MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Το Partygate «έκαψε» τον Μπόρις Τζόνσον: Παραιτείται από βουλευτής ο πρώην πρωθυπουργός της ΒρετανίαςΗ μάχη της κάλπης με φόντο την υγεία, την απλή αναλογική και τα... mea culpa - Eκατέρωθεν πυρά δύο εβδομάδες πριν τις εκλογέςΑντιμέτωπος με 37 κακουργήματα ο Ντόναλντ Τραμπ - Είχε απόρρητα έγγραφα για πυρηνικά στο μπάνιο τουΣοβαρή καταγγελία στην Λέρο: Ασθενής περιμένει 24 ώρες διασωνηλωμένη για μεταφερθεί σε ΜΕΘ της Αθήνας«Ξαναγράφεται η κλιματική ιστορία»: Θερμοκρασίες ρεκόρ σαρώνουν την Κεντρική Ασία - Πού σημειώνονται οι υψηλότερες
Homepage |   Πολιτική   |   23.03.2023 20:05 
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Επίθεση Λοβέρδου σε Μητσοτάκη μετά τις διαρροές του ΠΑΣΟΚ: «Έχετε αποτύχει»

επόμενο άρθροnext-article
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ ΜΠΕ
Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ/ΑΠΕ ΜΠΕ

Λίγη ώρα μετά το άδειασμα του ΠΑΣΟΚ στον Ανδρέα Λοβέρδο, ο ίδιος πήρε τον λόγο στη Βουλή. Και μπορεί να μην αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, ωστόσο επέλεξε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μολονότι πηγές του ΠΑΣΟΚ τον κατηγορούσαν ότι έχει κοινές αγωνίες με τον Οικονόμου και τον Σκέρτσο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 23.03.2023 16:58
Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ: Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου - «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»

«Έχετε αποτύχει. Δεν λέω ότι είστε κυβέρνηση με 100% αποτυχίες. Φαίνεται από την στάση που έχουμε κρατήσει σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και σε κάποια νομοσχέδια. Στα άλλα βασικά όμως έχετε αποτύχει. Για παράδειγμα στην αξιολόγηση», είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και προσέθεσε με νόημα:  «Μας ρωτούν για τους δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη και τον κυρ Βασίλη. Είχατε προτάξει την αξιολόγηση. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν αμίμητη ότι θα αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της ΕΕ μετά από 4 χρόνια κυβέρνησης. Η αξιολόγηση που υποσχεθήκατε και δεν υπάρχει είναι απ’ τα βασικά αίτια για ότι έγινε».

Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου - «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»

Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με φόντο τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ ότι δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε με νόημα ότι «όταν πάμε στις εκλογές και απορρίπτουμε πρόσωπα, πρέπει και να προτείνουμε πρόσωπα, για να έχουν ξεκάθαρη εικόνα οι πολίτες».

Αυτό ερμηνεύτηκε από την ηγεσία του κόμματος ως μια… μπηχτή προς τον κ. Ανδρουλάκη. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως είναι στη «διακριτική ευχέρεια» του κ. Ανδρουλάκη να πει πριν από τις εκλογές ποιον προτείνει για πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ έχει αρχηγό, άρα όποιος το ψηφίζει, το ψηφίζει για να είναι και ηγέτης της χώρας».

Απαντώντας η Χαριλάου Τρικούπη σήκωσε το γάντι στον Ανδρέα Λοβέρδο υπογραμμίζοντας ότι  είναι «πολιτικά παράδοξο ο Α. Λοβέρδος να έχει κοινές αγωνίες με  τον Γιάννη Οικονόμου και τον Άκη Σκέρτσο».

Και κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ

 

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η σκληρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε 2 φορές να τον συναντήσει και την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πως δεν έλαβε θεσμική πρόσκληση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Ανδρουλάκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Η θέση του κ. Ανδρουλάκη για τον πρωθυπουργό της χώρας την επόμενη περίοδο, εκτός του ότι συνιστά θεσμική ασέβεια, είναι και πολιτικά εξωφρενική» υπογράμμισε. Προσέθεσε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «λέει “ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος x’”. Δεν συνιστά μόνο πρόκληση στην κοινή λογική, αλλά και στην δημοκρατική τάξη. Οι πολίτες θα επιλέξουν οι ίδιοι ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας».

Σχολίασε ότι αυτός χαρακτηρίζεται από τη «νοσταλγία και τη ρητορική δεκαετίας του 80'» και εκτίμησε πως ίσως «θέλει να θολώνει τα νερά και να μην θέλει να πει αυτό που έχει στο μυαλό του, τη συμπόρευση με τον κ. Τσίπρα».

Παράλληλα, απάντησε στην χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός, όπως ήταν θεσμικά σωστό, αμέσως μετά την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, ζήτησε να συναντηθούν, όμως υπήρξε περιφρόνηση από την άλλη πλευρά».

Στον κ. Οικονόμου απάντησε λίγη ώρα αργότερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος. «Το σύστημα Μητσοτάκη αντιδρά λυσσαλέα, γιατί μοναδικός του στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας. Είναι το ίδιο σύστημα που έχει τις καθοριστικές ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών», τονίζει και συνεχίζει:

«Είναι το σύστημα Μητσοτάκη, που οργάνωσε το παρακράτος των υποκλοπών και τη συγκάλυψη των υπευθύνων στιγματίζοντας τη χώρα διεθνώς. Είναι το σύστημα ,που έχει ταυτιστεί με το πελατειακό και βαθύ κράτος του αναχρονισμού διορίζοντας σχεδόν παντού κομματικά στελέχη χωρίς ίχνος αξιοκρατίας. Είναι το σύστημα, που επί των ημερών του, διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες γιατί στηρίχθηκαν προνομιακά και συνειδητά τα μεγάλα και ισχυρά συμφέροντα».

 

«Ακόμη και με τους πολύτιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Προφανώς στις κυβερνήσεις συνεργασίας τόσο το πρόσωπο του Πρωθυπουργού όσο και η σύγκλιση σε προγραμματικές θέσεις, είναι θέμα συζήτησης μεταξύ των κομμάτων, που προτίθενται να συμφωνήσουν. Η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι σε σαφή αντιστοιχία με το διογκούμενο ρεύμα των πολιτών, που έχει ως αίτημα το: “Αρκετά ως εδώ, τώρα είναι η ώρα για αλλαγή σελίδας”. Να διασφαλίζουν τις προοπτικές της χώρας και του λαού. Αυτό οφείλουν να το καταλάβουν όλοι», καταλήγει ο κ. Μάντζος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Ελλάδα: Παρακολουθήσεις, αστυνομική βία, κακομεταχείριση μεταναστών, άθλιες συνθήκες κράτησης
  • Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ: Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου - «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»
  • «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στη Λάρισα»: Στον εφέτη-ανακριτή όλα τα έγγραφα για την επικινδυνότητα το σιδηροδρομικών διαδρομών
  • Η εισαγγελία «καίει» τον Τραμπ: «Εφηύρε» τη σύλληψή του για να εμπλέξει τους ρεπουμπλικάνους στην έρευνα
  • Ελβετία: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Ανδρέας Λοβέρδος
  • ΠΑΣΟΚ
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές 2023
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!
Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 09.06.2023 07:45
Εξοικονομώ 2023: Ανοίγουν οι αιτήσεις - Δικαιούχοι, κριτήρια και επιδότηση - Οδηγός
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 09.06.2023 08:19
Ηλιακοί θερμοσίφωνες: Σπάνε όλα τα κοντέρ οι αιτήσεις - Πώς θα γίνει η επιλογή
MENSHOUSE
«Θα σου μαδήσω την καούκα»: Μητσικώστας- Καλυβάτσης κάνουν Κοκλώνη, Κωνσταντοπούλου- Κοσιώνη στο βίντεο της χρονιάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
09-06-2023 19:38
Το Β’ μέρος της δημοσκόπησης του OPEN: Πότε θα καταλήξουν οι αναποφάσιστοι για την ψήφο τους, πώς αξιολογούν το αποτέλεσμα του Μαΐου
02
08.06.2023 19:36
Δημοσκόπηση OPEN: Διατηρεί μεγάλο προβάδισμα η ΝΔ - Τι θέλουν οι πολίτες εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία τον Ιούνιο – Τα σενάρια κατανομής εδρών
03
08.06.2023 13:44
Εκλογές 2023: Υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «Νίκη» ο πρ. αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Αποστολάκης
04
09.06.2023 21:47
ΣΥΡΙΖΑ: «Ανερυθρίαστοι εκβιασμοί από την Ντόρα Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα»
05
09.06.2023 22:07
Τσίπρας από Λάρισα: Ο Πνευματικός φανέρωσε το πραγματικό τους σχέδιο για την Υγεία - Η ΝΔ έχει πρόγραμμα απάτη

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 09/06/2023
Κεντρικό... | 09.06.2023 20:07
Κεντρικό δελτίο 09/06/2023
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 1ο μέρος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 08.06.2023 19:45
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 1ο μέρος
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 2ο μέρος
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 09.06.2023 19:39
H πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN μετά τις εκλογές – 2ο μέρος
«Πνίγηκε» στους καπνούς από τις πυρκαγιές του Καναδά το Άγαλμα της Ελευθερίας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 07.06.2023 21:16
«Πνίγηκε» στους καπνούς από τις πυρκαγιές του Καναδά το Άγαλμα της Ελευθερίας
Δημοσκόπηση MRB: Πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 08.06.2023 21:16
Δημοσκόπηση MRB: Πρόθεση ψήφου βουλευτικών εκλογών