• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Μποφίλιου - Χαρούλης: Κανονικά η περιοδεία σε όλο τον κόσμο - Αλλαγή ονόματος και καμία αναφορά...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.03.2023 09:49
Newsroom
Newsroom

Γεωργιάδης: Ψέμα πως ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ρουσφέτι, το έχω ερευνήσει ο ίδιος - Πιστεύω πως δεν ήταν μέσα στον σταθμό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Αδωνις Γεωργιάδης / Eurokinissi
Αδωνις Γεωργιάδης / Eurokinissi

«Αυτό που ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες ότι ο σταθμάρχης της Λάρισας ήταν ρουσφέτι είναι τελείως ψέμα, το έχω ερευνήσει ο ίδιος». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βγει στο φως η αλήθεια για το τραγικό δυστύχημα.

Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας στον ΣΚΑΪ ότι η κινητικότητα στο Δημόσιο γίνεται μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είναι δημόσια. «Η κινητικότητα άνοιξε και ζήτησε ο ΟΣΕ 18 θέσεις για σταθμάρχες. Έκαναν αίτηση από όλο το ελληνικό δημόσιο δύο και το σύστημα αυτόματα τους πήρε, εφόσον πληρούσαν τα κριτήρια. Στη συνέχεια πέρασαν από την αρμόδια επιτροπή του ΟΣΕ, τους έκρινε κατάλληλους και τους πήγαν για εκπαίδευση, δεν χρειαζόταν να κάνει κάποιος ρουσφέτι».

Συμπλήρωσε ότι η εκπαίδευση δεν κράτησε μόνο 15 μέρες, «αυτά όλα είναι ψέμματα. Όλοι πέρασαν εκπαίδευση για 7 μήνες, έξι μέρες την εβδομάδα, 7 ώρες την ημέρα. Η εκπαίδευση και ο φάκελος του καθενός έχει παραδοθεί στην ΡΑΣ η οποία και τους ελέγχει. Δεν έχουμε να κάνουμε με ρουσφέτι».

Σε ερώτηση ποιος έβαλε τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Στη Λάρισα τον έβαλε με την υπογραφή του ο περιφερειακός διευθυντής του ΟΣΕ, προφανώς θα ερωτηθεί από τον εισαγγελέα».

Συνεχίζοντας μίλησε για τα συστήματα και τη λειτουργία τους στον συγκεκριμένο σταθμό: «Ο σταθμός της Λάρισας είχε εξελιγμένη τεχνολογία για να προστατεύει από λάθη. Όλα λειτουργούσαν. Μπροστά του έχει αυτός ο άνθρωπος μια τεράστια οθόνη, όταν έβαλε το τρένο στη λάθος γραμμή, άναψε μπροστά του μια κόκκινη γραμμή και του βάραγε ένα κόκκινο λαμπάκι και βάραγε και ήχος που του έλεγε ότι είναι σε λάθος γραμμή. Επί 12,5 λεπτά δεν κατάλαβε το λάθος».

«Πιστεύω ότι δεν ήταν μέσα στο σταθμό, δεν γίνεται διαφορετικά, και η οθόνη λειτουργούσε και τα φανάρια και όλα τα συστήματα λειτουργούσαν. Δεν ήταν η περίπτωση ενός σταθμού που τα συστήματα ήταν χαλασμένα» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Είπε ακόμη πως πάντα ήταν ένας ο σταθμάρχης στην Λάρισα και επανέλαβε πως η ιδέα ότι είχαμε ένα διαλυμένο σταθμό δεν είναι αληθής.

«Ο συγκεκριμένος σταθμάρχης έκανε σωρεία λαθών, αν ήταν εκεί, εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν εκεί» είπε.

Για το σύστημα τηλεματικής είπε ότι σήμερα τρεις μόνο χώρες έχουν ολοκληρωμένο, «εμείς στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουμε η 4η χώρα που θα έχουμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης πρόσθεσε: «Σας ορκίζομαι η κυβέρνηση έχει τρέξει πολύ, το παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ νεκρό, παγωμένο, γι' αυτό ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης δεν έχει εμφανιστεί. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί το θέμα πολιτικά είναι αισχρή, γιατί παρέλαβε μια σύμβαση από την κυβέρνηση Σαμαρά και μας παρέδωσε το 2019 μια σύμβαση νεκρή».

Όλα αυτά δεν αναιρούν τις ευθύνες, είπε ο κ. Γεωργιάδης, δεν αδιαφορήσαμε ως κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια, θα σκιστούμε, θα κάνουμε τα πάντα. Αυτό είναι δέσμευση, είναι λόγος τιμής, υπογράμμισε.

Τέλος, είπε: «Δεν πρέπει να αφήσουμε τον πόνο να γεμίσει την κοινωνία δηλητήριο. Είναι η ώρα να αφήσουμε τον καθένα να απειλεί; Πατάνε πάνω στην πόνο και την απώλεια για να πετάξουν δηλητήριο».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Τέμπη: Ποιες απαντήσεις θα δώσουν τα μαύρα κουτιά των τρένων - Αντιπαράθεση για το...ποιος θα τα παραλάβει
  • Βαρύ «κατηγορώ» από την αδελφή του ελεγκτή - «Στήνουν πάρτι και καριέρες στις ψυχές των ανθρώπων μας»
  • Στην Εισαγγελία το υπουργείο Παιδείας για τη «φάμπρικα» που πουλά έτοιμες εργασίες - Τι αποκαλύπτει στο ethnos.gr ο Άγγελος Συρίγος
  • «Εξ΄αποστάσεως»: Ένα σεμινάριο χοροθεραπείας για την ανθρώπινη επαφή στην post-covid εποχή
  • SSM: Πώς σχεδιάζει να χτυπήσει το «ξέπλυμα» χρήματος με ενιαία ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή
Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τέμπη
  • ειδήσεις τώρα
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr