• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.04.2023 10:37 
Newsroom
Newsroom

Εκλογές 2023 - Τσίπρας στο Happy Day: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φέρει την αλλαγή - Ο Μητσοτάκης να έρθει σε debate, τι φοβάται;

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ξέρει και μπορεί να φέρει την αλλαγή» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στον Alpha και την εκπομπή του Happy Day, υπογραμμίζοντας πως ο κόσμος θέλει αλλαγή αλλά θέλει και σιγουριά και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την εμπειρία της διακυβέρνησης της χώρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζοντας πως έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τη χώρα καθώς είχε την υποχρέωση να μαζέψει 40 δισεκατομμύρια ευρώ για να μείνει όρθια η χώρα και να βγει από τα μνημόνια, ενώ από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκη είχε 60 δισεκατομμύρια ευρώ για να κάνει παροχές.

«Εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε τη δυνατότητα να κάνει παροχές 60 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα υπήρχαν νοσοκομεία, σχολεία, θα υπήρχε ισχυρό κοινωνικό κράτος» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμιση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια κάτι που δεν είχαν πετύχει προηγούμενα τρεις κυβερνήσεις.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τη μεγάλη δυσαρέσκεια που υπάρχει για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επεσήμανε ότι η αισχροκέρδεια είναι ελληνικό φαινόμενο καθώς δεν είναι δυνατόν να έχει η χώρα τις υψηλές τιμές στα σούπερ μάρκετ με τους μικρότερους μισθούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑ θα κάνει παρεμβάσεις όπως η μείωση του ΦΠΑ, η πραγματική φορολόγηση των παρόχων ενέργειας αλλά και σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά για τους κερδοσκόπους.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας γίνονται στο πλαίσιο προγραμματικών συγκλίσεων με το πρώτο κόμμα να βάζει τους όρους. «Το πρώτο κόμμα θα βάλει του όρους της προγραμματικής σύγκλισης για μια ισχυρή, με απήχηση και μακράς πορείας κυβέρνηση συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να στηριχθεί μια κυβέρνηση.

Όσον αφορά το ζήτημα του debate και τα συνεχή καλέσματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Το δίλημμα της κάλπης «Τσίπρας ή Μητσοτάκης» δεν το έβαλα εγώ. Εγώ έκανα debate με τον κ. Μεϊμαράκη, έκανα και με όλους μαζί. Οι πολίτες θέλουν να δουν τι έχουμε να πούμε. Σε όλη την Ευρώπη γίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης το αρνήθηκε το 2019, το αρνείται και τώρα. Αυτές οι συζητήσεις, όλοι μαζί, είναι και λίγο σούπα. Να έρθει σε ανοιχτό διάλογο. Να καταλάβει ο κόσμος. Τι φοβάται;».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • «Ωρολογιακή βόμβα» τα πάνω από 2.800 ετοιμόρροπα κτίρια μόνο στην Αθήνα - Fast track κατεδαφίσεις και νομοσχέδια που έμειναν στον «πάγο» - Οι επικίνδυνες περιοχές
  • Απεγκλωβίστηκαν άλλοι επτά Έλληνες από το Σουδάν - Ολλανδοί τούς μετάφεραν στην Ιορδανία
  • Γιατί πρέπει να σταματήσει η υπερδιενέργεια τεστ κορονοϊού και γρίπης σε δημόσιους χώρους - Τι εξηγεί στο ethnos.gr ο καθηγητής Γουργουλιάνης
  • Πώς από ένα κοπάδι ταχυδρομικών περιστεριών προέκυψε ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου
  • ΕΦΚΑ: Οδηγός ψηφιακής εξυπηρέτησης για μη μισθωτούς - Εισφορές, προθεσμίες και οφειλές
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εκλογές
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr