
  • «Μάξιμος Σαράφης»: Συνελήφθη ο προστατευόμενος μάρτυρας της Novartis για εξαπάτηση επιχειρηματιών
  • Οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό δεν έχουν τέλος - «Δεν υπάρχει πιθανότητα να μην γίνεις καλύτερα» έλεγε σε ασθενή που όλο χειροτέρευε
  • Πυρηνικά όπλα, βιολογικές απειλές, κλιματική κρίση: Αυτοί είναι οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την ανθρωπότητα – 90 δευτερόλεπτα πριν τα μεσάνυχτα το Ρολόι της Αποκάλυψης
  • Οσκαρ 2023: Οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία
  • Online σούπερ μάρκετ: Με ανάπτυξη 5% έκλεισε το 2022 – Τι ψώνισαν οι καταναλωτές
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Τουρκία
  • πρέσβεις
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr