• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείοΧρυσοχοΐδης: Η ΕΛΑΣ δεν έχει δείρει τους αγρότες στα μπλόκα - Έρχονται νέες συλλήψεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕΑπεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσειςΣίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»
δημοφιλές τώρα: Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   20.11.2023 13:58
Αλέξανδρος Διαμάντης
Αλέξανδρος Διαμάντης

Κοινοβουλευτικός συντάκτης

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Τι είπε για Βέλος και ελληνοτουρκικά

Μαρινάκης: Αυτοί είναι οι τρεις άξονες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τους τρεις άξονες όπου κινούνται οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης και που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πληθωριστικής κρίσης παρουσίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης:

Πρώτον, λαμβάνοντας μέτρα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος όλων των πολιτών με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, όπως είναι – μεταξύ άλλων- η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, η αύξηση του αφορολόγητου για οικογένειες με παιδιά, το επίδομα μητρότητας στις αγρότισσες και τις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και η νέα αύξηση των συντάξεων.

Δεύτερον, με στοχευμένα μέτρα που στηρίζουν κυρίως τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, όπως το έκτακτο επίδομα ύψους 352 εκατ. ευρώ που θα δοθεί σε 2,3 εκατομμύρια δικαιούχους αλλά και η αύξηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος κατά 8%, η ενίσχυση των συνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά, το επίδομα θέρμανσης, το youth pass, το market pass στη Θεσσαλία και τον Έβρο. Πάντοτε όμως σύμφωνα με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας, χωρίς να υποθηκεύουμε τις επόμενες γενιές.

Τρίτον, την συνέχιση των εντατικών ελέγχων για τον περιορισμό των φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας. Ήδη από την αρχή της χρονιάς όπως έχει ανακοινώσει το αρμόδιο Υπουργείο έχουν πραγματοποιηθεί 20.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί, σε περιπτώσεις παραβάσεων, πρόστιμα που αγγίζουν τα 8 εκατομμύρια ευρώ.

Τι είπε για Βέλος και ελληνοτουρκικά

Την ίδια ώρα, ξεκαθάρισε -σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά- ότι η Ελλάδα ούσα πιο ισχυρή από ποτέ θέλει να θωρακίσει τη διαδικασία διαλόγου, προσέρχεται όμως στο διάλογο χωρίς την παραμικρή διάθεση υποχώρησης στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο, είπε και προσέθεσε πως είναι μια άσκηση με δύο μέρη που κρίνεται καθημερινά.

Παράλληλα, επισήμανε ότι έχει ζητηθεί ενημέρωση για το «Βέλος» και παράλληλα ενημέρωσε πως έχει ζητηθεί ασφαλής χώρος για τη μεταφορά του από τον ΟΛΘ, σημειώνοντας πως αν αυτό δεν καταστεί εφικτό θα μεταφερθεί σε ασφαλές λιμάνι.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Οι αγρότες έστειλαν τη λίστα με τα αιτήματά τους στον Μητσοτάκη - Όλα όσα ζητούν

Σίδνεϊ: Ποιος είναι ο ήρωας περαστικός που αφόπλισε τον δράστη - «Τον λένε Αχμέντ και τον πυροβόλησαν δύο φορές»

Σοκαριστική τροπή στο Αίγιο: Νεκρός ο ασθενής - μποξέρ που γρονθοκόπησε τον γιατρό στο νοσοκομείο

Συγκλονιστικό βίντεο: Πατέρας συναντιέται με τον οδηγό που σκότωσε τα τρία του παιδιά - «Σε έχω συγχωρέσει»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • πληθωρισμός
  • Νέα Δημοκρατία
  • ειδήσεις τώρα
  • Παύλος Μαρινάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr