• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: 17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιοΚέλογκ: «Πραγματικά κοντά» βρίσκεται μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία - Τα 2 εμπόδιαΠροβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορίαΤέλος εποχής για τα τρόλεϊ: Με μικροένταση ξεκίνησε το «ξήλωμα» του δικτύου στον Πειραιά
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.03.2023 15:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση

Η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ – Τι συμφώνησαν Δένδιας και Τσαβούσογλου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες.

Όπως έγινε γνωστό, οι κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου, συμφώνησαν πως η  η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Είναι η πρώτη φορά που συναντώνται οι δύο υπουργοί Εξωτερικών μετά από τον σεισμό στη νότια Τουρκία, όταν και ο Νίκος Δένδιας είχε ταξιδέψει στη γειτονική χώρα για να δει από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου μετά τη συνάντηση

Θετικά ήταν τα όσα είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, μετά τη συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

«Σε ευχαριστώ πολύ αγαπητέ Νίκο. Ανέφερες σε περίληψη πολύ καλά τα όσα συζητήσαμε, αλλά πρώτα από όλα που σε είδα πάλι. Και επέτρεψέ μου να ευχαριστήσω την ελληνική κυβέρνηση και την Ελλάδα για την επέκταση της υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας προς εμάς μετά τους σεισμούς. Ήταν πολύ ευγενικό εκ μέρους σου να μας επισκεφτείς εσύ προσωπικά στην Αντιόχεια.  Ήμαστε και πάλι πολύ ευγνώμονες», δήλωσε αρχικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια, είπε: «Μετέφερε σε παρακαλώ προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό τα συλλυπητήριά μας για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα. Δεν διστάσαμε ο πρόεδρος Ερντογάν κι εμείς να δώσουμε την άδεια να επιστρέψει ο πατέρας του γιου που έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα κι αυτό είναι ένα σημάδι εμπιστοσύνης και είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε μία πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα στις σχέσεις μας. Κι αυτή η θετική ατμόσφαιρα αντικατοπτρίστηκε στη συνεργασία μας σε διεθνείς πλατφόρμες και όπως ανέφερε ο Νίκος σχετικά με αυτή την αμοιβαία υποστήριξη, συμφωνήσαμε να υποστηρίξουμε τις υποψηφιότητές μας».

«Κι ελπίζω να συνεχίσουμε τέτοιες συνεργασίες και σε άλλες πλατφόρμες επίσης κι αυτό να αντικατοπτριστεί και στις διμερείς σχέσεις επίσης. Συμφωνήσαμε να συναντηθούμε ξανά σύντομα και θα είμαι πολύ χαρούμενος να σε φιλοξενήσω στην Τουρκία, νομίζω είναι η σειρά σου, ή όπου αλλού μας δοθεί η δυνατότητα», κατέληξε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με Δένδια στις Βρυξέλλες, ο Τσαβούσογλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Καραμανλής για Τέμπη: Παραιτήθηκα γιατί έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί και να σέβομαι τον ανθρώπινο πόνο
  • Συνάντηση Δένδια με Τσαβούσογλου στις Βρυξέλλες το μεσημέρι
  • Από μια κλωστή το πολιτικό μέλλον του Μακρόν: Σήμερα οι κρίσιμες σε ψηφοφορία οι 2 προτάσεις μομφής εν μέσω αντιδράσεων για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση
  • Ο ΕΟΦ απαγόρευσε συμπλήρωμα διατροφής - Ανιχνεύθηκε μη εγκεκριμένη ουσία
  • Credit Suisse: Το deal απειλεί άλλες τράπεζες - «Σκοτώνει» μια αγορά ομολόγων 275 δισ. δολαρίων
Διαβάστε ακόμη

Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει

Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»

Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • Μεβλούτ Τσαβούσογλου
  • Νίκος Δένδιας
  • Τουρκία
  • Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr