• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρούΣκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «σκοτεινή» δράση του κυκλώματος της Κρήτης - Οι ψευδείς αιτήσεις, τα 4 ΚΥΔ και οι 11 τραπεζικοί λογαριασμοίΑποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματοςΔιπλό φονικό στη Φοινικούντα: Στο «κάδρο» και τρίτο άτομο - Επιμένουν στην αθωότητά τους ο ανιψιός και ο φίλος του
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   26.10.2023 07:58 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 «Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις»📌 «Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα»

Τσακαλώτος: «Δεν είμαι αισιόδοξος - Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

«Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», σχολίασε σε συνέντευξή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος τοποθετήθηκε δημοσίως για πρώτη φορά και μετά τις εσωκομματικές εκλογές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως είπε «Οι απόψεις του Κασσελάκη έρχονται από τις δικές του προσλαμβάνουσες που είναι διαφορετικές από την παράδοση τη δική μας». Παράλληλα όμως, εκτίμησε, ότι μέχρι στιγμής αυτό που διαφαίνεται είναι ότι από την πλευρά της ηγεσίας του κόμματος δεν διαφαίνεται η πρόθεση να γίνει καμία πολιτική συζήτηση.

«Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις»

Συγκεκριμένα μιλώντας στην εκπομπή Kontra 24 ο κ. Τσακαλώτος, αναφορικά για το εάν ετοιμάζει την «έξοδο» από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως σε δύσκολες στιγμές με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και στη Γάζα, σημείωσε πως χρειάζεται ηρεμία. «Δεν έχω απαίτηση να είμαι σε κόμμα που συμφωνούν με εμένα», είπε και παρέπεμψε σε εξελίξεις οι οποίες θα πρέπει να τρέξουν στις επόμενες εβδομάδες. «Αυτό που θα κριθεί είναι εάν υπάρχει χώρος στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανανεωτική αριστερά», σημείωσε.

Σχετικά με τον κ. Κασσελάκη είπε πως όπως φάνηκε στην δημοσκόπηση της GPO οι πολίτες δεν τον καταλαβαίνουν ως αριστερό, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να συζητηθούν όλα και η Αριστερά να καταθέσει προτάσεις στον δημόσιο διάλογο, όπως η μείωση του χρόνου εργασίας. Παράλληλα σημείωσε πως οι θέσεις του κ. Κασσελάκη δεν συνάδουν με τις παραδοσιακές θέσεις της Αριστεράς.

Το άγχος μου είναι εάν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και στο Κέντρο για την ανανεωτική αριστέρα. «Ανησυχώ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, απομακρυνόμαστε από τις παραδοσιακές μας θέσεις», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε δε πως ήταν αντίθετος με την εκλογή αρχηγού από τη βάση και το είχε εκφράσει πριν το τελευταίο συνέδριο, αλλά σημείωσε πως ο κ. Κασσελλάκης έχει νομιμοποιημένη θέση, ενώ τόνισε πως δεν ακούει στα σοβαρά τα περί καθαίρεσής του. Αναφορικά με το κλίμα εντός του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως στελέχη που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη επιδόθηκαν σε προσωπικές επιθέσεις.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα»

Παράλληλα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε τραυματισμένος από την εκλογική διαδικασία και επέρριψε την ευθύνη στα στελέχη που στήριξαν τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη. Όπως είπε δε, τις επόμενες εβδομάδες δοκιμάζεται η ενότητα του κόμματος. «Δεν είμαι αισιόδοξος» σημείωσε και τόνισε πως ήταν λάθος οι διαγραφές στελεχών από τον κ. Κασσελάκη των στελεχών όπως Τζουμάκας και Φίλης. «Εάν θέλεις την ενότητα πρέπει να συζητάς εξοντωτικά για να την πετύχεις», είπε.

«Όταν βάζεις τον κ. Πολάκη συντονιστή, δεν στέλνεις σήμα για ενότητα είπε, καθώς ο κ. Πολάκης ήταν ο πιο επιθετικός και το είχε δείξει όλα αυτά τα χρόνια», είπε.

«Αν ήμουν ο Τσίπρας, πριν από τις εκλογές θα έλεγα τρία πράγματα. Πρώτον ότι δεν υποστηρίζω κανέναν, ότι δεν πρέπει κανείς να λέει ότι τον στηρίζω και τρίτον ότι κανείς δεν πρέπει να λέει ότι με υπονομεύει», είπε ενώ στη συνέχεια επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα λέγοντας πως το γεγονός πως δεν το έκανε αυτό είναι μέρος του τραύματος που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή.

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος επέκρινε τον κ. Κασσελάκη για την απουσία του στις ΗΠΑ για μέρες ενώ τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρχει συντονισμός μεταξύ των δύο αυτοδιοικητικών εκλογών, κάτι που δεν έγινε.

Παράλληλα ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως υπάρχει κόσμος στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν νιώθει ότι μπορεί να έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη και πως η πλειοψηφία έχει χάψει το επιχείρημά του για λαμπερά πρόσωπα. Η ηγεσία πρέπει να είναι ανοιχτή στην κριτική, σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος αναφερόμενος στα σχόλια του Στέφανου Τζουμάκα περί ολιγαρχίας που οδήγησαν στην διαγραφή του λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης θα έπρεπε να απαντήσει πολιτικά.

Ο κ. Τσακαλώτος επέμεινε δε πως «θα τεστάρουμε τις επόμενες μέρες και εβδομάδες εάν υπάρχει χώρος για την ανανεωτική αριστερά. Όχι για να κυριαρχήσει».

Αναφερόμενος στον κ. Πολάκη παρέπεμψε σε συμπεριφορές του λέγοντας πως κάνει επιθέσεις και μιλά άσχημα κάτι που ο ίδιος δεν κάνει. «Εμείς δεν απαντάμε έτσι. Εμείς βάζουμε, όχι μόνο η Ομπρέλα, έχουμε και ανθρώπους που υποστήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στον πρώτο γύρο, είναι και άλλοι που ανησυχούν για την πορεία αυτού του κόμματος».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες λένε «όχι» σε συνάντηση με τον Μητσοτάκη τη Δευτέρα - Κλιμακώνουν τα μπλόκα

Ηράκλειο: «Δεν είμαι καλά, θέλω να μιλήσω σε κάποιον» - Τα τελευταία λόγια του αγνοούμενου γιατρού

Κύπρος: 23χρονος κρατούμενος έβαλε τέλος στη ζωή του - «Βαρόνοι» των Κεντρικών Φυλακών τον χρησιμοποιούσαν ως σκλάβο

Πάρις Παρασκευάδης στο ethnos.gr: Προσπαθώ να ζήσω το «τώρα» αγνοώντας το τικ-τικ του ρολογιού

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παύλος Πολάκης
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Ευκλείδης Τσακαλώτος
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr