• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το πρώτο κύμα των εξοδούχων: Πάνω από 90.000 επιβάτες στα πλοία το τριήμερο - Στο «κόκκινο» λιμάνια και εθνικές οδοίΗ εκλογή της Δούρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η απόσυρση του Πολάκη και το μαζικό κύμα φυγήςΗ Σάκκαρη νίκησε την Παρκς και βλέπει τελικό στο Athens Open - Δίπλα της η οικογένεια ΜητσοτάκηΗ υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει
δημοφιλές τώρα: Η εκλογή της Δούρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η απόσυρση του Πολάκη και το μαζικό κύμα φυγής
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.03.2019 15:28
Newsroom
Newsroom

Δούρου: Έχουμε παρακαταθήκη που άλλοι δεν κατόρθωσαν

Η κυρία Δούρου αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν στο διάστημα της θητείας της

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

eurokinissi
eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Επιλέξαμε να αλλάξουμε τις προτεραιότητες, δίνοντας έμφαση σε έργα μετρήσιμα, όπως τα αντιπλημμυρικά και τα αποχετευτικά, που όμως δεν έχουν εγκαίνια», τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. 

Η Ρένα Δούρου σημείωσε ακόμη ότι ως Περιφερειακή Διοίκηση «έχουμε αφήσει παρακαταθήκη που άλλοι δεν κατόρθωσαν σε περισσότερες αυτοδιοικητικές θητείες», τονίζοντας πως «το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά των πολιτικών που εφάρμοσαν και το τι μετρήθηκε στην πράξη ως έργο».

Η κυρία Δούρου αναφέρθηκε στα πιο σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν στο διάστημα της θητείας της. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για το Φαληρικό Δέλτα, το οποίο χαρακτήρισε ως το «μεγάλο στοίχημα» που εκκρεμούσε επί δεκαετίες για το σύνολο του λεκανοπεδίου. Έργο, το οποίο -όπως σημείωσε- αφορά αντιπλημμυρικές και αποχετευτικές παρεμβάσεις, με την πρόσβαση με ασφάλεια στη θάλασσα και συνδυάζεται με την παρέμβαση της Περιφέρειας στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και στο Μικρολίμανο για τον σχηματισμό της Αττικής Ριβιέρας. Επίσης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις στο Πεδίο του Άρεως, λέγοντας πως «δώσαμε ζωή στον χώρο» και ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής, «οι οποίοι συνέδραμαν την προσπάθειά μας». «Σήμερα υπάρχουν ανοικτά 327 εργοτάξια στο Λεκανοπέδιο», επισήμανε. Επιπλέον αναφέρθηκε στο πρόγραμμα "Ρεύμα για όλους", σημειώνοντας «κάναμε το αυτονόητο για συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν από την κρίση», «με μια απλή αίτηση στην Περιφέρεια, μπορούμε να συνδράμουμε με 150 ευρώ τον λογαριασμό ρεύματος ενός πολίτη».

Με αφορμή τη φονική πυρκαγιά που έπληξε το περασμένο Ιούλιο την Αττική -«κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω. Με συνοδεύει μια απέραντη λύπη»- σημείωσε ότι «η χώρα μας παρέμεινε επί μακρόν αθωράκιστη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα» και επισήμανε: «Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, δεν έχουμε όμως υπηρεσιακή ευθύνη. Δεν σβήνει καμία Περιφέρεια φωτιές, τις φωτιές τις σβήνει η Πυροσβεστική». Αναφερόμενη δε στις επιθέσεις που δέχθηκε από την αντιπολίτευση είπε, μεταξύ άλλων: «Κάποιοι δεν έχουν βάλει μυαλό, αντί να κρυφτούν στις πολιτικές τρύπες τους, για το τι δεν έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μπαζώνονται ρέματα και να αποδυναμώνεται η Πυροσβεστική στα χρόνια της κρίσης».

Στην ερώτηση για το τι δεν θα έκανε ξανά το ίδιο στη θητεία της, η Περιφερειάρχης είπε μεταξύ άλλων ότι θα είχε επιμείνει «περισσότερο σε ζητήματα διαδικασιών και γραφειοκρατίας», «αν και στην Περιφέρεια έχουμε καταγράψει πολλές πρωτιές ψηφιακών υπηρεσιών, ενώ έχουμε και αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής». «Επίσης, πολλές φορές σιώπησα», προσέθεσε, παρατηρώντας ότι συγκρούστηκε με υπουργούς, «όπου χρειάστηκε, όπως π.χ. στον Νόμο Κλεισθένη, ή ζητήματα περιβάλλοντος».

Διαβάστε ακόμη

Όταν τα όπλα «σιωπούν» μόνο στα χαρτιά: Το διεθνές διπλωματικό θρίλερ πίσω από τις εκεχειρίες-φάντασμα

Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο καύσωνα: Σε ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» τα 40αρια - Πότε και πού θα δροσίσει

Η υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει

Απίστευτο βίντεο: Σκύλος ενεργοποιεί φρυγανιέρα και καίει σπίτι - Νεκρά τρία κατοικίδια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ρένα Δούρου
  • περιφερειάρχης Αττικής
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr