Επιστολή ΚΙΣΕ σε Σγουρό για τις δηλώσεις Χατζάρα: Προσβάλλει τη μνήμη Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Επιστολή στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, επικεφαλής της παράταξης «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» έστειλε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (ΚΙΣΕ) σχετικά με τις δηλώσεις του υποψηφίου Σπύρου Χατζάρα σχολιάζοντας «την επιλογή του να συμπεριλάβει στον συνδυασμό του εκπρόσωπο του αντισημιτισμού στην Ελλάδα».
Η επιστολή του ΚΙΣΕ
«Προς τον επικεφαλής του Ψηφοδελτίου
Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση
κ. Γιάννη Σγουρό
Κύριε Σγουρέ,
Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων Εβραίων για την απόφασή σας να συμπεριλάβετε στο ψηφοδέλτιό σας γνωστό προαγωγό αντισημιτικών στερεοτύπων στην Ελλάδα, ο οποίος δεν έχει διστάσει να προσβάλλει τη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.
Είναι δε απορίας άξιο πως εσείς, που κατά τη διάρκεια της θητείας σας ως Περιφερειάρχης Αττικής είχατε υποστηρίξει την ανάγκη καταπολέμησης κάθε μορφής μισαλλοδοξίας, το 2023 υποδέχεστε στους κόλπους της παράταξής σας έναν γνήσιο εκπρόσωπο του αντισημιτισμού.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα σεβαστείτε το παρελθόν σας και θα διαγράψετε από την παράταξή σας αυτούς που προσβάλλουν τις αξίες της δημοκρατίας και του πολιτισμού της κοινωνίας μας.
Με τιμή,
O Πρόεδρος ΔΑΥΙΔ ΣΑΛΤΙΕΛ
Ο Γεν. Γραμματέας ΒΙΚΤΩΡ ΕΛΙΕΖΕΡ»
Το φθινοπωρινό ξεκαθάρισμα με νέο τοπίο στην αντιπολίτευση και η πιο ξενέρωτη διάσπαση στην ιστορία της Αριστεράς
Δωρεάν Παιδίατροι από τον ΕΟΠΥΥ με άδεια ιατρεία – Γιατί δεν πέτυχε ο προσωπικός γιατρός για τα παιδιά
Στο τερέν της οικονομίας η κρισιμότερη μάχη της κυβέρνησης - Έρχονται νέα μέτρα στο δρόμο προς τις κάλπες
Νέα ανάφλεξη στα Στενά του Ορμούζ: Πλήγματα από τις ΗΠΑ σε δεξαμενόπλοιο και στο νησί Κεσμ - Αντίποινα του Ιράν σε γειτονικές χώρες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




