• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τανάγρα: Συνετρίβη αεροσκάφος Phantom στο Athens Flying WeekΤραγωδία στην Κάσο: Αυτοκίνητο βρέθηκε στη θάλασσα, νεκρή η γυναίκα επιβάτης - Πώς έγινε το δυστύχημαAchaia Clauss: Σώθηκαν το ιστορικό αρχείο και τα σπάνια κρασιά - Η ανακοίνωση μετά την καταστροφική φωτιάΕνάντια στη λήθη: Το ArchiveGenocide διασώζει 150.000+ ντοκουμέντα - Η τραγωδία των παιδιών
δημοφιλές τώρα: Τανάγρα: Συνετρίβη αεροσκάφος Phantom στο Athens Flying Week
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   19.07.2023 06:46
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

«Ναι» με αστερίσκους στην ψήφο των απόδημων από το ΠΑΣΟΚ: Πότε οι τελικές αποφάσεις - Τα ζητήματα που θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Eurokinissi
Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των αποδήμων προσανατολίζονται στο ΠΑΣΟΚ. Ναι μεν στη Χαριλάου Τρικούπη ορισμένοι διατυπώνουν συγκεκριμένες ενστάσεις, εντούτοις σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφασίσει να μην αλλάξει τη στάση του κόμματος σε σχέση με το 2021. «Η στάση μας δεν έχει αλλάξει», ανέφεραν χαρακτηριστικά στο ethnos.gr στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση οφείλει να συμπεριλάβει στη νομοθετική της παρέμβαση και όλες τις δυσλειτουργίες, που εντοπίστηκαν κατά την εφαρμογή του προηγούμενου αποτυχημένου νόμου της. Κατά τις ίδιες πηγές το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στη συζήτηση με εποικοδομητικές προτάσεις ώστε να μην καταλήξουμε σε άλλη μια χαμένη ευκαιρία για τους απόδημους Έλληνες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Χαριλάου Τρικούπη θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η νομοθετική παρέμβαση.

Ένα από τα ζητήματα που ακόμα βρίσκεται υπό αίρεση είναι αυτό της επιστολικής ψήφου. Επρόκειτο για μια πρωτοβουλία που έβαλε στο τραπέζι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Μάντζος, την οποία μάλιστα ορισμένα στελέχη της κυβέρνηση δεν έβλεπαν αρνητική. Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του είχε τονίσει πως «είμαι 1000% μαζί με το ΠΑΣΟΚ). Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν σκοπεύει πως ώρας να νομοθετήσει κάτι τέτοιο, καθώς απαιτούνται αρκετές δικλείδες ασφαλείας, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Ενώ και στη Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις επί του ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ρύθμιση αναμένεται πλην του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν η Πλεύση Ελευθερίας, αλλά και η «Νίκη». Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την Ελληνική Λύση, καθώς το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Κυριάκο Βελόπουλου να κάνει πίσω, βλέποντας ότι το κόμμα του έλαβε λιγότερο από 1% στις εκλογές σε όλα τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού. Θυμίζουμε ότι την ίδια ρύθμιση είχε υπερψηφίσει το 2021.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα στις 3 το μεσημέρι στο ΠΑΣΟΚ θα λάβουν την τελικές αποφάσεις. Τότε άλλωστε θα πραγματοποιηθεί κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αντικείμενο την εκλογή Γραμματέα, αναπληρωτή Γραμματέα και συζήτηση επί των επερχόμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών της Κυβέρνησης. Τονίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, προτείνει για τη θέση της Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τη Βουλευτή Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη (η οποία ουσιαστικά παραμένει στο πόστο της), και για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα, τον Βουλευτή Χαλκιδικής, Απόστολο Πάνα.

Διαβάστε ακόμη

Φόβοι στη Γερμανία για πρωτιά του ακροδεξιού AFD: Οι κρίσιμες κάλπες που μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό

Μαρινάκης στο ethnos.gr: «Μόνιμα μέτρα άνω του 1 δισ. ευρώ - Εξαπάτηση τα όσα είπε ο Τσίπρας»

Achaia Clauss: Σώθηκαν το ιστορικό αρχείο και τα σπάνια κρασιά - Η ανακοίνωση μετά την καταστροφική φωτιά

Ρωτήσαμε το ChatGPT, το Gemini, το Claude και το DeepAI ποια 5 επαγγέλματα θα χαθούν... και ανησυχούμε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • απόδημοι
  • ψήφος
  • ΠΑΣΟΚ
  • Νίκος Ανδρουλάκης
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr