• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥΜπλακ άουτ στα αεροδρόμια: Αδύνατη η ιχνηλάτηση της γενεσιουργού αιτίας - Τι έδειξε το πόρισμαΌσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα2.403 οι νεκροί διαδηλωτές στο Ιράν: Απειλή Τραμπ για δράση - «Αναζητά πρόσχημα» λέει η Τεχεράνη
δημοφιλές τώρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ μετά το μπλακ άουτ στο FIR - Ποιος αναλαμβάνει
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.03.2023 07:15
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην προϋπόθεση Ανδρουλάκη για να μπει σε κυβέρνηση: «Τα ζητήματα θα τα λύσει η ίδια η κάλπη»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Eurokinissi
Eurokinissi

Λόγια κενά περιεχομένου θεωρεί η Κουμουνδούρου όσα παρουσιάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ως πρότασή του για την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας τις αναφορές του Νίκου Ανδρουλάκη για συγκρότηση κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του δεν θα δεχθεί ως πρωθυπουργό είτε τον κ. Τσίπρα είτε τον κ. Μητσοτάκη αλλά ένα τρίτο, πολιτικό όπως διευκρινίζει πρόσωπο, τονίζει πως τις απαντήσεις θα τίς δώσει η κάλπη και ο ελληνικός λαός.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διασαφηνίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αποδεκτή η αξίωση του κ. Ανδρουλάκη να μην είναι πρωθυπουργός σε μία προοδευτική κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον αυτό υποδείξουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους και τονίζουν πως «αυτά τα ζητήματα θα τα λύσει η ίδια η κάλπη» και όχι οι σχεδιασμοί των πολιτικών αρχηγών.

Παρ’ όλα αυτά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν πως επιθυμούν και ως εκ τούτου θα επιδιώξουν την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης συνεργασίας από τις κάλπες της απλής αναλογικής υπό την προϋπόθεση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη. Σ’ αυτήν την περίπτωση λένε ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη επιδιώκοντας την σύγκληση στη βάση ενός προγραμματικού πλαισίου στην οποία θα  μπορούσαν να συμφωνήσουν τα δύο κόμματα. Και σημειώνουν πως ούτως ή άλλως δεν φαίνεται πως τα αριθμητικά δεδομένα θα επέτρεπαν τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης μεταξύ του δεύτερου και τρίτου κόμματος.

Πάντως, εκφράζουν την απορία τους για το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείει την πιθανότητα συνεργασίας της με τη Νέα Δημοκρατία κι αυτό μολονότι η σημερινή κυβέρνηση παρακολουθούσε αποδεδειγμένα τον Νίκο Ανδρουλάκη και μέσω της ΕΥΠ κι ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι η επανάληψη μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τη ΝΔ θα ήταν καταστροφική.

Η Κουμουνδούρου δεν άφησε χθες ασχολίαστη την έκθεση του State Department για την Ελλάδα για παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, για θέματα ελευθερίας του Τύπου, για αδιαφανή κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ, για αστυνομική βία, επαναπροωθήσεις ρατσιστική και ομοφοβική βία, βία κατά προσφύγων και προβλήματα στη διαδικασία του ασύλου. «Τα ξέραμε και δεν αποτελούν είδηση για εμάς. Τα ξέραμε και τα ζούμε» σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου με την επισήμανση: «Είδηση είναι ο διεθνής διασυρμός της χώρας, παραμονές της εθνικής μας γιορτής, από μια κυβέρνηση κι έναν πρωθυπουργό, που υποσχέθηκαν εθνική αναγέννηση και μάς οδηγούν σε εθνική ταπείνωση»

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Στον αέρα η επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου: Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα τρένα στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη, σοβαρά κενά στη ραδιοκάλυψη
  • Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα για σχέδιο και μεταρρύθμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας»
  • Επιμένει ο Μπλίνκεν: Η Τουρκία πρέπει να πάρει να αναβαθμισμένα F-16 – Σημαντικό για το ΝΑΤΟ
  • Στο μικροσκόπιο και για ενδοοικογενειακή βία ο προπονητής τάε κβον ντο που κατηγορείται για βιασμούς: «Είχε ξυλοκοπήσει την πρώην σύζυγό του»
  • Εντυπωσιακή ανακάλυψη του James Webb: Εντόπισε γιγάντιο πλανήτη με δύο ήλιους - Γιατί τα σύννεφά του προβληματίζουν τους επιστήμονες
  • Ελβετία: Νέα αύξηση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
Διαβάστε ακόμη

Επί ποδός οι νοσοκομειακοί γιατροί για τα σχέδια να μπουν ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες στο ΕΣΥ

Ενεργοποιήθηκε ο διαγωνισμός για τον τεχνικό σύμβουλο - Τα 62 εκατ. ευρώ και το στοίχημα του «επιτηρούμενου» ΟΣΕ

Η επικοινωνιακή συνάντηση Μητσοτάκη με «πρόθυμους», οι νέες «πόρτες» Γρατσία για λογαριασμό Καρυστιανού και ο Άδωνις ως «λαγός» του Plan B

Όσα συζητήθηκαν στη συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες - Τι θα κάνουν όσοι παραμένουν στα μπλόκα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • εκλογές 2023
  • ειδήσεις τώρα
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr