• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Paramount αντεπιτίθεται στο Netflix με 108 δισ. δολάρια για την εξαγορά της Warner Bros.Τσιάρας στο OPEN: «Δίνουμε όσα περισσότερα μπορούμε να δώσουμε στους αγρότες - Λύση χωρίς διάλογο δεν θα βρούμε»Συνελήφθη εγκληματική οργάνωση για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Λάλα: Mεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.Α.Σ.Ειδική σύνταξη 1.700 ευρώ τον μήνα για τους πληγέντες σε Μάτι και Μάνδρα - Τι προβλέπουν οι ρυθμίσεις
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτική   ┋   12.12.2023 15:36
Newsroom
Newsroom

ΣΥΡΙΖΑ για οπαδική βία: Η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση και το σθένος για κάτι περισσότερο από τον επικοινωνιακό χειρισμό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋   🗣️ Ανοικτό για σχολιασμό

επόμενο άρθρο  
(Φωτογραφίες από ΕUROKINISSI & Pixabay)
(Φωτογραφίες από ΕUROKINISSI & Pixabay)

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας της πως«δεν έχει την πολιτική βούληση και το σθένος για κάτι περισσότερο από τον επικοινωνιακό χειρισμό» στο ζήτημα της οπαδικής βίας.

«Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της οπαδικής βίας, κάποια από τα οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και κρίνονται ως αυτονόητα, εισερχόμαστε στην πιο δύσκολη φάση για την κυβέρνηση, στο απαιτητικό πεδίο της εφαρμογής και του αποτελέσματος, όπου τελικά κρίνονται όλα και όλοι», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική | 12.12.2023 15:08 
Ο Κασσελάκης πήγε απροειδοποίητα στην Αμφιλοχία - «Γιατί δεν έρχονται άλλοι στα μέρη σας;»

«Η κυβέρνηση, ωστόσο, έχει προηγούμενο στην αναποτελεσματικότητα και στον συγκεκριμένο τομέα.  Ανακοινώνει ξανά και ξανά μέτρα και μετράει αποτυχίες, οι οποίες, δυστυχώς, αφορούν χαμένες ανθρώπινες ζωές και τραγωδίες. Σ’ αυτό πρέπει να μπει ένα τέλος. Υπενθυμίζουμε τις δολοφονίες του Άλκη Καμπανού και του Μιχάλη Κατσουρή, οι οποίες μάλιστα έγιναν εκτός γηπέδων, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη ευρύτερης παρέμβασης στα ζητήματα της οπαδικής βίας», συμπληρώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν ότι η οπαδική βία σύνθετο πρόβλημα «αλλά από αυτή ακριβώς την παραδοχή προκύπτει και η ανάγκη για συγκρούσεις με παγιωμένες αντιλήψεις και με συμφέροντα, κάτι που με τη σειρά του απαιτεί τον σχεδιασμό μιας ολιστικής πολιτικής παρέμβασης, αφού προηγηθεί ουσιαστική συζήτηση με τους φορείς του αθλητισμού και με την κοινωνία».

«Είναι εμφανές ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση και το σθένος για κάτι περισσότερο από τον επικοινωνιακό χειρισμό. Επικαλείται το δόγμα Τάξη και Ασφάλεια, αλλά στην πράξη τα έχει κάνει μπάχαλο. Η ανασφάλεια είναι διάχυτη, η εγκληματικότητα επεκτείνεται και τμήμα της νεολαίας μας μοιάζει ανυπεράσπιστο απέναντι στις χειρότερες επιρροές», προσθέτει.

Καταλήγοντας διαμηνύει ότι «οι κυβερνητικές ασκήσεις επί χάρτου δεν αρκούν. Η κυβέρνηση, εξάλλου, επέλεξε με τις διοργανώσεις κεκλεισμένων των θυρών να τιμωρήσει το σύνολο των αθλητών, των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων, των εργαζομένων στον αθλητισμό και συνολικά τον υγιή αθλητισμό» και δεσμεύεται πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν σταματά εδώ. Θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς για την υιοθέτηση ενός συνολικού πλαισίου μέτρων που θα αντιμετωπίζουν τον πυρήνα του προβλήματος. Όχι, άλλες βαρύγδουπες δηλώσεις, όχι άλλες συσκέψεις επί συσκέψεων με δήθεν σκυθρωπά και προβληματισμένα κυβερνητικά στελέχη, που δεν οδηγούν πουθενά. Οι πολίτες περιμένουν αποτελέσματα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ διαθέτει την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα».

Τα σχολιά σας δημοσιεύονται άμεσα με δική σας ευθύνη. Το ΕΘΝΟΣ θα παρεμβαίνει και τα προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται
καταχώρηση
Διαβάστε ακόμη

Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια

Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση

Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή

Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • οπαδική βία
  • ειδήσεις τώρα
  • Μιχάλης Κατσουρής
  • Άλκης Καμπανός
  • ΣΥΡΙΖΑ
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr