• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.02.2023 07:21
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Εκλογές 2023: Τα μηνύματα της Τσαπανίδου και η επιμονή για debate Μητσοτάκη - Τσίπρα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Μητσοτάκης - Τσίπρας / Βουλή - Πρόταση μομφής / ethnos.gr
Μητσοτάκης - Τσίπρας / Βουλή - Πρόταση μομφής / ethnos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι διατεθειμένος για όχι μόνο ένα ή δύο debate, αλλά  για όσες τηλεμαχίες χρειαστούν προκειμένου να γίνει ένας ξεκάθαρος προεκλογικός διάλογος μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Αυτό επισημαίνουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την χθεσινή χαραμάδα για debate ανάμεσα στους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα που άνοιξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Όμως, στην πραγματικότητα πιστεύουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί την διεξαγωγή ούτε ενός debate ανάμεσα στους δύο διεκδικητές της πρωθυπουργίας και ότι με μία παρελκυστική μέθοδο η κυβέρνηση θα οδηγήσει σε ένα νέο αδιέξοδο τις διαβουλεύσεις και επί της ουσίας στην ναρκοθέτησή του, όπως έγινε και το 2019.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα επιμείνει στην διενέργεια debate μεταξύ των κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα όμως είναι σαφές με βάση όσα αναφέρουν παράγοντές του ότι κρατάει πολύ μικρό καλάθι. Μάλιστα οι υποψίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τη διενέργεια ούτε μιας τηλεμαχίας ισχυροποιήθηκαν το βράδυ όταν κατά την διάρκεια της τηλεμαχίας του Γιάννη Οικονόμου με την Πόπη Τσαπανίδου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα που τού έθεσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Η Π. Τσαπανίδου ρώτησε τον κ. Οικονόμου χαριτολογώντας εάν θα πρέπει να αποκαλεί ο ένας τον άλλον Μητσοτάκη και Τσίπρα ή εάν επιτέλους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν σ’ ένα τηλεοπτικό studio για να αναμετρηθούν ενώπιον του ελληνικού λαού στα κρίσιμα ζητήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 23.02.2023 23:11
Σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στο debate Οικονόμου-Τσαπανίδου - Τηλεμαχία για οικονομία, παρακολουθήσεις και πλειστηριασμούς
Πολιτική | 24.02.2023 07:05
Εκλογές 2023: Πόσοι απόδημοι θα ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους - Πότε κλείνει η πλατφόρμα

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ απέκλεισε με κατηγορηματικό τρόπο το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τη ΝΔ μιλώντας για «χαοτικές διαφορές», ενώ χαρακτήρισε αστειότητες τους ισχυρισμούς του κ. Μητσοτάκη πως ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία θα αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο.

Κατά την σύντομη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες, ο κ. Τσίπρας ευχήθηκε στον κ. Χριστοδουλίδη από καρδιάς κάθε επιτυχία στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει και τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά. Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε την ανάγκη να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των πολιτών και στις μεγάλες προκλήσεις που αφορούν τόσο τα εθνικά θέματα όσο και την οικονομία και την κοινωνία.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε παρευρεθεί και απηύθυνε ομιλία στην εκδήλωση μνήμης για τον Βάσο Λυσσαρίδη, ενώ είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με τον υποψήφιο στις τελευταίες εκλογές για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και διπλωμάτη, Ανδρέα Μαυρογιάννη, με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ,  Μαρίνο Σιζόπουλο, και τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου. Αργότερα θα παρευρεθεί σε δείπνο που διοργανώνει ο δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Πόπη Τσαπανίδου
  • Γιάννης Οικονόμου
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr