• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στη Βέροια: Νεκρή 18χρονη στους Καταρράκτες ΔερματάΤι κάνει ο άνθρωπος: Ο «εξωγήινος» Καραλής πέρασε τα 6,20μ. σε ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ!Ανυπολόγιστη καταστροφή στο Νεπάλ: Πλησιάζουν τους 400 οι νεκροί, 1.400 οι αγνοούμενοι - Φόβοι για νέα καταστροφήPatriot: Σε κρίσιμο σημείο τα αμερικανικά αποθέματα στην Ευρώπη - Ανησυχία στο ΝΑΤΟ εν μέσω δύο πολέμων
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.12.2023 11:04
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Αναλυτικά η επιστολή του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: «Ο πρόεδρος αρθρογραφούσε υπέρ των απολύσεων εργαζομένων»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μέσω επιστολής του προς τη Γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Ο πρώην βουλευτής αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αδυνατεί να συγχρονίσει τα «πολιτικά του βήματα με τη νέα πραγματικότητα που οριοθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ, μια πραγματικότητα που σαφέστατα αλλοιώνει την πολιτική του ταυτότητα και ουσία».

Αναλυτικά η επιστολή του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη

«Αγαπητή Ράνια

Το προσωπικό και άλλο τόσο συλλογικό ταξίδι “από το Μαύρο στο Φως”, όπως το ονόμασα στη συνείδησή μου, ξεκίνησε για μένα στις 13 Ιουνίου του 2013. Στα δύο χρόνια της εθελοντικής εργασίας στην ελεύθερη ΕΡΤ φοίτησα στο σχολείο των κινημάτων και των συλλογικοτήτων. Εκεί όπου το “εγώ” του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, μετά από 23 χρόνια δημοσιογραφίας στην πρώτη γραμμή, έδωσε τη θέση του στο “εμείς” της συνεργασίας με τους απολυμένους συντρόφους μου με ένα κοινό όραμα και σκοπό: να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να στρατευθώ στο ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.- Π.Σ. στη Θεσσαλονίκη βρήκε εύφορο έδαφος καθώς, μετά την απόλυση και την ανεργία, είχα ήδη αποφασίσει να επιχειρήσω να προσφέρω στην πόλη μου και την κοινωνία από το μετερίζι πλέον της πολιτικής. Ήταν τότε που ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. αρθρογραφούσε υπέρ των απολύσεων εργαζομένων. Τότε που έγραφε ότι θα έπρεπε να είχαν ήδη απολυθεί πολύ περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, για να ισχυριστεί σήμερα ότι ήταν πολύ νέος για να θυμάται τι έγραψε τότε. Εμείς από την άλλη, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το τι ζήσαμε εκείνη την περίοδο μαζί με τις οικογένειες μας.

Η διαδρομή δύσκολη, με το πιστόλι των μνημονίων στον κρόταφο.

Το καλοκαίρι του 2015 το δίλημμα της διάσπασης αμείλικτο: με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Η απόφαση τότε καθορίστηκε από την απόλυτη προτεραιότητα να στηρίξουμε τους ευάλωτους συμπολίτες μας, τους άπορους, τους άνεργους, να βγει η χώρα από την ανθρωπιστική κρίση με την κοινωνία όρθια.

Εάν οι επικοινωνιακές ανάγκες του νέου προέδρου απαιτούν την καταγγελία της κυβέρνησης 2015-2019, θέλω να υπογραμμίσω, εγώ που δεν είχα την τιμή να είμαι μέλος της, ότι είμαι περήφανος για αυτήν. Ασφαλώς ο εχθρός του καλού είναι πάντοτε το καλύτερο, όμως όσα κατάφερε η κυβέρνηση Τσίπρα για τη χώρα μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες απαιτούσαν θάρρος, αποφασιστικότητα, ηθική ακεραιότητα, πολιτική ικανότητα με το βλέμμα στο μέλλον.

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Κατεδαφίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό το κτήριο του Μπάντμιντον στο Γουδή - Είχε καεί τον Ιούλιο

Ιός Δυτικού Νείλου: Έκτακτοι ψεκασμοί σε 10.000 στρέμματα στην Ανατολική Αττική - Μεγάλης κλίμακας νυχτερινή επιχείρηση

Ήρωας 19χρονος στην Αργολίδα: Μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και απεγκλώβισε ηλικιωμένο ζευγάρι

Τι κάνει ο άνθρωπος: Ο «εξωγήινος» Καραλής πέρασε τα 6,20μ. σε ένα ασύλληπτο πανελλήνιο ρεκόρ!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
  • ΣΥΡΙΖΑ
  • ειδήσεις τώρα
  • Στέφανος Κασσελάκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr