• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Η μάχη τώρα ξεκινά»: Απειλεί ο Χαμενεΐ, ένα βήμα πριν την εμπλοκή ο Τραμπ - Βομβαρδισμοί και εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και ΙράνΗ Τουρκία βάζει «διεθνή σφραγίδα» στον ΘΧΣ: «Η αντίδραση της Αθήνας δεν επηρεάζει την εγκυρότητά του»Κρατούν 18 μέλη της ελληνικής αποστολής March to Gaza στο αεροδρόμιο του Καΐρου, αναίτιαΆγριο ξύλο στο Κερατσίνι: Χτύπησαν παρέα ανδρών με σιδερογροθιές για μια... παρατήρηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   21.09.2023 23:43 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Θα γίνει εξιχνίαση της υπόθεσης της Λούτσας»

Οικονόμου για μακελειό στη Λούτσα: Υπάρχουν νέα ευρήματα – Σε 10 μέρες η ΕΔΕ για τους Κροάτες χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Γιάννης Οικονόμου (Eurokinissi)
Γιάννης Οικονόμου (Eurokinissi)

Ο Γιάννης Οικονόμου τοποθετήθηκε για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, την υπόθεση της εξαπλής δολοφονίας στη Λούτσα αλλά και την Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ελλάδα | 21.09.2023 21:27 
Μακελειό στη Λούτσα: Συγγενείς των 6 που δολοφονήθηκαν, ανάμεσα στους 10 συλληφθέντες στην Τουρκία; Τα νεότερα

Μιλώντας για τη μικρή και μεσαία εγκληματικότητα, ο υπουργός προστασίας του πολίτη παραδέχθηκε στον ANT1 πως «πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί». Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως, σε έναν μήνα 1.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη στόχων θα βγουν για περιπολίες στον δρόμο, με βάση την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ. «(Θα έχουμε) τους πρώτους 1.500 σε λιγότερο από έναν μήνα, ακριβώς για υπηρεσίες αιχμής, στην ΔΙΑΣ, στην Άμεση Δράση, στα Αστυνομικά Τμήματα με έναν τρόπο και αναδιάταξης του δυναμικού έτσι ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί εκεί που έχουμε εντοπίσει παραβατικές εστίες», υπογράμμισε.

«Αυτό θα βοηθήσει και θα βοηθήσει πολύ. Σας το εγγυώμαι ότι θα μείνουν. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι για να υλοποιηθεί μία εξαγγελία και να φύγουν. Θα μείνουν γιατί αυτή είναι η ανάγκη τώρα. Η προτεραιότητα είναι να είναι στο πεδίο, εκεί που επιχειρησιακά η αστυνομία θεωρεί ότι αυτή την ώρα πάσχουμε και πρέπει να ενισχυθούμε. Και πάσχουμε σε ανθρώπινο δυναμικό στο πεδίο», συέχισε.

  «Θα γίνει εξιχνίαση της υπόθεσης της Λούτσας»

Επιπλέον, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι η αστυνομία «δεν μπορεί να είναι 24 ώρες παντού» γι’ αυτό ετοιμάζεται σχέδιο για την αύξηση των εποπτικών μέσων. «Χρειαζόμαστε περισσότερη αστυνομία. Χρειαζόμαστε, όμως, τεχνολογία και κάμερες που θα διευκολύνουν και τη δουλειά της αστυνομίας και θα μας κάνουν πιο αποτελεσματικούς στην αντιμετώπιση του εγκλήματος», ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός είπε, παράλληλα, ότι, για την υπόθεση της εξαπλής δολοφονίας στη Λούτσα, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου. «Έχω να σας πω ότι προχωρούν οι έρευνες με πολύ γοργούς ρυθμούς. Προστίθενται συνεχώς και νέα ευρήματα. Και μάλιστα τις τελευταίες 48 ώρες υπάρχουν σοβαρά ευρήματα από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και γίνεται ανάλυση των δειγμάτων και των τηλεφώνων που φτάνουν στα χέρια μας. Είναι μία υπόθεση αρκετά σοβαρή. Μία υπόθεση που έχει πολλά επεισόδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», επισήμανε. «Ήδη κρατάμε στα χέρια μας έναν πολύ σοβαρό ύποπτο για συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση. Τον οποίο συλλάβαμε στο αεροδρόμιο ενώ πήγαινε να διαφύγει. Έχουμε και άλλα ευρήματα. Θα γίνει εξιχνίαση της υπόθεσης όπως απαιτεί η σοβαρότητα της και όλα τα πρωτόκολλα», επισήμανε.

Ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε, ακόμα, ότι σε 10 ημέρες θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τους αξιωματικούς στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν. «Σε μία εβδομάδα, 10 μέρες το πολύ θα έχει ολοκληρωθεί. Ήταν μία ΕΔΕ που γίνεται με βάση τους κανονισμούς που υπάρχουν, τις προθεσμίες, τις ενστάσεις που κάποιες στιγμές κατατέθηκαν», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη

«Η μάχη τώρα ξεκινά»: Απειλεί ο Χαμενεΐ, ένα βήμα πριν την εμπλοκή ο Τραμπ - Βομβαρδισμοί και εκατέρωθεν επιθέσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν

Σε θέση μάχης τα κόμματα για την προανακριτική για τα Τέμπη - Οι 3 προτάσεις και η διαδικασία

Κρατούν 18 μέλη της ελληνικής αποστολής March to Gaza στο αεροδρόμιο του Καΐρου, αναίτια

Η «καμπάνα» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ που δεν ακούει ο Μητσοτάκης, το σχέδιο Πιερρακάκη για δουλειά μέχρι τα 80 και η φαρσοκωμωδία για την ασυλία του Κ. Αχ. Καραμανλή

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Λούτσα
  • Γιάννης Οικονόμου
  • υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • χούλιγκαν
  • ΕΛΑΣ
  • ειδήσεις τώρα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr