• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Οι δραματικές στιγμές της σύλληψης του Νικ Ράινερ για τη δολοφονία των γονιών του - Μέσα στα αίματα το δωμάτιοΚανονικά τα δρομολόγια του μετρό στη γραμμή 3Τρεις εβδομάδες στα μπλόκα οι αγρότες: Σήμερα αποφασίζουν για το μέλλον των δράσεωνΚατρίνης: Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - Ο νόμος ισχύει για όλους, αισθάνομαι συντριβή
δημοφιλές τώρα: Κατρίνης: Ο γιος μου οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - Ο νόμος ισχύει για όλους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   04.03.2019 19:35
Newsroom
Newsroom

Τούρκος βουλευτής στην ελληνική Βουλή: Μονομερείς οι ενέργειες της Κύπρου

Ο Τούρκος Βουλευτής Αχμέτ Γιλντίζ μίλησε για μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες της Κύπρου και της Ελλάδας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Μονομερείς ενέργειες χαρακτήρισε της Λευκωσίας, χαρακτήρισε τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Κύπρο, Τούρκος βουλευτής του Ερντογάν, μιλώντας μέσα στην ελληνική Βουλή στο πλαίσιο της ενημέρωσης των Υπό-επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, στην οποία μίλησε και ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο Τούρκος βουλευτής του «Σουλτάνου», Αχμέτ Γιλντίζ, μιλώντας στο ελληνικό κοινοβούλιο ως μέλος της αντιπροσωπείας που βρίσκεται στην Αθήνα, υποστήριξε ότι η ένταση που υπάρχει στις σχέσεις Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας  οφείλεται στις μονομερείς ενέργειες της Λευκωσίας.

Ο ίδιος μίλησε για μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες της Ελλάδας, λέγοντας συγκεκριμένα: «Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις, που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές, γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες».

Ευάγγελος Αποστολάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.03.2019 13:18
Αποστολάκης: Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
Αποστολάκης: Κίνδυνος για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Πιο συγκεκριμένα ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, υπογράμμισε «υπάρχουν κάποιες διαμάχες. Το να τις περιγράψω ως μονομερείς παραβιάσεις δεν είναι δίκαιο. Η Τουρκία είναι η τελευταία πλευρά που έχει το φταίξιμο με την Κύπρο. Θα μπορούσε  να είχε υπάρξει λύση στο Κραν Μοντανά. Στο δίκαιο της θάλασσας δεν μετέχει η τουρκική πλευρά. Η ελληνική το περιγράφει ως διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή προς το Αιγαίο. Είναι μια διαμάχη και προϋποθέτει διαπραγματεύσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει κατορθωτές γιατί η ελληνική πλευρά εμμένει στις μονομερείς ενέργειες και ερμηνείες».

Αναφορικά  για την Κύπρο ο Αχμέτ Γιλντίζ: «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο μέρη. Αν υπάρχει ανάγκη για υδρογονάνθρακες θα γίνει μετά την επίλυση ή με κοινή συμφωνία των δύο πλευρών για να μοιράζονται τις άδειες. Είναι λοιπόν μια ευκαιρία για την περιοχή. Αν οι ελληνοκύπριοι το θέλουν η πόρτα είναι ανοικτή. Όταν όμως οι εξορύξεις σε μια περιοχή που ανήκει σε δύο περιοχές γίνονται μονομερώς αυτό δεν είναι αποδεκτό και έχει συνέπειες. Ελπίζω και οι δύο πλευρές να εργαστούν για να υπάρξει συνεργασία».

Διαβάστε ακόμη

Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα

Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει

«Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις

Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Τουρκία
  • υδρογονάνθρακες
  • Βουλή
  • Κύπρος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr