• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σεισμός τώρα: 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και ΑντικύθηραΕΛΑΣ: Εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που «ξάφριζε» κατοικίες σε όλη τη χώρα - 12 συλλήψειςΜαζική κλιμάκωση από τους αγρότες: Ένταση σε αεροδρόμια και τελωνεία - Νέα μπλόκα από Δευτέρα και κυβέρνηση σε… σκληρή γραμμήΆνω Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του σε κλεμμένο ΙΧ ενώ τον καταδίωκε η ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Βρες σε ποια χώρα βρίσκεται η πόλη: Μπορείς το 10/10 στο κουίζ γεωγραφίας που οι μισοί Έλληνες...
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   05.10.2023 10:18 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ζητάω καθαρό ποινικό μητρώο όχι ιστορικό αναρτήσεων»📌 «Ποτέ δεν είχα κομματική στήριξη»📌 Ο Νίκος Χαρδαλιάς «είναι κομματικός, δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο»

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Σγουρός για Χατζάρα: «Ζητώ καθαρό ποινικό μητρώο, όχι ιστορικό αναρτήσεων»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ο Γιάννης Σγουρός στο OPEN
Ο Γιάννης Σγουρός στο OPEN

Για τον Σπύρο Χατζάρα και την απόσυρσή του, μετά τις φιλοναζιστικές αναρτήσεις του, μίλησε ο υποψήφιος για την περιφέρεια της Αττικής Γιάννης Σγουρός, ενώ άφησε και αιχμηρά σχόλια για την υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά. Για τον κ. Χατζάρα τόνισε πως «ζητάω ποινικό μητρώο, όχι το τι έχει δηλώσει ή έχει αναρτήσει ο καθένας τα 10 τελευταία χρόνια».

«Ζητάω καθαρό ποινικό μητρώο όχι ιστορικό αναρτήσεων»

Συγκεκριμένα, σχετικά με την υπόθεση του Σπύρου Χατζάρα, ειδικότερα, δήλωσε: «Έκλεισε το θέμα. Τον γνώρισα το 1989 σαν εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ο άνθρωπος τώρα προσφέρθηκε να βοηθήσει. Ζητάω ποινικό μητρώο, όχι το τι έχει δηλώσει ή έχει αναρτήσει ο καθένας τα 10 τελευταία χρόνια».

Όπως πρόσθεσε, ο κ. Χατζάρας έχει καταθέσει αγωγές εναντίον όλων. Για να λες κάποιον ναζιστή πρέπει να το αποδείξεις. Δεν είναι εύκολη ιστορία.

Αναφορικά με το αν προλαβαίνει να ελέγξει κανείς όλους τους υποψηφίους, ανέφερε: «Ξεκινήσαμε τον Γενάρη του 2023, επειδή ήμασταν ανεξάρτητοι. Προσπαθήσαμε να κάνουμε μία προοδευτική - δημοκρατική σύμπραξη και με άλλες παρατάξεις. Φτάσαμε έως ένα σημείο (τον έλεγχο)».

«Το 97% είναι πολύ εντάξει. Για το 3% που μπορεί να έχουν προβλήματα ποινικά ζητούμε αντίγραφο ποινικού μητρώο. Δεν θα ζητήσω αντίγραφο όλων των αναρτήσεων των 10 τελευταίων ετών. Το σημαντικό για εμάς είναι το πρόγραμμά μας», συμπλήρωσε.

«Ποτέ δεν είχα κομματική στήριξη»

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, αναφερόμενος γενικότερα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τους δύο γύρους είπε πως «το θέμα είναι πώς πας στον β' γύρο γιατί εδώ υπάρχει μία μονόπλευρη πολιτική της κυβέρνησης που θέλει να βγάλει τον κ. Χαρδαλιά από την πρώτη Κυριακή. Ήταν ένα λάθος του κ. Βορίδη. Έπρεπε να κάνει ένα νομοθέτημα που θα 'έλεγε "στην πρώτη Κυριακή θα βγει αυτός που το επίθετό του αρχίζει από Χ και το όνομά του από Ν". Δηλαδή Νίκος Χαρδαλιάς. Όλα αυτά που γίνονται είναι απαράδεκτα για την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Εγώ ποτέ δεν είχα κομματική στήριξη, ουδέποτε. η στήριξη πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μου δίνει λεφτά; Εγώ λέω ότι εμείς είμαστε μια ομάδα, 20 χρόνια, άνω των 1.000 ατόμων που βρισκόμαστε και παρακολουθούμε και τα πολιτικά και τα αυτοδιοικητικά», συμπλήρωσε λίγο μετά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς «είναι κομματικός, δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο»

Τέλος, αναφερόμενος στους άλλους υποψηφίους και ειδικότερα στον Νίκο Χαρδαλιά, δήλωσε: «Ποιοι άλλοι κατέβασαν πρόγραμμα; Δεν υπάρχει πρόγραμμα. Βγαίνει ο κ. Χαρδαλιάς και λέει "εγώ θα συγκρουστώ με την κυβέρνηση για την κυβέρνηση των πολιτών (...). Το κυριότερο, είναι μια επιτροπή τριμελής που βλέπει ποια είναι έργα πρέπει άμεσα να γίνουν και να δώσει την προτεραιότητα για να ξεκινήσουν. Ήταν ο κ. Χαρδαλιάς μέλος της κυβέρνησης; Ήταν. Για ποιον λόγο δεν έκανε αυτή την επιτροπή και τώρα βγαίνει και εξαγγέλλει ότι "εγώ θα δημιουργήσω αυτή την επιτροπή"; Είναι κυβερνητικός, είναι κομματικός και δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο. Ήταν δήμαρχος του Βύρωνα και ο πρωθυπουργός της χώρας, έγινε κι αυτό, τον πήρε από το χέρι και τον πήγε στον Βύρωνα».

«Δεν είναι αυτοδιοίκηση αυτό, αυτό είναι ετεροδιοίκηση», κατέληξε.

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσετε στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής;
Ψηφίζω όποιον/α στηρίζει το κόμμα μουΨηφίζω όποιον/α πιστεύω ότι μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειάΨηφίζω όποιον/α έχει συγγενείς ή φίλους μου στον συνδυασμό του
η δημοσκόπηση έχει ολοκληρωθεί
Σύνολο 0 ψήφοι
Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»

Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική

Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού

«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • αυτοδιοικητικές εκλογές
  • ειδήσεις τώρα
  • Γιάννης Σγουρός
  • περιφερειακές εκλογές
  • Δημοτικές εκλογές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr