• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διπλό φονικό στην Φοινικούντα: Δύο γυναίκες στο μικροσκόπιο των Αρχών - Τα λάθη που «καίνε» τον ανιψιόΤραμπ: «Θα ανταποδώσουμε» - Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη ΣυρίαΠειραιάς: Νεαρός οδηγός ξυλοφόρτωσε ντελιβερά για την προτεραιότητα - Συνελήφθη και ο συνοδηγόςΕργατικό ατύχημα στη Νάξο: Υποχώρησαν τα κάγκελα και έπεσαν σε τάφρο - Τους απεγκλώβισε η Πυροσβεστική
δημοφιλές τώρα: Αττική οδός: Αυξήσεις στα διόδια από 1η Ιανουαρίου - Ποιες θα είναι οι τιμές
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.07.2023 17:44
Newsroom
Newsroom

Φάμελλος: Μετά από ένα εφιαλτικό τριήμερο ο κ. Μητσοτάκης «ανακάλυψε» τη δασική πολιτική και τη σημασία των πολιτικών πρόληψης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Eurokinissi
Eurokinissi

«Τη δασική πολιτική και τη σημασία των πολιτικών πρόληψης δασικών πυρκαγιών ανακάλυψε, μετά από ένα εφιαλτικό τριήμερο με πυρκαγιές, ο κ. Μητσοτάκης», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στη δήλωση του ο κ. Φάμελλος αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «αναγνώρισε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε δώσει την προηγούμενη τετραετία το απαιτούμενο ειδικό βάρος ούτε στις πολιτικές πρόληψης, ούτε στις πολιτικές προσαρμογής στην κλιματική κρίση».
«Καλωσορίζουμε τις ”νέες” ιδέες του κ. Μητσοτάκη και του υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του παρέδωσε το 2019 την Εθνική Στρατηγική για τα Δάση, τη Δημόσια Πολιτική Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών και την Έκθεση της Επιτροπής Goldammer, όλα μετά από ευρεία διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», αναφέρει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 20.07.2023 14:40
Μαρινάκης για φωτιές: «Προτεραιότητά μας η προστασία της ανθρώπινης ζωής - Σημαντικές αναβαθμίσεις στον κρατικό μηχανισμό»
Πολιτική | 20.07.2023 15:00
Κυβερνητικές πηγές για νέους Γενικούς Γραμματείς: «Αξιοποιούνται και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους»

Επιπλέον του «υπενθυμίζει» ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε επίσης εγκεκριμένες 550 θέσεις εργασίας στις δασικές υπηρεσίες και πως όμως «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να παγώσει όλα τα παραπάνω» και «επέλεξε επίσης να κρατά τις δασικές υπηρεσίες υποστελεχωμένες και με πολλά λειτουργικά προβλήματα».

Ο κ. Φάμελλος τονίζει πως «το μόνο που έκανε, μετά τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2021, ήταν η πρόχειρη μεταφορά των δασικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που, με τον τρόπο που υλοποιήθηκε, προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία τους».

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Φάμελλος καλεί τον πρωθυπουργό «έστω και τώρα, να λάβει σοβαρά υπόψη του όλα τα ζητήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εδώ και τέσσερα χρόνια μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα θέματα πρόληψης δασικών πυρκαγιών».

Σημειώνει, τέλος, ότι η χώρα μας χρειάζεται μακροχρόνιο και σταθερό σχεδιασμό για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών, ότι «μπροστά στην κλιματική κρίση δεν αρκεί η επικοινωνιακή διαχείριση και πως οφείλουμε να επενδύσουμε σε αυτά που πραγματικά χρειάζονται το περιβάλλον, η κοινωνία και η οικονομία μας».

Διαβάστε ακόμη

Ραντεβού στα μπλόκα αντί για το Μαξίμου δίνουν οι αγρότες - «Δε θα κάνουμε πίσω αν δε λυθούν τα προβλήματα»

Αποκάλυψη OPEN για κύκλωμα ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο αρχηγός χρησιμοποιούσε λογαριασμό του λογιστή για τις επιδοτήσεις

Ισραήλ: Σκοτώσαμε τον υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς Ραέντ Σαάντ - Το βίντεο που δημοσίευσε ο IDF

Εντυπωσιακό βίντεο: Όρκες και δελφίνια συνεργάζονται στο κυνήγι σολομών - H πρώτη τεκμηριωμένη καταγραφή συνεργασίας

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυριάκος Μητσοτάκης
  • Σωκράτης Φάμελλος
  • φωτιά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr