• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονταιΚαρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μουΚυψέλη: Σε αναβρασμό οι μαθητές του σχολείου μετά το μαχαίρωμα - Κλείδωσαν τους διευθυντές μέσα«Ψυχρολουσία» για τους αγρότες: Αντί να λάβουν την ενίσχυση, ο ΕΛΓΑ τους πήρε τα χρήματα πίσω - Το υπουργείο «τα ρίχνει» σε εργαζόμενο
δημοφιλές τώρα: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των αστυνομικών με τα «φακελάκια»: Τους πλήρωναν ανακαινίσεις,...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   09.09.2023 10:20
Newsroom
Newsroom
Κακοκαιρία Daniel
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο πρωθυπουργός ζήτησε στήριξη από την Κομισιόν📌 Για την επενδυτική βαθμίδα

Παπαθανάσης: Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη της πολιτείας - Πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν τα προγράμματα στήριξης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Νίκος Παπαθανάσης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Νίκος Παπαθανάσης (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη της πολιτείας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, αναφερόμενος στις ανυπολόγιστες καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Θεσσαλία.

«Δύσκολες μέρες. Το μυαλό, η ψυχή μας και οι προσπάθειές μας βρίσκονται επικεντρωμένες στις πληγείσες περιοχές. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται με τους υπουργούς σε μία διαρκή συζήτηση προκειμένου να τρέξουμε πολύ γρήγορα την κρατική αρωγή και όλα τα μέτρα στήριξης για τους συμπολίτες μας», είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε στήριξη από την Κομισιόν 

Με αφορμή την επιστολή που εστάλη από τον πρωθυπουργό στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι «ζητάει στήριξη, ζητάει ενίσχυση, στο πλαίσιο της οικονομικής βοήθειας που έλαβε και η Σλοβενία. Είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων από εθνικούς πόρους, θα βρεθούν οι πόροι να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας, ξεκαθαρίζοντας ότι «η πολιτεία βρίσκεται συνεχώς εκεί» και πως «πολύ γρήγορα θα ξεκινήσουν τα προγράμματα στήριξης».

«Πρέπει όμως να γίνει αποτίμηση ώστε να γνωρίζουμε το μέγεθος της ζημιάς. Όλη η κυβέρνηση είναι εκεί προκειμένου να βρούμε τους τρόπους έτσι ώστε να καλύψουμε αυτά που συνέβησαν. Από εκεί και πέρα, η πολιτεία έχει υποχρέωση να συνεχίσει τα έργα. Έχουμε οργανώσει τον τρόπο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα. Βεβαίως, σε μία τέτοια καταστροφή, η οποία συμβαίνει σε 100, 200 ή 300 χρόνια, η πολιτεία οργανώνεται προκειμένου να καλύψει άμεσα τις ανάγκες των πολιτών», πρόσθεσε ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας: «ταχύτατη αποζημίωση ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος. Η προσοχή μας στρέφεται εκεί ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να είναι ασφαλείς. Δεν θα μείνει κανείς χωρίς τη στήριξη της πολιτείας».

Για την επενδυτική βαθμίδα 

Για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «είχαμε μετά από 12 χρόνια την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία μπορούν να επενδύσουν χωρίς κανένα φόβο οι επενδυτές. Αυτό θα δώσει δουλειές στους συμπολίτες μας. Θα έχουμε χαμηλότερα επιτόκια και την εικόνα μίας χώρας που υποδέχεται επενδύσεις και δημιουργεί αυτό τον πλούτο που απαιτείται για να έχει τη δυνατότητα να στηρίζει τους συμπολίτες μας σε κάθε πρόβλημα».

Διαβάστε ακόμη

«Ψυχρολουσία» για τους αγρότες: Αντί να λάβουν την ενίσχυση, ο ΕΛΓΑ τους πήρε τα χρήματα πίσω - Το υπουργείο «τα ρίχνει» σε εργαζόμενο

Καθηγητής που ήθελε να «σπάσει» κατάληψη έπιασε δάχτυλα μαθητή με κόφτη - Ο 17χρονος τού φώναζε να σταματήσει

Καρυστιανού: Το σύστημα αποκαλύπτει και πάλι το μίσος και τη διαβολή σε βάρος μου

Η Μίνα Καραμήτρου μιλάει μόνο σε... δύο τύπους από σπίτι: Δύο Τύποι Απο Σπίτι (Ep9)

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Θεσσαλία
  • αποζημίωση
  • ζημιές
  • κακοκαιρία Daniel
  • Νίκος Παπαθανάσης
  • κακοκαιρία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr