• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψηςΚαταιγίδες και χιόνια στα βόρεια ορεινά σήμερα - Η πρόγνωση της ΕΜΥΤο δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και ΛευκωσίαΗ Χαμάς έτοιμη να παραδώσει τα όπλα «εάν λήξει η κατοχή» από το Ισραήλ
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   14.07.2023 07:37
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Μάχη του ΠΑΣΟΚ για την Κεντροαριστερά και το βάρος στην... αυτοδιοίκηση - Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι των εκλογών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ημέρα των εκλογών (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ημέρα των εκλογών (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα Ιουλίου, αλλά στο ΠΑΣΟΚ κοιτούν… μπροστά. Αντιλαμβάνονται ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για το κόμμα προκειμένου να κερδίσει τον χώρο της κεντροαριστεράς τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προέδρου. Η επιτροπή υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη συνεχίζει την αναζήτηση των υποψηφίων, την στιγμή που το μήνυμα από την ηγεσία είναι να μην υπάρξει «συνεργασία» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γκρίνιες φυσικά υπάρχουν (πάντα υπήρχαν στο ΠΑΣΟΚ οι διαφορετικές φωνές), εντούτοις η προσπάθεια να διεμβολιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει τα περισσότερα στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες τα περισσότερα ονόματα έχουν κλειδώσει και μένουν ορισμένες λεπτομέρειες μέχρι ο φάκελος να φτάσει στον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος θα δώσει το πράσινο φως για την ανακοίνωση των ονομάτων. 

Παράλληλα, στη Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζουν την επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, στη βάση μιας πολιτικής κριτικής, κυρίως σε ότι αφορά το επιτελικό κράτος, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαφημίσει. «Οι ''φάλτσες'' πρώτες νότες των Υπουργών της Κυβέρνησης και τα αλλεπάλληλα ''αδειάσματα'' του Μεγάρου Μαξίμου καταδεικνύουν ότι το επιτελικό κράτος είναι μια κακοκουρδισμένη πελατειακή μηχανή», σημείωναν από το ΠΑΣΟΚ, μετά το αλαλούμ και το διπλό άδειασμα Μητσοτάκη σε Μηταράκη, την στιγμή που συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη υπογράμμιζαν ότι από την αρχή φαίνεται υπάρχουν σοβαρά ζητήματα. Εξάλλου, δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από την ημέρα που η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Ελληνική Βουλή. 

Την ίδια ώρα, στη Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούν πως η κυβέρνηση επιμένει να επιδίδεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια με δήθεν κοινωνικό αποτύπωμα. Ενδεικτικό είναι όπως έλεγαν ότι ήδη το 60% των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχουν αγοραστεί, οπότε οι όποιες μειώσεις των εισιτηρίων θα ευνοήσουν λίγους. «Η πολυδιαφημισμένη παρέμβαση της κυβέρνησης προς τους ακτοοπλόους κατέληξε σε εκπτώσεις της μιας και μόνο ημέρας την εβδομάδα ή στις αυτονόητες προσφορές των εισιτηρίων μετ’ επιστροφής. Και επειδή πολλές φορές τελευταία κυβερνητικά στελέχη επικαλούνται ως δικαιολογία την προεκλογική περίοδο, να τους θυμίσουμε ότι μέχρι και τις 25 Μαΐου, Πρωθυπουργός ήταν ο κ. Μητσοτάκης και Υπουργοί οι ίδιοι. Ας μην προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες τους», τόνιζαν μεταξύ άλλων από το ΠΑΣΟΚ.  

Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ειδήσεις τώρα
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Νέα Δημοκρατία
  • ΠΑΣΟΚ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr