• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   16.05.2023 21:19 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Εκλογές 2023: «Υπερασπιστήκαμε το πατριωτικό μας καθήκον» είπε ο Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών📌 Για υποκλοπές: Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει κάθαρση στο σκάνδαλο📌 «Στείλε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις»

Εκλογές 2023 -Τσίπρας για υποκλοπές: Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει κάθαρση στο σκάνδαλο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 5 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

«Υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου μιλάει ο ομιλητής, υπάρχουν συγκεντρώσεις όπου συνομίλησε με το πλήθος, υπάρχουν συγκεντρώσεις που μιλάει το πλήθος και αυτή είναι μία τέτοια συγκέντρωση σήμερα. Η Θεσσαλονίκη δίνει το μήνυμα της νίκης, είναι παράσταση νίκης η σημερινή μας συγκέντρωση». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, άρχισε την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, η οποία, τελικά, δεν έγινε στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά σε ανοιχτό χώρο μπροστά από τον Πύργο του ΟΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 16.05.2023 21:00
Σοκαρισμένη η Λάρισα από την πτώση 13χρονης από πολυκατοικία: Τραυματίστηκε ο πατέρας προσπαθώντας να την πιάσει - Πώς σώθηκε

Εκλογές 2023: «Υπερασπιστήκαμε το πατριωτικό μας καθήκον» είπε ο Τσίπρας για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αλλά και το συμφέρον της Μακεδονίας, αναλάβαμε το κόστος να λύσουμε ένα χρόνιο πρόβλημα με τους γείτονές μας. Υπερασπιστήκαμε το πατριωτικό μας καθήκον και υπογράψαμε μια συμφωνία. Αποσοβήσαμε τον κίνδυνο να μετατρέψουμε τη γειτονική χώρα σε ορμητήριο όσων επιβουλεύονται την Ελλάδα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση του εκείνες τις ημέρες.

«Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη νίκη! Μας τη δείχνει καθαρά σήμερα. Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν.Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας.Ξημερώνουν οι μέρες του λαού», τόνισε και συνέχισε:

«Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή.Την αλλαγή στη ζωή μας. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη. Και μετά τη σημερινή μας συγκέντρωση, λέω αν μας το ζητήσει, να μη φανούμε αγενείς. Να στείλουμε βοήθεια να μαζέψει τα πράγματα του από το Μαξίμου. Να μαζέψει και τα καλώδια των υποκλοπών και των παράνομων παρακολουθήσεων. Γιατί από Δευτέρα το Μαξίμου θα ανοίξει τις πόρτες του στη δημοκρατία. Θα γίνει επιτελείο της μεγάλης προσπάθειας για αλλαγή και δικαιοσύνη».

Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε σύγκριση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπογράμμισε: «Πολίτες της Θεσσαλονίκης, κρίνετε και συγκρίνετε, μας είπε πριν λίγες μέρες ο απερχόμενος πρωθυπουργός. Τη ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Μητσοτάκη με τον Τσίπρα. Πολύ ωραία τα είπε. Ας κρίνουμε, λοιπόν, και ας συγκρίνουμε. Αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι μια τηλεοπτική αναμέτρηση μαζί μου, να γίνει πιο εύκολη η σύγκριση. Αλλά, έστω και έτσι, ας συγκρίνουμε εμείς.Πάμε λοιπόν να συγκρίνουμε: Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία. Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις. Εμείς τα παραδώσαμε γεμάτα.Τα βρήκατε με 37 δισεκατομμύρια. Χάρη στον σεβασμό μας για το τελευταίο ευρώ του λαού. Χάρη στα καθαρά μας χέρια. Και κυρίως, εσείς λεηλατήσατε την κοινωνία. Εμείς στηρίξαμε την κοινωνία όρθια εν μέσω θυέλλης».

Για υποκλοπές: Μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική κυβέρνηση θα έρθει κάθαρση στο σκάνδαλο

Για την υπόθεση των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους «συντηρητικούς πολίτες», επεσήμανε: «Εσείς, αυτό το καθεστώς το ανέχεστε; Το δικαιολογείτε; Το αντέχετε; Ο κύριος Μητσοτάκης έκανε τη ΝΔ οικογενειακό του φέουδο. Κατέστησε μια μεγάλη παράταξη υπόλογη για βαριά εγκλήματα κατά της δημοκρατίας. Και τώρα ελπίζει να ξεπλυθεί με την ψήφο σας:« θα το δεχτείτε; Θα τον ξεπλύνετε ; Θα γίνετε συνένοχοι;»

«Απευθύνομαι και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Κάθαρση και φως στο μεγαλύτερο σκάνδαλο εναντίον της δημοκρατικής λειτουργίας από τη μεταπολίτευση και μετά θα έχουμε μόνο με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη της ΝΔ θα έχουμε συγκάλυψη. Και δε θα μάθουμε ποτέ ποιος σήμερα κρατά τα στοιχεία των παρακολουθήσεων για να εκβιάζει το μισό πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα», σημείωσε.

«Στείλε στον κουβά τις δημοσκοπήσεις»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τους νέους, διαμήνυσε: «Η δική σας συμμετοχή θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα. Πηγαίνετε στην κάλπη. Πηγαίνετε στην κάλπη για να ρίξετε κουβά τις δημοσκοπήσεις. Το Συμβόλαιό μας απευθύνεται και σε κάθε πολίτη αλλά και σε κάθε προοδευτική δύναμη που είναι σε θέση να συλλάβει τις ανάγκες των καιρών. Που δεν παίζει παιγνίδια κάνοντας δώρο στον κ Μητσοτάκη, με Δήμητρες και σχέδια Σόιμπλε και δεν παγιδεύεται σε διμέτωπους βολικούς για το καθεστώς».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Μητσοτάκης κατά Τσίπρα για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»: Πρόκειται για «ορισμό της ακυβερνησίας για να σώσουν κάποιοι τις καρέκλες τους»
  • «Όχι» Ανδρουλάκη σε Τσίπρα για κυβέρνηση ειδικού σκοπού - «Όπλο για τον Μητσοτάκη»
  • Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου ετοιμάζονται για τη «μητέρα των μαχών» - Τα όπλα τους και οι στρατηγικές αλλαγές
  • Ο 16χρονος που ξυλοκοπήθηκε, από ανήλικους στο Μενίδι, φοβάται μην γίνουν και «χειρότερα» - «Τράβαγαν βίντεο για να με ξεφτιλίσουν στα social»
  • Στο μπαλκόνι του κοιμάται ο 81χρονος με αναπηρία γιατί του πήραν το σπίτι - «Μας πέταξαν έξω, αλλά δεν φεύγω»
  • Πρωτάθλημα Αργεντινής: Αδιανόητη γκάφα του γκολκίπερ της Λανούς στη νίκη της Χιμνάσια - Highlights
  • Δάνεια: «Καμπανάκι» Κομισιόν για την πιστωτική επέκταση - Καθησυχαστικοί οι Ελληνες τραπεζίτες για τα NPLs
Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • απλή αναλογική
  • εκλογές 2023
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • εκλογές
  • Θεσσαλονίκη
  • Αλέξης Τσίπρας
  • αποτελέσματα εκλογών 2023
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr