• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στην Λακωνία: 13χρονη έπεσε σε πηγάδι με νερό 5 μέτρων - Δραματική επιχείρηση διάσωσηςΠατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλαΡαγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση ΚασσελάκηΛίμνη Μόρνου: Τα πρώτα αισιόδοξα νέα - Τι δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τις ισχυρές βροχές
δημοφιλές τώρα: Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   24.11.2023 14:42
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις έδρες - Η ομάδα Αχτσιόγλου ετοιμάζει την δική της Κ.Ο. στη Βουλή📌 Αποχώρησε και ο Νίκος Παρασκευόπουλος📌 Τέλος και ο Κυρίτσης📌 Αποχώρηση και του Τσέκερη

Άλλη μια μέρα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ: Το μέλλον του κόμματος μετά τη διάσπαση και το πρώτο στίγμα της νέας Κ.Ο.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο
ethnos.gr
ethnos.gr

Ημέρα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και η σημερινή, με στελέχη να συνεχίζουν να ανακοινώνουν το διαζύγιο με το κόμμα που ήδη έχει διασπαστεί. Την ίδια ώρα, η προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη και της ηγετικής του ομάδας είναι φυγή προς τα μπρος και μέτωπο μόνο με τη ΝΔ, σε μία προσπάθεια να αλλάξουν την ατζέντα και να μεταφέρουν τη συζήτηση από το εσωτερικό του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις έδρες - Η ομάδα Αχτσιόγλου ετοιμάζει την δική της Κ.Ο. στη Βουλή

Σημειώνεται πως από την Κεντρική Επιτροπή έχει αποχωρήσει το 1/3 καθώς και αρκετά στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας. Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τις έδρες από τους βουλευτές που αποχώρησαν.

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε πως για να είναι συμβατές οι συμπεριφορές με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει υπογράφοντας τον κώδικα δεοντολογίας, πρέπει να επιστρέψουν τις έδρες γιατί είναι πολιτικό πρόβλημα η σύσταση της κοινοβουλευτικής ομάδας από μια άλλη, που εξελέγη λίγους μήνες πριν.

Η συζήτηση αυτή γίνεται την ώρα που η νέα γενιά στελεχών ετοιμάζεται να συγκροτήσει τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα υπό τον Αλέξη Χαρίτση στη Βουλή και να αναδείξει μια νέα ατζέντα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Τσιγουρή στο Open, το πρώτο τους στίγμα θα το δώσουν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, όπου θα επιχειρήσουν να αποδομήσουν την κυβερνητική πολιτική και μένει να φανεί ποιος θα καταφέρει καλύτερα να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Αποχώρησε και ο Νίκος Παρασκευόπουλος 

Παρελθόν από τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί από σήμερα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος με ένα κείμενό του στο News2457 αναφέρει για τον ΣΥΡΙΖΑ πως «εκείνοι που έφυγαν ήταν οι άλλοι, δηλαδή η σημερινή ηγετική ομάδα που στέρησε την ανανεωτική αριστερά από την πυξίδα της και την ξεστράτισε μετά το 2018».

«Ο οργανισμός του (ΣΥΡΙΖΑ) μετεξελίχθηκε σταδιακά σε μια συγκεντρωτική δομή, όπου η λαϊκή βάση αντί να προπορεύεται έπρεπε να ακολουθεί και να προσυπογράφει. Και βέβαια, κάθε δυνατότητα ενός κόμματος με αρχηγοκεντρική δομή στο εσωτερικό του να διδάσκει στους έξω και να μεθοδεύει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις (αντιπροσώπευση, συμμετοχή, λογοδοσία), ήταν υπονομευμένη “από χέρι”», συμπληρώνει.

Και συνεχίζει: «Έτσι στη συνέχεια η καθιέρωση τρόπου ψηφοφορίας για πρόεδρο χωρίς στοιχειώδη εχέγγυα πολιτικής ταυτότητας – με μόνο όρο να πληρωθεί ένα δίευρο – ήταν η κορυφαία αλλά όχι πλέον απρόσμενη πράξη απορρύθμισης και άλωσης ενός πολιτικού χώρου. Τα υπόλοιπα, η εκλογή του κ. Κασσελάκη, με τις απίθανες για την Αριστερά και αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις και τον εσωκομματικό αυταρχισμό, καθώς και η δημοσκοπική πτώση, ήταν απλώς τα απότοκα».

Τέλος και ο Κυρίτσης

Νωρίτερα την αποχώρησή του ανακοίνωσε και ο Γιώργος Κυρίτσης.

«Καλημέρα, μετά από 43 συναπτά έτη στην οργανωμένη πάλη, από σήμερα είμαι ανένταχτος. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, παρ’ ότι αναγκαστική όπως τα καταλαβαίνω τα πράγματα. Ψυχή βαθιά», έγραψε σε ανάρτησή τους.

Αποχώρηση και του Τσέκερη

Τέλος, την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και ο πρώην διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, Άγγελος Τσέκερης.

«Ψυχή βαθιά. Πριν λίγο, έστειλα στην Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου αυτό το μέιλ. Αγαπητή Ράνια. Με αυτό το μέιλ σε ενημερώνω ότι αποχωρώ από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και το κόμμα. Σε ευχαριστώ Άγγελος Τσέκερης. Πάμε κι όπου βγει», έγραψε χαρακτηριστικά.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Πατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα: Το τετράδιο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις και ο λογιστής

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση Κασσελάκη

Little Foot: Το απολίθωμα ανθρωποειδούς που μπορεί να είναι ο νέος πρόγονος του ανθρώπου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • Αλέξης Χαρίτσης
  • ειδήσεις τώρα
  • Έφη Αχτσιόγλου
  • Στέφανος Κασσελάκης
  • αποχώρηση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr