• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία - Αισθητός σε Ρόδο και ΚαστελόριζοΔακρυγόνα, πέτρες, χημικά στη συγκέντρωση των αγροτών στο αεροδρόμιο ΗρακλείουΤέμπη: Παρέμβαση εισαγγελέα για ανάρτηση με σοβαρές απειλές κατά δικαστικού λειτουργούΔολοφονία τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό: Την ενοχή των δύο κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.07.2023 17:36
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία📌 Το άδειασμα για την έφιππη αστυνομία

«Μύλος» με Μηταράκη: Άδειασμα από Μητσοτάκη για έφιππους και διευκρινήσεις για Πανεπιστημιακή Αστυνομία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Στο βήμα της Βουλής ο Νότης Μηταράκης (EUROKINISSI)
Στο βήμα της Βουλής ο Νότης Μηταράκης (EUROKINISSI)

Αναστάτωση στην κυβέρνηση φαίνεται ότι προκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νότης Μηταράκης και όσα εκείνος είπε σε αστυνομικούς συντάκτες κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί τους. Αφενός έγινε γνωστό πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέρριψε την πρόταση Μηταράκη για σύσταση έφιππης αστυνομίας και αφετέρου με ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Νότης Μηταράκης είπε στους αστυνομικούς συντάκτες πως οι περίπου 1.000 αστυνομικοί που έχουν προσληφθεί ως ειδικοί φρουροί για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα απορροφηθούν στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., για να στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα και να ενταχθούν στις περιπολίες με σκοπό την πάταξη της εγκληματικότητας.

Η δήλωση αυτή υποδήλωσε ξεκάθαρα ότι πρόθεση του υπουργού ήταν να καταργηθεί ο θεσμός της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο οποίος ουδέποτε προχώρησε σε ουσιαστική πράξη. Ωστόσο, νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνει ότι το τμήμα δεν διαλύεται.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Στη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημειώνει αναφορικά με την Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Σε αντίθεση με αυτά που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς η Ελληνική Αστυνομία θα διαφυλάξει πλήρως την ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, όπως πράττει ήδη. Καμία μορφή παραβατικότητας δεν θα γίνει ανεκτή.

Όπως τόνισε ο Υπουργός, κ. Νότης Μηταράκης, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις, με δεδομένο ότι η κατάσταση στα ελληνικά Πανεπιστήμια είναι βελτιωμένη, επανεξετάζεται διαρκώς ο τρόπος συμβολής της ΕΛ.ΑΣ. στην ασφάλεια των ΑΕΙ, πάντα σε συνεργασία με τις πανεπιστημιακές αρχές, διαμορφώνοντας συγκεκριμένο σχέδιο ανά ίδρυμα, που θα καλύπτει τις συνολικές ανάγκες ασφαλείας των ιδρυμάτων σε όλα τα επίπεδα.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα προστατεύουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται.

Το άδειασμα για την έφιππη αστυνομία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε την που κατατέθηκε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη για σύσταση έφιππης ομάδας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μηταράκης είπε σε συνάντηση που είχε με αστυνομικούς συντάκτες ότι την Τρίτη υπέγραψε σχετική απόφαση για δημιουργία έφιππου τμήματος το οποίο θα αποτελείται από έξι άλογα και αναβάτες αστυνομικούς.

Το τμήμα κατά τον Μηταράκη είχε σχεδιαστεί για να λειτουργήσει από το 2024 και να συμμετέχει σε παρελάσεις και επίσημες εκδηλώσεις κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • άλογα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • πανεπιστημιακή αστυνομία
  • Νότης Μηταράκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr