• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Forever War: Ο Τραμπ πληρώνει ακριβά έναν πόλεμο που ποτέ δεν εξήγησε γιατί ξεκίνησεΦονική κατολίσθηση στην Κίνα: Καταπλάκωσε σπίτια, αγνοούνται άνθρωποι - Δραματικά βίντεο από τη στιγμή της καταστροφήςΡάγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στη Μάρω Κοντού - Η Ελλάδα αποχαιρέτησε μία σπουδαία κυρία της τέχνης«Είδαμε έναν κύριο πεσμένο»: Πώς έγινε η επίθεση του σκύλου στα Βριλίσσια
δημοφιλές τώρα: ΣΥΡΙΖΑ: Αποσύρει την υποψηφιότητά του ο Πολάκης
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   28.03.2023 16:03
Newsroom
Newsroom

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει πολιτική σταθερότητα με εκβιασμό του μεγαλύτερου κόμματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Άδωνις Γεωργιάδης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Άδωνις Γεωργιάδης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Πολιτική σταθερότητα με εκβιασμό του μεγαλύτερου κόμματος της χώρας δεν δύναται να υπάρξει», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό διαφορετικό πρόσωπο από τον κ. Μητσοτάκη.

«Άλλος πρωθυπουργός από τη Νέα Δημοκρατία πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Όποιος επιμείνει σε μια τέτοια θέση δεν θέλει πολιτική σταθερότητα και θα αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος που πραγματοποιείται σήμερα και πρόσθεσε: «Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία της ΝΔ, η οικονομία θα έχει πρόβλημα και η επενδυτική βαθμίδα θα απομακρυνθεί. Οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν δουλεύουν. Με κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχουμε την επενδυτική βαθμίδα το πολύ σε ένα τρίμηνο. Όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες των επιλογών μας. Αν ανακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα θα έχουμε αφενός καλύτερα επιτόκια και αφετέρου πρόσβαση σε κεφάλαια και επενδυτές τους οποίους δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε σήμερα», είπε.

Ο υπουργός τόνισε ότι «οι εθνικές εκλογές είναι στις 21 Μαΐου και όλες οι μετέπειτα πολιτικές εξελίξεις θα καθοριστούν από το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών». Σημείωσε δε ότι η επιλογή είναι ανάμεσα σε δύο κυβερνητικές προτάσεις:

  • Η μία είναι η ανανέωση της εμπιστοσύνης στην παρούσα κυβέρνηση με νέα αυτοδύναμη θητεία της ΝΔ. «Άρα μια κυβέρνηση που οδήγησε σε ρεκόρ επενδύσεων, ανάπτυξη πάνω από το διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης και φέτος ίσως τριπλάσιο, με όλα τα μεγάλα έργα σε εξέλιξη με τρία ναυπηγεία ανοιχτά ενώ ήταν κλειστά και πολλές ξένες επενδύσεις». Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι για να καλυφθεί το επενδυτικό κενό ύψους 100 δισ. ευρώ από την περίοδο της κρίσης θα πρέπει η επενδυτική έκρηξη της περιόδου 2021-2022 να συνεχιστεί για τουλάχιστον πέντε χρόνια. «Οι επενδύσεις, σημείωσε, είναι διεθνής στίβος ανταγωνισμού. Οι επενδυτές πηγαίνουν στις χώρες που τους θέλουν και παραμένουν εκεί όπου τους εκτιμούν».
  • Η δεύτερη πρόταση, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι «η λεγόμενη προοδευτική διακυβέρνηση, δηλαδή η συγκυβέρνηση Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Γιάνη. Όποιος πιστεύει ότι με μια τέτοια κυβέρνηση θα καλυφθεί το επενδυτικό κενό, δεν έχει παρά να το ρισκάρει. Οι επενδυτές θα φύγουν για άλλες παραλίες, κανείς δεν θα ρισκάρει τα χρήματά του. Ελπίζω ο λαός να μην μας αδικήσει και να μην αδικήσει τον εαυτό του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Εκλογές 2023: Ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρωθυπουργός - Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθήσει
  • Εκλογές 2023: Μάθετε πού ψηφίζετε με λίγα κλικ - Αναλυτικά τα βήματα
  • «Είσαι γελοία», «είσαι φασίστας»: Άγρια κόντρα Κυρανάκη-Τζάκρη στον τηλεοπτικό «αέρα»
  • Ένταση για δέκατη μέρα στη Γαλλία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το συνταξιοδοτικό - Στέλνουν 5.500 αστυνομικούς στο Παρίσι
  • Παπακωνσταντίνου (ΤτΕ): Ανθεκτικές οι ελληνικές τράπεζες στις αναταράξεις
Διαβάστε ακόμη

Στα χαρακώματα κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η (έμμεση) απάντηση Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΕΛ.Α.Σ. δε γεννήθηκε για να διασπάσει, αλλά για να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς»

Λέκκας για Κυψέλη: Δεν υπάρχει θέμα στατικής επάρκειας των κτιρίων - Γιατί εμφανίστηκαν ρωγμές

«Ταξιδιάρα εσύ και αιώνια έφηβη»: Συγκίνησε ο επικήδειος του Νικήτα Κακλαμάνη στην κηδεία της Μάρως Κοντού

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Νέα Δημοκρατία
  • απλή αναλογική
  • Άδωνις Γεωργιάδης
  • ΠΑΣΟΚ
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr