• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτοθυσία μέσα στα χαλάσματα: Μητέρα έβαλε ασπίδα το σώμα της και έσωσε την κόρη της στον σεισμό της ΒενεζουέλαςΔολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Τα δύο σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές - «Δεν προκύπτει από πουθενά ότι ήταν σε άμυνα»Δολοφονία Σταυρούλας Λεβεντάκη: Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της 45χρονηςΗ Αίγυπτος σώθηκε απ' το VAR στις καθυστερήσεις και πανηγύρισε ιστορική πρόκριση - Αγωνιά αλλά ελπίζει το Ιράν
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.04.2023 10:37 
Newsroom
Newsroom

Εκλογές 2023 - Τσίπρας στο Happy Day: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει την αλλαγή - Ο Μητσοτάκης να έρθει σε debate, τι φοβάται;

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ξέρει και μπορεί να φέρει την αλλαγή» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή του Happy Day, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος θέλει αλλαγή αλλά θέλει και σιγουριά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας πως έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα καθώς είχε την υποχρέωση να μαζέψει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να μείνει όρθια η χώρα και να βγει από τα μνημόνια, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκη είχε 60 δισεκατομμύρια ευρώ για να κάνει παροχές.

«Εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τη δυνατότητα να κάνει παροχές 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα υπήρχαν νοσοκομεία, σχολεία, θα υπήρχε ισχυρό κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμιση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κάτι που δεν είχαν πετύχει προηγούμενα τρεις κυβερνήσεις.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επεσήμανε ότι η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό φαινόμενο καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει η χώρα τις υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ με τους μικρότερους μισθούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ θα κάνει παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ, η πραγματική φορολόγηση των παρόχων ενέργειας αλλά και σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά για τους κερδοσκόπους.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται στο πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων με το πρώτο κόμμα να βάζει τους όρους. «Το πρώτο κόμμα θα βάλει του όρους της προγραμματικής σύγκλισης για μια ισχυρή, με απήχηση και μακράς πορείας κυβέρνηση συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχθεί μια κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ζήτημα του debate και τα συνεχή καλέσματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το δίλημμα της κάλπης «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» δεν το έβαλα εγώ. Εγώ έκανα debate με τον κ. Μεϊμαράκη, έκανα και με όλους μαζί. Οι πολίτες θέλουν να δουν τι έχουμε να πούμε. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε το 2019, το αρνείται και τώρα. Αυτές οι συζητήσεις, όλοι μαζί, είναι και λίγο σούπα. Να έρθει σε ανοιχτό διάλογο. Να καταλάβει ο κόσμος. Τι φοβάται;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • «Ωρολογιακή βόμβα» τα πάνω από 2.800 ετοιμόρροπα κτίρια μόνο στην Αθήνα - Fast track κατεδαφίσεις και νομοσχέδια που έμειναν στον «πάγο» - Οι επικίνδυνες περιοχές
  • Απεγκλωβίστηκαν άλλοι επτά Έλληνες από το Σουδάν - Ολλανδοί τούς μετάφεραν στην Ιορδανία
  • Γιατί πρέπει να σταματήσει η υπερδιενέργεια τεστ κορονοϊού και γρίπης σε δημόσιους χώρους - Τι εξηγεί στο ethnos.gr ο καθηγητής Γουργουλιάνης
  • Πώς από ένα κοπάδι ταχυδρομικών περιστεριών προέκυψε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου
  • ΕΦΚΑ: Οδηγός ψηφιακής εξυπηρέτησης για μη μισθωτούς - Εισφορές, προθεσμίες και οφειλές
Διαβάστε ακόμη

«Κτηνώδης και γρήγορος»: Οι σπαρακτικές μαρτυρίες για τον σεισμό στη Βενεζουέλα - «Δεν είχαμε ούτε πέντε δευτερόλεπτα»

Ο «χάρτης» της εγκληματικότητας στην Ευρώπη - Τα «σκληρά» δίκτυα, οι «πολυεθνικές» και η Ελλάδα

Ήρθε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα το 2019 και θριάμβευσε με 19.175 μόρια στις πανελλαδικές

Τρομερό βίντεο: Χαλαρός οδηγός βαν επεμβαίνει σε καταδίωξη της αστυνομίας και βοηθά στη σύλληψη

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • εκλογές 2023
  • εκλογές
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr