• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Τα διλήμματα της κάλπης, το αφήγημα σταθερότητας και τα πυρά στην αντιπολίτευσηΣτο μικροσκόπιο τα αίτια της συντριβής του Phantom - Πώς έγινε η τραγωδία στην ΤανάγραΤι είναι ο κουμπαράς για τη νέα γενιά: Πώς θα λειτουργεί και ποιους αφορά - Δείτε παραδείγματαΟ Ιβάν Σαββίδης δεν φεύγει, δεν κάνει πίσω, προχωρά μόνο μπροστά
δημοφιλές τώρα: Ρωτήσαμε το ChatGPT, το Gemini, το Claude και το DeepAI ποια 5 επαγγέλματα θα χαθούν... και...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   01.05.2023 16:57
Newsroom
Newsroom

Εκλογές 2023 - Βαρουφάκης για σχέδιο «Δήμητρα»: Αναγκαίο σε συνθήκες κρίσης και πιθανής σύγκρουσης με την ευρωγραφειοκρατία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης(Eurokinissi)
Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης(Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Απαντήσεις για το σχέδιο «Δήμητρα», για τις θέσεις του για το ευρώ, καθώς και για την πολιτική των συνεργασιών δίνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης, με συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Voria.gr.

Για το σχέδιο «Δήμητρα» ειδικότερα, ο κ. Βαρουφάκης σημειώνει ότι «δεν είναι απλά ρεαλιστικό ένα τέτοιο δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών σε συνθήκες κρίσης και πιθανής σύγκρουσης με την ευρωγραφειοκρατία, είναι και αναγκαίο. Είναι όμως και αναγκαίο ακόμα και σε συνθήκες όπου δεν υπάρχει απαραίτητα μια διεθνής τραπεζική κρίση - όπως υπάρχει και πάλι σήμερα - ή σε συνθήκες που δεν θα χρειαζόταν να συγκρουστούμε απαραίτητα με την ηγεσία αυτής της ΕΕ - όπως συνεχίζει να απαιτείται για να γίνει η χώρα μας βιώσιμη -. Διότι ένα τέτοιο σύστημα καταργεί το μονοπώλιο των συστημικών τραπεζών στις συναλλαγές, με τις απαράδεκτες προμήθειες σε βάρος των μικρομεσαίων μας, ενώ δημιουργεί και περαιτέρω δημοσιονομικό χώρο και ελευθερία για άσκηση κοινωνικής πολιτικής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 01.05.2023 16:37
«Βέλη» Τσαπανίδου κατά Μητσοτάκη: «Καταργήσατε το 8ωρο, νομιμοποιήσατε απλήρωτες υπερωρίες»
Πολιτική | 01.05.2023 16:29
Πλεύρης μετά την επίθεση με γιαούρτι: Ζητά συγγνώμη από τη σύζυγο και τα παιδιά του επειδή στοχοποιούνται για τις επιλογές του

Εξ άλλου, προσθέτει, «ακριβώς επειδή δεν βγήκαμε ούτε από τα μνημόνια, ούτε και από τα "μεταμνημόνια", όπως ισχυρίζεται το μνημονιακό τόξο (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ), είναι και ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περίπτωση εκβιασμών από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε περίπτωση που μια κυβέρνηση προβεί στα απολύτως απαραίτητα και αυτονόητα για την οικονομία, την κοινωνία και τον τόπο (μείωση του ΦΠΑ, κατάργηση του "Ηρακλή" και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ΑΤΑ κ.α.)».

Στο θέμα του νομίσματος υποστηρίζει ότι η θέση τους είναι «απολύτως ξεκάθαρη και αποτυπώνεται και στις αποφάσεις του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου του κόμματος μας, πολύ πριν δηλαδή συναντηθούν οι δρόμοι μας με την ΛΑΕ - ΑΑ κι άλλους ανένταχτους αγωνιστές της Αριστεράς. Στόχος μας δεν ήταν και δεν είναι η έξοδος από το ευρώ, δεν πρόκειται όμως να θυσιάσουμε τη βιωσιμότητα αυτού του τόπου και τις επόμενες γενιές που συνεχίζουν να τον εγκαταλείπουν για το οποιοδήποτε νόμισμα. Εμείς λοιπόν, λέμε πως αν οι πολίτες στηρίξουν το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, όπως και τους καλούμε να κάνουν την 21η Μάη, θα πράξουμε όλα εκείνα που χρειάζεται η χώρα και η οικονομία».

Στο θέμα των συνεργασιών, τέλος, αφού εγκαλεί την ηγεσία ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ότι «αρνήθηκε τον προεκλογικό αυτό διάλογο, μέσα από τον οποίο μόνο τιμάς πραγματικά την απλή αναλογική», επαναλαμβάνει τη θέση του για καταψήφιση όποιας κυβέρνησης προκύψει μετά τις εκλογές, «αποκλείοντας την ψήφο εμπιστοσύνης ή ανοχής». Τα δε «περί ευθύνης για την έλευση και την ο μη γένοιτο παραμονή του κ. Μητσοτάκη στην εξουσία, να τα απευθύνει ο κ. Τσίπρας σε όσους ανέστησαν τη Δεξιά μετά την ανατροπή του δημοψηφίσματος του 2015», καταλήγει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Καραϊβάζ: Προς των πυλών νέες συλλήψεις για τη δολοφονία - «Κοντά στον ηθικό αυτουργό οι αρχές»
  • Πρωτομαγιά 2023: Ολοκληρώθηκαν οι μεγάλες διαδηλώσεις - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας
  • Μητσοτάκης από Κηφισιά: Η ΝΔ είναι με την Πρωτομαγιά, ο Τσίπρας με την Πρωταπριλιά
  • Ελληνοτουρκικά: Έρχεται διαμεσολάβηση της Δύσης μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία; Η εκτίμηση της Deutsche Welle
  • Ανησυχία στις ΗΠΑ έπειτα από μπαράζ κρουσμάτων εγκεφαλικών αποστημάτων σε παιδιά - «Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο»
  • Καύσιμα: Σε κινούμενη άμμο οι τιμές - Πού θα πάνε τον Μάιο
Διαβάστε ακόμη

Τα μηνύματα Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Τα διλήμματα της κάλπης, το αφήγημα σταθερότητας και τα πυρά στην αντιπολίτευση

Στο μικροσκόπιο τα αίτια της συντριβής του Phantom - Πώς έγινε η τραγωδία στην Τανάγρα

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν φεύγει, δεν κάνει πίσω, προχωρά μόνο μπροστά

«Είμαι εκνευρισμένη»: Η σύζυγος του Ελ Τσάπο τα βάζει με το TikTok μετά την αναστολή του λογαριασμού της

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιάνης Βαρουφάκης
  • ΜέΡΑ25
  • ειδήσεις τώρα
  • εκλογές
  • εκλογές 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr