• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα: Απανθρακωμένες εντοπίστηκαν τρεις γυναίκες στο υπόγειο - Αγνοούνται ακόμη δύοΓλυφάδα: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας τραγωδίας, το έγγραφο-ντοκουμέντο, τα ερωτήματαΙσχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές σήμερα - Χιονοπτώσεις στα ορεινάΓρίπη: Οι πιο επικίνδυνες μέρες για μετάδοση - Συνεχίζουν να πνίγονται τα νοσοκομεία
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.07.2023 07:05
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

«Σκληρό ροκ» από το ΠΑΣΟΚ με φόντο τις φωτιές: Πώς περνά στην αντεπίθεση - «Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Intime News
Intime News

Η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη από τα καμένα μόνο τυχαία δεν είναι. Στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παίξουν… επίθεση αναφορικά με τη διαχείριση των πυρκαγιών ειδικά μετά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη και Κικίλια ότι η πολιτεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πύρινη λαίλαπα. «Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές», τονίζουν χαρακτηριστικά από τη Χαριλάου Τρικούπη, όπου μόλις και η τελευταία εστία στην χώρα σβήσει θα αναζητήσουν ευθύνες, για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η κάηκαν σπίτια και η χώρα βρέθηκε στο έλεος της πυρκαγιάς.

Στη Χαριλάου Τρικούπη έχουν από καιρό επισημάνει ότι η κλιματική κρίση είναι εδώ και ενώ η κυβέρνηση όφειλε να είναι προετοιμασμένη πάλι πιάστηκε στον ύπνο. «Αν σήμερα δεν πάρουμε πρωτοβουλίες για τη Κλιματική Αλλαγή, με κόστος και συγκρούσεις με τα συμφέροντα που αντιδρούν, θα το πληρώσουν μετά από 10-20 χρόνια οι επόμενες γενιές», έλεγε από το 2021 ως ευρωβουλευτής τότε του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας μάλιστα τις σοβαρές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής με την αύξηση στις φυσικές καταστροφές.

Fast forward στο… σήμερα και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις καμένες εκτάσεις στο δήμο Σαρωνικού σημείωσε με νόημα ότι «αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να χύνει κροκοδείλια δάκρυα μπροστά στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, έχει χρέος να πάρει συγκεκριμένες πολιτικές πρωτοβουλίες με ενίσχυση των μηχανισμών πρόληψης -και ιδιαίτερα τον καθαρισμό των δασών-, με οργανογράμματα τα οποία ξεκαθαρίζουν τις αρμοδιότητες μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικού κράτους και, βέβαια, σχέδια πολιτικής προστασίας βάσει βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών».

Σύμφωνα με τον ίδιο η πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει την ποιότητα ζωής του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχαρίστησε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές για τον αγώνα που δίνουν τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τους συναδέλφους τους πυροσβέστες από ευρωπαϊκά κράτη, που μέσω του μηχανισμού ευρωπαϊκής προστασίας, ήρθαν να συνδράμουν. Υπενθυμίζεται ότι τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευαν ο Βουλευτής Αν. Αττικής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χάλαρης και τοπικά στελέχη.

Διαβάστε ακόμη

Έκρηξη και φωτιά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα - 6 τραυματίες, 5 αγνοούμενες γυναίκες

Γρίπη: Οι πιο επικίνδυνες μέρες για μετάδοση - Συνεχίζουν να πνίγονται τα νοσοκομεία

Το απόλυτο asset του μέλλοντος: Γιατί το φαγητό θα αξίζει περισσότερο από το χρήμα

Οι γαλάζιες αντιδράσεις για την τροπολογία για την Κεφαλογιάννη, η Mercosur που διχάζει τη ΝΔ και η Διαμαντοπούλου που αφήνει ανοικτή πόρτα στη Δεξιά

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΠΑΣΟΚ
  • φωτιά
  • ειδήσεις τώρα
  • Χαριλάου Τρικούπη
  • Νίκος Ανδρουλάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr