• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μπλόκα στη μισή Ελλάδα: Πάνω από 6.000 τρακτέρ στους δρόμους και έντονη πίεση στην κυβέρνησηΟ ΕΦΕΤ ανακαλεί σοκολάτες Kinder από ράφια σούπερ μάρκετ - Η αιτίαΜάνδρα: Απεγκλωβισμοί 17 ανθρώπων, πλημμυρισμένα υπόγεια και υλικές ζημιές - Γιατί «βουλιάζει» η περιοχήΠαράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ
δημοφιλές τώρα: Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   27.04.2023 06:15
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι δεσμεύσεις Ανδρουλάκη για την υγεία📌 «Όχι» σε ανοχή, «όχι» σε συγκυβέρνηση

Εκλογές 2023: Τα δύο «όχι» του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ - Σε πρώτο πλάνο το πρόγραμμα του κόμματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Intime News
Intime News

Προγραμματικό… ντεμαράζ ενόψει των εκλογών ξεκινά το ΠΑΣΟΚ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να παρουσιάζει χθες τις προτάσεις του κόμματος για την Υγεία και να ακολουθούν στη συνέχεια αυτές για την οικονομία. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι το πρόγραμμά τους έχει σαφές κοινωνικό πρόσημο, είναι πλήρως κοστολογημένο και προφανώς εφαρμόσιμο. Δεν προτείνουν δηλαδή ένα νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ούτε μένουν σε… ευχολόγια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 25.04.2023 23:27
Ανδρουλάκης: Κανένα σενάριο συγκυβέρνησης με τον Βαρουφάκη και όσους έπαιξαν τη χώρα στα ζάρια της δραχμής

Οι δεσμεύσεις Ανδρουλάκη για την υγεία

Ήδη πριν από λίγες ημέρες ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το πρόγραμμα για την Παιδεία και χθες σειρά είχε η Υγεία. Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για:

  • Αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ, από τον Προϋπολογισμό ώστε να υπερβούμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Την διάθεση του 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης για την υγεία και τις κοινωνικές υποδομές.
  • Ισχυρό και ενιαίο σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας υπό δημόσια εποπτεία, με καλά στελεχωμένα Κέντρα Υγείας σε κάθε Δήμο και υπηρεσίες οικογενειακής ιατρικής για όλους, που φτάνουν στο σπίτι όταν υπάρχει ανάγκη.
  • Σύγχρονα και λειτουργικά δημόσια Νοσοκομεία, με αξιοκρατικά επιλεγμένες Διοικήσεις, με προκηρύξεις, θητεία, κριτήρια, διαρκή αξιολόγηση. Με ολοήμερη λειτουργία,ιδιαίτερα στον χειρουργικό και επεμβατικό τομέα. Με ένα νέο χάρτη υγείας ,για να μην έχουμε 17 Νοσοκομεία στο κέντρο της Αθήνας και κανένα στην πολυπληθή Ανατολική Αττική.
  • Κατάργηση του ποσοστού συμμετοχής  στην αγορά συνταγογραφούμενων φαρμάκων ,για τις ευάλωτες ομάδες, τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανέργους ,που σήμερα πλήττει ιδιαίτερα η ακρίβεια.

Τέλος, ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο claw back και το εκρηκτικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει μεγάλος αριθμός εργαστηριακών γιατρών και πρότεινε τα ποιοτικά κριτήρια να χρηματοδοτηθούν από το ταμείο ανάκαμψης και ευρωπαϊκούς πόρους.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να μπει σε πλειοδοσία μέτρων, αφού κάτι τέτοιο δεν είναι στη λογική της ηγετικής ομάδας. Άλλωστε, αναγνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός πλέον δεν πείθεται από «λαγούς και πετραχείλια», «όπως έταξαν κάποιοι κάποτε».

«Όχι» σε ανοχή, «όχι» σε συγκυβέρνηση

Στο μεταξύ, στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να πέσουν στην παγίδα που επιχειρεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας με την κυβέρνηση ανοχής και τη συνεχή πίεση προς το ΠΑΣΟΚ να απαντά στο… αυτονόητο, όπως χαρακτηριστικά λένε. «Εμείς δεν μπαίνουμε σε καμία συζήτηση και δε θα δώσουμε ψήφο ανοχής, ούτε θα συζητήσουμε για κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Εμείς έχουμε μια θετική πρόταση απέναντι στον ελληνικό λαό και γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε την ενίσχυση και τη στήριξη του ελληνικού λαού πάνω σε αυτή την πρόταση μας», είπε χθες ορθά κοφτά ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Σπυρόπουλος κλείνοντας οποιαδήποτε συζήτηση πήγε να ανοίξει. 

Διαβάστε ακόμη

Αυτά είναι τα πρόσωπα που αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες στη Google - «Πρωτιά» για την Klavdia

Είναι επίσημο: Η Netflix εξαγοράζει την Warner Bros για αστρονομικό ποσό

Παράνομες συνταγογραφήσεις με κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ: Τρεις συλλήψεις - Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Έφηβος εξομολογείται πώς κατέληξε σε ηλικία 13 ετών να κάνει 11 γραμμαρία κεταμίνης την ημέρα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • εκλογές 2023
  • εκλογές
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr