• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετεKακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκηςΤραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρό 2χρονο παιδί από επίθεση σκύλου
δημοφιλές τώρα: Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   29.06.2023 07:00
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι δύο τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του - Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Αλέξης Τσίπρας - Διακαναλική συνέντευξη Τύπου/Eurokinissi
Αλέξης Τσίπρας - Διακαναλική συνέντευξη Τύπου/Eurokinissi

Η πρώτη συλλογική διαδικασία μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής και το 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ λαμβάνει χώρα σήμερα το πρωί στην Κουμουνδούρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή και των στελεχών του πολιτικού σχεδιασμού, (επίσης σε διευρυμένη σύνθεση) του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Ως εκ τούτου στην συνεδρίαση θα συμμετάσχουν πέραν του προέδρου οι Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, Γιάννης Ραγκούσης, Νίκος Μπίστης, Χρήστος Σπίρτζης, Πάνος Σκουρλέτης, Δημήτρης Τζανακόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με όσα έχει προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας στις συνεδριάσεις των οργάνων θα αποφασιστεί συλλογικά ο «οδικός χάρτης» του κόμματος για τις επόμενες διαδικασίας ανασύνταξης του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να οριστεί και συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής μέσα στο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας αν και προσεκλήθη στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες δεν θα παραστεί καθώς έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις τις επόμενες ημέρες. Η δεύτερη ανάγνωση της συγκεκριμένης πληροφορίες βρίσκεται στο γεγονός πως οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές εξακολουθούν να προσκαλούν τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργό στις συνεδριάσεις τους χωρίς να επηρεάζονται από τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα.

Οι δύο τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Και χθες διατηρήθηκε η εικόνα πως η πλειοψηφία του κόμματος επιμένει για σύντομες διαδικασίες ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και να μπορέσει ο Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει στις αναγκαίες και επιβεβλημένες τομές. Υπάρχουν μάλιστα προτάσεις ακόμη και για εκλογή Προέδρου από τη βάση του κόμματος στις 15 Ιουλίου. Στον αντίποδα η εσωκομματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι χρειάζεται ο απαιτούμενος και αναγκαίος χρόνος ούτως ώστε δρομολογηθούν οι διαδικασίες για ένα έκτακτο συνέδριο χωρίς βιασύνη και να ακολουθήσει η εκλογή Προέδρου.

Το στίγμα θα το δώσει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα, την ώρα που η «Ομπρέλα» συγκαλεί το Σάββατο διαδικτυακή συνάντηση καλώντας τα μέλη της για μία ουσιαστική γόνιμη και σε βάθος συζήτηση. Στην πανελλαδική αυτή συνάντηση δεν αποκλείεται να τεθεί με μεγαλύτερη επισημότητα ως αίτημα η πρόταση για υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την προεδρία του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Τσίπρας
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr