• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   25.10.2023 19:45 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι θα γίνει εάν χάσουν τις έδρες τους📌 Σενάρια ακόμα και για επαναληπτικές εκλογές σε 11 περιφέρειες

Θα χάσουν τις έδρες τους οι βουλευτές των «Σπαρτιατών»; Σενάρια ακόμα και για νέες εκλογές μετά τη «βόμβα» του Αρείου Πάγου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
Ο Βασίλης Στίγκας/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI
Ο Βασίλης Στίγκας/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την άδεια της Βουλής για να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος τις πρόσφατες βουλευτικές τους έντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών» πλην του προέδρου του κόμματος, ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, θέτοντας παράλληλα, θέμα ηγεσίας του κόμματος. Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο, οι 11 ενώ εμφανίζονταν ως υποψήφιοι του κόμματος με αρχηγό τον Βασίλη Στίγκα, ουσιαστικά ήταν «μανδύας» του έγκλειστου Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή υπόθεση για τα πολιτικά και δικαστικά χρονικά της χώρας, καθώς ποτέ ξανά σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα ενός κόμματος δεν έχει κατηγορηθεί για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, μένει να αποδειχθεί εάν ο Ηλίας Κασσιδιάρης έκανε τις μεθοδεύσεις πίσω από τους «Σπαρτιάτες». Επιπλέον, αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για τον αν η συγκεκριμένη κλήση θα γίνει δίωξη και στη συνέχεια πότε θα υπάρξει απόφαση.

Η εισαγγελέας σημειώνει ότι οι 11 βουλευτές ήταν χειραγωγούμενοι του Ηλία Κασσιδιάρη και όχι βουλευτές του κ. Στίγκα.

Τι θα γίνει εάν χάσουν τις έδρες τους

Σημειώνεται ότι το εκλογοδικείο συζητά εάν η ανακήρυξη που έγινε των Ιούνιο είναι ορθή. Έτσι η συγκεκριμένη παραγγελία της εισαγγελέως μπορεί να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην απόφαση του εκλογοδικείου.

Σε περίπτωση που χάσουν τις έδρες τους οι συγκεκριμένοι βουλευτές υπάρχουν πολλά σενάρια που βρίσκονται στο τραπέζι, καθώς οι συνταγματολόγοι εμφανίζονται διχασμένοι.

Σενάρια ακόμα και για επαναληπτικές εκλογές σε 11 περιφέρειες

Άλλοι μιλούν για επαναληπτικές εκλογές στις 11 περιφέρειες όπου αδειάζει έδρα βουλευτή των «Σπαρτιατών, ενώ άλλοι μιλούν για ανακατανομή ανάλογα με τη δύναμη των υπόλοιπων κομμάτων.

«Η ορθότερη κατά την εκτίμηση μου εκδοχή είναι να αντικατασταθούν όχι βεβαίως από βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» για τους οποίους θα συντρέχει το ίδιο πρόβλημα αλλά από τον επόμενο βουλευτή στην οικεία εκλογική περιφέρεια σύμφωνα με τις ψήφους που έχει πάρει. Προφανώς χωρίς καινούργιες εκλογές. Σύμφωνα με τις ψήφους που πήρε. Αυτή είναι η λύση που βρίσκεται πιο κοντά στην Αρχή της λαϊκής κυριαρχίας», δήλωσε στο OPEN ο Παναγιώτης Λαζαράτος, καθηγητής διοικητικού δικαίου νομικής σχολής Αθηνών.

Η εισαγγελική έρευνα άνοιξε, μετά τις πρωτοφανείς καταγγελίες από το βήμα της βουλής και σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Βασίλη Στίγγα που είχε κάνει λόγο για μεθόδους μαφίας δείχνοντας τους βουλευτές του πως έπαιρναν γραμμή από τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διεξάγεται για τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής περί «Greek Mafia και Δον Κορλεόνε», ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» έχει κληθεί  δύο φορές για κατάθεση στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr